reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

No więc właśnie ...
MUSIELI lądować ...

Oni w ogóle wiele razy coś MUSIELI.
Za kilka lat na świecie pojawią się kolejne dowcipy o Polsce z tym związane ...
Co za kraj .... porażka!!!!

a więc jednak. Potwierdzasz to co sądzą moi bliscy i znajomi. Że ci piloci nie mieli wyboru i jak piszesz MUSIELI lądować, gdyby odmówili spotkały by ich jakieś konsekwencje...
Ja tylko nie rozumiem, dlaczego wadza będąca na pokładzie tego samolotu przedłożyła bezpieczeństwo swoje i innych ponad ....co...? rozkazy, dlaczego wazniejsze było wylądować niż być bezpiecznym????

reklama
wlaśnie czytam listę osób które były na pokładzie samolotu i jest tam nazwisko mojego kolegi. Pracował w UOP-ie . Kurczę normalnie jestem w szoku. Mam nadzieje,że to nie on. Jego mama poleciała Kanady i nie ma jej w kraju.

a więc jednak. Potwierdzasz to co sądzą moi bliscy i znajomi. Że ci piloci nie mieli wyboru i jak piszesz MUSIELI lądować, gdyby odmówili spotkały by ich jakieś konsekwencje...
Ja tylko nie rozumiem, dlaczego wadza będąca na pokładzie tego samolotu przedłożyła bezpieczeństwo swoje i innych ponad ....co...? rozkazy, dlaczego wazniejsze było wylądować niż być bezpiecznym????

Potwierdzam bo takie są fakty.
Nie pierwszy raz tak się działo.
Tylko że się udawało.
I tym razem też liczono na to że się uda.
Tragiczna lekcja na przyszłość .... tragiczna

Potwierdzam bo takie są fakty.
Nie pierwszy raz tak się działo.
Tylko że się udawało.
I tym razem też liczono na to że się uda.
Tragiczna lekcja na przyszłość .... tragiczna
szkoda że rząd polski nie nauczył się niczego po wypadku helikopteru który miał miejsce kilka lat wcześniej również tam byli wysocy urzędnicy:-(

jak ja to "kocham" :crazy::crazy:....
- "najprawdopodobniej przyczyną wypadku był błąd załogi samolotu"....

śmiać się czy płakać?.:eek::angry::angry:

Ostatnia edycja:
Ja też nie mogę uwierzyć w to co się stało:no:. W to, że najważniejsza osoba w państwie latała wysoce awaryjnym samolotem a piloci byli zmuszani rozkazami do niebezpiecznych manewrów.
I komentarz: potencjalny błąd załogi - a co teraz mają powiedzieć???? Kto kazał lądować mimo trudnych warunków i kilku nieudanych prób lądowania??? Kto nie wykazał się zdrowym rozsądkiem i w porę nie zakazał lądowania? No ale ważna uroczystość, ale czy tak ważna??? Kwaśniewski powiedział "przeklęty Katyń" i myślę, że gro obywateli też tak pomyśli. No i takich ryzykownych lądowań musiało być sporo w kandydaturze prezydenckiej, że sam Prezydent zaryzykował (i jego doradcy). Mam nadzieję, ze moje podatki przysłużą się bezpieczeństwu kolejnego prezydenta.
I rodziny.... nie potrafię ogarnąć ich rozpaczy...
I tego co Nas teraz czeka...

Cześć dziewczyny...nie pisałam ostatnio bo nie miałam weny. Tęsknota jednak jest silniejsza, o uzależnieniu nie wspomnę.
Ciągle wychodzę z szoku po dzisiejszej tragedii, tu już chyba nie może być mowy o sympatiach i antypatiach, to po prostu byli ludzie...
Czytałam dziś komentarze na wszystkich możliwych portalach informacyjnych i wiecie co? Wstydzę się czasem ,że mieszkam w jednym kraju z niektórymi komentującymi..to takie żałosne.

Składam życzenia zaległe wszystkim małym solenizantom...100 lat maluszki...już za miesiąc będziemy świętować pierwsze roczki...jak ten czas leci.

A ja co...po urlopie wróciłam do pracy i mam strasznego lenia. Lecę trochę poczytać co pisałyście przez ten czas...

CZESC DZIEWCZYNY :-)
I ja dzis przezylam szok jak siostra mi wyslala smsa z wiadomoscia ze prezydent nie zyje. na poczatku myslalam ze dostal zawalu, albo cos.Dopiero pozniej na portalach przeczytalam o tej tragedi, ze lzami w oczach czytalam liste osob ktore byly na pokladzie... jestem w szoku ze wszyscy lecieli razem.Lacze sie w bolu z rodzinami.

Dziewczyny

Uważam, że zawinił "człowiek" ponieważ tak się zdarza..wiem że może zabrzmi to okrutnie, ale ludzie popełniają błędy i tak było tym razem..straszne jest to, że zginęło tylu polskich bardzo mądrych ludzi..
nie ma co się dopatrywać spisków czy ataków terrorystycznych..czy choćby twierdzić że samolot był zły....typowy błąd "człowieka" można by wiele mówić że nie powinni lądować w tych warunkach..a przede wszystkim nie w tym miejscu...stało się inaczej i aż serce mi pęka na samą myśl...nie mogę w to uwierzyć:-(
no i jeszcze chciałam nawiązać do postu moniqsan...nie jestem pewna więc wymądrzać się nie będę ale z tego co kojarzę...to ten wybuch pożaru przy starcie o którym wspomniałaś to był całkiem inny samolot...

wiem że jest żałoba i wogóle, więc mam nadzieję ze się nie obrazicie na mnie za tą wstawkę. ale...

Moniq, dzięki za info o tym bidonie. No po prostu REWELACJA!!!!!!!!!!!! Sprawdza się super, tak jak mówiłaś doslownie sekundkę jej zajęlo wymyślenie co z tym trzeba zrobić. No i teraz wrzeszczy na każdego kto tylko próbuje zbliżyć się i jej go odebrać , a czasem nawet jak ktoś spojży...:-D

reklama
wiem, że chwila mało odpowiednia do radości, lecz chciałam się z Wami podzielić, że dziś Tymek kilka razy zrobił sam po kilka kroków w stronę babci, taty i mamy :-) :-) i od wczoraj ma już 2 górne jedynki.

pozdrawiam Was...

Do góry