reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Tsarina stronka z tortami świetna:tak:aż się przestraszyłam że panna Kalosz może coś takiego wykonać:-D:-D
Barmanka chodziło mi o przepis na lukier plastyczny,bo to co podała Kasica rozumiem na ozdoby...
AgA mamy podobny jeździk i faktycznie troszkę Filip za mały na niego :sorry2:
Confi sukienka ok i te butki ,które posiadasz będą pasować:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Tsarina dzięki:-)właśnie się bawiłam i robiłam ozdoby z przepisu Kasicy:-Dtrochę koślawe i miałam tylko jeden barwnik w domu ale ,coś tam wyszło:sorry2::-DPosmiejmy się razem:-D
DSC01591.jpgDSC01589.jpgDSC01590.jpg

Ostatnia edycja:
Confi, to straszne co przydarzyło się Twojej koleżance :-:)-( na pocieszenie nie mam żadnych słów...trzeba mieć nadzieję :tak:
co do sukienieczki, myślę że pasują balerinki, jak również takie... (tylko oczywiście inny kolorek ;-))
28w9hh.jpg

córcia...no ba :-D:-D imię już dawno wybrane :sorry2::-D:-D

AgA, ja mam to samo z Marcelem - jak tylko widzi że siadam do kompa to w ułamku sekundy znajduje się przy nodze, ciągnie kable, łapką napitala po klawiaturze i jęczy jak zoombie jakieś :baffled: więc niestety kompa muszę ograniczyć do minimum :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
co do torcika...ciężko mi powiedzieć..trochę bardziej dla chłopca mi pasuje :sorry2:
jeśli chodzi o zabawkę, w sumie nie znam się, żaden ze mnie znawca..może się doświadczone mamusie wypowiedzą ;-)
ale jak dla mnie, jeśli ona nie jest wysoka, znaczy się po wsadzeniu dziecka na jeździk dosięga nóżkami do podłogi to jest ok :sorry2: tak na prawdę to chyba jeszcze trochę potrwa zanim Zosia nauczy się samodzielnie wsiadać na tą krówkę, więc na razie będzie ją interesował ogólny wygląd zabawki :tak:
wiesz..wszystko zależy od tego, czy chcesz zabawkę "na teraz" czy "za kilka tygodni" ;-)

Kasia, korzystam z tej samej stronki co podała Tsarina :tak::tak::tak:
korzystałam wielokrotnie i zawsze lukier wyszedł perfekcyjnie:tak:

AgA,ja bym nie rezygnowała z tej zabawki. Najwyżej Zofik na nią trochę poczeka.Za 3 miesiące świetnie sobie poradzi i będzie ją cieszył przez dłuższy czas. Mój starszak ma taki samochód i w sumie jeździł na nim do 3 roku życia.

Ostatnia edycja:
wcieło mi posta... wiem, że pisałam coś do Agi o przekładaniu ciasta masą chmielową, ale co jeszcze to nie wiem ...

Kasia jeszcze jedna sprawa co do tortów Tort metodą angielską.

lece chmielić się dalej...

confi współczucia dla koleżanki i dla Ciebie... pamietam jak przeżywałyśmy coś podobnego w lutym zeszłego roku, mam nadzieje, że Twojej koleżanki nie dotknie takie nieszczęście... trzymajcie się obie....

i jeszcze miałam dopisać, że piekę ekspresowy chleb, bo nie kupiłam dziś, sklepy zamknięte i nie mam z czym rano zrobić mężowi kanapek do pracy... oby wyszedł...

buziole i dobrej nocki...

Ostatnia edycja:
Dobrej nocki Tsarina i oby chlebek wyszedł ;-).
Confi biedna dziewczyna i Ja będę trzymała kciuki za tą małą dziewczynkę:-(.
I ja uciekam spać dobranoc.

reklama
Witam majóweczki

Pisałam ostatnio że postaram sie być na bieżąco...no niestety się nie udało:sorry2:
Mam tak potworne zaległości...że nawet nie będę tego nadrabiać..

Chciałam życzyć wszystkim świętującym dzieciaczkom dużo dużo zdrówka!!! Wszystkiego najlepszego od cioci Niny;-)

Kasia od poniedziałku miała gorączkę....dzisiaj już ustąpiła...tak że chyba będzie już dobrze....była dość markotna (nie pomagałam jej lekami) do tego stopnia...że coraz bardziej myślę o skróceniu wychowawczego;-)

dobra poczytam jeszcze co tam na Pudelku:-D:-D:-p i uciekam do wyrka

Confi a według mnie do takiej sukienki pasują buty "proste" - "klasyczne" np na obcasie ale z zaokrąglonym "noskiem" :-) no i ja właśnie bym ożywiła ten strój jakiś żywym kolorem...czyli torebka i butki...niby na chwilę obecną moda nie wymaga tego aby buty i torebka były dopasowane kolorystycznie..ale mnie się to nadal podoba i do tej sukienki ubrałabym buty i torebkę np w czerwonym lub fioletowym kolorze :-)

Ostatnia edycja:
Do góry