reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

izabela- a masz może czasem jakieś już bóle/? czujesz czy organizm się przygotowuje do porodu? cokolwiek? czy jeszcze nie?

Princesstopic, mam rozwarcie na centymetr, ale mozna z takim rozwarciem chodzic nawet 2-3 tygodnie. Mam regularnie bole od kilku dni, najczesciej wieczorem i po dlugim prowadzeniu auta (tego juz mi zabronil lekarz) Moim wybawieniem jest wanna, nieraz 2-3x dziennie robie sobie kapiel bo skurcze przechodza. Niby moge wczesniej urodzic, ale lekarz powiedzial, ze nigdy nic nie wiadomo ciaza ciazy nei rowna :( a moglabym juz rodzic bo mala jest gotowa, siedzi glownka w kanale rodnym i czeka ;)

reklama
Witajcie wieczorkiem Brzuchatki...ja tylko dziś na chwilkę,bo plecy mnie naparzają i cały dzień poleguję...bylismy z M na długim spacerku i korzystaliśmy z pieknej pogody, jednak zmarzliśmy niestety..bo chłodno u nas.
Dziękuję Wam bardzo za komplementy względem moich wypocin kwiatkowych ...aga_k_m ja podejrzewałam ,ze Ty przypadkowo tylko źle mój zawód nazwałaś ;-)

mama_Bartusia Trzymaj się kotuś i nie daj się ...czekam na następne oby lepsze wieści. Jolu dzieki za posłannictwo , mam nadzieję ze będziesz nas informować co u Sylwii.

Jutro napisze wiecej i pokaże Wam wyniki naszej zabawy z farbami :-D
zaszaleliśmy sobie a co tam
Tymczasem ściskam Was mocno wszystkie i czule głaszczę Wasze brzusie ...dobrej nocki i do jutra :***

no właśnie.. moje maleństwo też tylko czeka..ja też już czekam.. i tak chcę porównać do dziewczyn które miały mniej więcej w tym samym czasie co ja OM i mają podobne terminy... też mam już donoszone maleństwo więc czekam.. wkońcu nic innego mi nie pozostało.. bo jakoś i sprzątam i chodzę często po schodach i nic.. nic nie pomaga.. myślałam że coś się zacznie a tu nic.. pozostaało tylko czekać... ale wkońcu mam was więc jest mi raźniej :tak:

no właśnie.. moje maleństwo też tylko czeka..ja też już czekam.. i tak chcę porównać do dziewczyn które miały mniej więcej w tym samym czasie co ja OM i mają podobne terminy... też mam już donoszone maleństwo więc czekam.. wkońcu nic innego mi nie pozostało.. bo jakoś i sprzątam i chodzę często po schodach i nic.. nic nie pomaga.. myślałam że coś się zacznie a tu nic.. pozostaało tylko czekać... ale wkońcu mam was więc jest mi raźniej :tak:

Ja moje wczesniejsze obie ciaze przenosilam, pierwsza 43 tygodnie, druga 42 , teraz chcialabym chociaz w terminie urodzic, choc nie obraze sie jak Mia bedzie pchala sie na swiat wczesniej :)

Ja moje wczesniejsze obie ciaze przenosilam, pierwsza 43 tygodnie, druga 42 , teraz chcialabym chociaz w terminie urodzic, choc nie obraze sie jak Mia bedzie pchala sie na swiat wczesniej :)

to niezle musiałaś się niecierpliwić... mam nadzieję że teraz jakoś szybciej będzie ;-)
nie jesteśmy same, są dziewczyny na forum i mam nadzieję że ten czas szybko zleci..chociaż te ostatnie dni straaasznie się ciągną..normalnie gorzej niż ta cała ciąża...

to niezle musiałaś się niecierpliwić... mam nadzieję że teraz jakoś szybciej będzie ;-)
nie jesteśmy same, są dziewczyny na forum i mam nadzieję że ten czas szybko zleci..chociaż te ostatnie dni straaasznie się ciągną..normalnie gorzej niż ta cała ciąża...

To fakt, ciezko jest teraz jak juz sie wie, ze za chwile porod. U mnie juz lozeczko poscielone, wszystko przygotowane, torba stoi zapakowana. Corki co chwile pytaja jak sie czuje.
Najgorsze dla mnie sa noce - ewidentnie za dlugie jak dla mnie. Spac nei mozna, przerzucic brzuszek z lewego na prawy bok to nie lada wyczyn i to bieganie do toalety co chwile... W dzien zawsze czlowiek znajdzie sobie jakas prace i wypelniacza czasu, ale noce... ja jestem chora jak sie wieczor zbliza :(

princess , izabela - no a ja mam termin na 7 maja.... no i tak jak piszecie to mnie tez od 4-5 dni lapia skurcze ale najczesciej wieczorkiem tak ok 20.00 i troszke mnie mecza az do 23.00... we wtorek mam USG...zobaczymy co powie gin... juz sie boje...

princess , izabela - no a ja mam termin na 7 maja.... no i tak jak piszecie to mnie tez od 4-5 dni lapia skurcze ale najczesciej wieczorkiem tak ok 20.00 i troszke mnie mecza az do 23.00... we wtorek mam USG...zobaczymy co powie gin... juz sie boje...

no to indentycznie, ja mam codziennie jakies 4-5 godzin te skurcze, niektore cholernie bola, a jeszcze bardziej boli jak mala zacznie sie w tym czasie ruszac. Do tego mam jeszcze takie klucie - szczypanie w szyjce macicy, ale to rzadziej

reklama
Do góry