reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ale miałam przed chwilą polewkę z męża :-D:-D:-D
Na tnv jest wywiad z prezydencką parą, ja trzymam Lili na kolanach, mąż chodził między łazienką i pokojem, podszedł do Lilijki i mówi: "córciu, nie bój się bagi gagi ... bagi bagi ..." zamotał się, ja oplułam monitor, i pytam: "no co ty, nie wiesz jak to się mówi???"
A ten biedny zaczął kombinować: baja baba, baga baba, baga jaga i w końcu mówi wiem: baja jaga !!! :rofl2::-D:laugh2: No spadłam z kanapy :rofl2::rofl2::rofl2:
Śmieję się z niego a on na to:
No chyba wiem, rodzice opowiadali mi bajki z bają jagą wiele razy (on to poważnie mówił) - baja - od bajki i jaga - imię. Czujecie? :laugh2::rofl2::-D

Szybko znalazłam mu w google domek BABY JAGI na kurzej łapce :-D:-D:-D

NO Ja wiedzialam ze wejde na bb i humor od razu sobie poprawie :-D CO DO DOKARMIANAI TO MU TEZ NOWINCJUSZAMI JESTESMY... na poczatku bylo plucie i zdziwienie, ateraz z kazda lyzeczka jest lepiej :-) powodzenia Wam zycze i duzo zdrowka dla LILIJKI :-)

BOHACIEFKA dziekujemy za pamiec :-)

my zaraz idziemy na szczepienie wiec odpisze Wam pozniej...

reklama
dzień dobry :-)

Tak Was przeczytałam i wiecie do jakiego doszłam wniosku, że te nasze dzieciaczki to normalnie telepatycznie się umawiają albo wszystkie nie śpią albo tak jak dzisiaj zaserwowały nam mniej pobódek...byle tak dalej:tak:

Wszystkigo najlepszego dla Julianka, Lilijki i Gabuni!!:-)

Dzień dobry Majóweczki:-)

Wszystkiego najlepszego dla kochanych PÓŁROCZNIACZKÓW:-):-) Buziaczki ode mnie i Szymonka:happy:.
Dzisiaj też moje dziecię spało trochę lepiej:tak:, a teraz przyjechała moja mama i zwięła wnusia na długi spacer, a ja odgruzowuję mieszkanie:rofl2::laugh2:.
Tak więc do roboty:laugh2::laugh2:. Zaczynam od "biura", a tu mam laptopa i BB;-), mam nadzieje, ze mimo wszystko uda mi sie zrobic mega - porzadki, bo w tej chwili jest po prostu tragedia:crazy::szok:!!

Bohaciefka,
Szymonek urodził się o 15.10:-)

dzień dobry:-)

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków-Julianka i Lilijki!!!:-)

Moniqsan - Baja Jaga - dobre:-D:-D:-D
A co do wprowadzania nowych produktów, to ja też się stresuję, bo jutro mamy wielki dzień

mój od kilku dni jak mnie zobaczył mówił taata tataaa a od wczoraj mu się odwidziało i mówi baaba , a że byliśmy wczoraj u teściowej to miała powód do dumy :-p:sorry: tłumaczę mu że ja mama ale on się tylko śmieje i mówi baba

ankzoc- hmm wiesz raczej nie ze docenili raczej musieli cos wymyslic bo nie dadza mi sprzatania jak jestem po studiach..wiec wymyslili to i w sumie dobrze sie stalo , nawet sie sie ciesze choc boje,,, gratuluje wyspania ,, ja dzis mialam koszmarna nocke, co 1.5 godziny pobudka..:/// ale jak polozylam spac malego ok 10 rano tak spal do 12.30 a ja razem znim wiec dospalam:)

ja sie witam po dlugiej przerwie ale cos nie mialam checi wlaczac kompa,wracam pare stronek i nadrabiam .....

chcialam sie tez pochwalic ,ze Xaver nauczyl sie kosi kosi robic.

Hej majóweczki ;-)
ja tylko na chwilkę..
Wszystkiego najlepszego dla naszych półroczniaków Lilianki i Julianka :-) całuski od Zuzi ;-)

Dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby wejść na BB, zaraz obiadek, dzisiaj naleśniczki z serem :-p
Zuzia budziła się w nocy kilka razy, ale nie wstawałam, bo P przecież dzisiaj wolne ma, więc on sobie powstawał :tak::tak: a co :cool2:
Zuzka już 3 drzemkę sobie dzisiaj zrobiła, ciekawe jak zamierza spać w nocy :sorry:

moniqsan baja jaga:-D:-D hehe to widzę, że świetną pamięć ma Twój mąż, może i Liliance opowie taką bajkę :laugh2:

Zuzia mówi już coś w stylu mamaa, tatata, baba i coś tam po swojemu próbuje :-D uwielbiam ją słuchać.

reklama
czeeeeść Kobitki, ja wczoraj padłam po tym jak udało mi się odgruzować mieszkanie , a dzisiaj przyjechała moja mama i pojechaliśmy sobie na Paradę Niepodległości , która co roku organizuje Prezydent Gdańska. Niby nic ale atmosfera świetna, piękne stare auta do podziwiania, darmowa pyszna grochówa i pretekst by wyjśc z domu a ponadto skosztować pysznego rogala marcińskiego, choć w tym roku u nas rogale nazywają sie marcjanki - rożki przyjaźni :-D

na sam początek składam najlepsze życzenia naszym półroczniakom Liliance i Julianowi , rośnijcie zdrowo bąbelki i dawajcie mnóstwo uciechy swoim rodzicom :sorry:

co ponadto....aha intensywnie uczę Damiana pić z butelki i na razie słabo to wychodzi, jednak moja znajoma dała mi namiar na smoczki i butelki NUK, smoczki sa nie silikonowe a lateksowe i podobno bardziej miękkie przez co zachęcają do ssania, jeśli dodać do tego anatomiczny kształt to mamy pół sukcesu. Ja mam zamiar sprawdzić a dla zainteresowanych

NUK LATEKSOWY SMOCZEK DO BUTELEK FC/6-18 m/S,M,L! (803113780) - Aukcje internetowe Allegro

i butelka
NUK BUTELKA PC 300 ML FC/BLUE&ROSE. (803141041) - Aukcje internetowe Allegro

ja na razie zakupiłam dwa...zobaczymy czy się sprawdzą.

Poza tym Damian ma wysypkę, moja mama podejrzewa różyczkę :confused2:
jutro idziemy do lekarza sprawdzić co to za cholera się do mojego synka przyplątała.

No i jeszcze znów będę się chwalić, ale zwariowałam :-D
zobaczcie czego Damiś się nauczył... na tymi filmiku zrobił tak pierwszy raz...

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WJn-QCkfu_Y"]YouTube- brawoooo[/ame]

Do góry