reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

marzeniak- witam witam :) ja tez zaczelam sie ostatnio zastanawiac nad cc Oczywiscie to nie ode mnie zalezy tylko od malenstwa ale poki co na pewno nie jest ulozony glowka w dol :-) NA szczescie ma jeszcze duzo czasu zeby sie przekrecic wiec do tematu pewnie powroce za jakis czas:-D Jak juz wy bedziecie miec na raczkach wasze malenstwa :happy:

reklama
paula - ja tez mam nadzieje ze juz tak zostanie chociaz ciezko mi wchodzic po schodach dlatego zartowalam ostatnio ze przeniose sie spac do salonu i nie bede musiala sie gimnastykowac na gore (bo lazienka tez na dole) :-D

Paula7 - ja mieszkam w Irlandii i z tego powodu nie robią cesarki chyba, że zaczyna się rozchodzić przy sn to wtenczas ( w Polsce jest chyba inaczej ale nie jestem pewna). Zobaczymy jak będzie, też się boje cesarki :-( bo w domu mam 3 letniego łobuziaka a nie mogę liczyć na pomoc nikogo prócz męża ale on pracuje.

slonkoonline-bardzo Ci współczuje miec takiego męża. Nie wiedziałam że są tacy faceci moze mam zbyt idealistyczne podejscie do życia, ale zawsze otaczali mnie mężczyźni którzy troszczyli sie o swoje rodziny i kobiety. Tak jest z moim tatą, szwagrem a teraz z moim mężem.
Nie rozumie jak w związku, w małżeństwie nie mówi sie o tak podstawowej sprawie jak budżet rodzinny. Przecież jego zasra...... obowiązkiem jest dawać pieniądze na jedzenie i teraz na dziecko-i nikomu nie robi łaski. Dziecko ma swoje potrzeby, a my wszystkie jestesmy juz w zaawansowanej ciąży wiec wyprawke juz trzeba robić i nie ma czasu odkładać na potem. Kupno samochodu mozna, ale wyprawka powinna byc dla niego prorytetem-bo dziecko i ty powinniście być najważniejsi a nie jakiś głupi samochód.
tak naprawde nie wiem co Ci doradzić, napewno musisz z nim sszczerze porozmawiac co Ci leży na sercu, i wyraźnie powiedziec ze nie godzisz sie na to!

Barmanka ja o no-spie czytałam jeszcze jak leżałam w szpitalu i wyczytałam opinie mamuś które brały ją przez dłuższu czas że DZIECIACZKI RODZĄ SIĘ ZE ZŁYM NAPIĘCIEM MIĘŚNIOWYM. Oczywiście nie jest to nic bardzo poważnego ale jednak potrzebna jest rechabilitacja:no: Mój gin powiedział że no-spe mam wziąść tylko wtedy jak już naprawde będe się źle czuła i odpoczynek nic nie daje-naszczęście przez całą ciąże wzięłam ją może z 4 razy.

Drogie mamusie jak tak czytam o waszych dolegliwościach to wam współczuje:-( mnie naszczęście omijają wszelkiego rodzaju bóle (odpukać żeby nie zapeszyć;-))

Slonko mój maluszek też ma takie ciche dni ostatnio zaczęły się w niedziele, ale zauważyłam że synek robi się spokojniejszy jak zmienia się pogoda na gorsze:tak:

naszczęście nie wszystkie mamy te dolegliwości no może małe bule plecków i żełądka ale cóż to właśnie jest ciąża :tak:

mój M właśnie wyczyścił znalezioną podkowę i wiesza ją nad dzwiami wejściowymi mam nadzieję że szczęście nam nie ucieknie :-D

kasia1218 - podkowe koniecznie wieszać jak U , bo jak odwrotnie to niby kaske gubisz :rofl2:
mnie troszke też brzuszko poblewa jak na miesiączke ale to chyba macica sie szykuje a mała już główką mocno w dole bo po sikaniu jakieś 10 min znów mi sie chce i jak gdzieś mocniej stąpne przez nieuwage to mnie od dołu rwie :szok:.Niestety dzidzie tak mają że w ostatnich miesiącach są mniej aktywne i dlatego ważne jest aby wsłuchiwać sie bo maluch już ma schemat kiedy jest najbardziej aktywny.
słonko - boszzzzzeszzz - naprawde ja ci współczuje ,bo jak tak czytam to niemoge znieść ,samochód rzecz nabyta ,znajomy ciułał na nowy jakiś z salonu, nadgodziny walił,po nocach nie spał i jak już kupił i jechał z tego salonu to mu gostek na trzeciego wjechał i autko do kasacji , a ubezpieczenie jeszcze nie zaczeło działać ...baj baj autko.Teraz jak uniknął smierci nie gania za kasą tylko na rehabilitacje:wściekła/y:.Sorki że tak pisze ale może twój M prosi sie o jakąś nauczke z niebios coby zważył na priorytety tego życia.

dzis mialam wizyte u lekarza ale niestety wiesci nie sa optymistyczne, serduszko bije slicznie i glosno, mala rosnie juz ma 1500, a no i moja corcia nie zmienila plci, nozki trzyma sobie miedzy moimi zeberkami. Podczas badania usg lekarz chcial zmierzyc obwod glowki i zapytal sie przerazony , ktory pani ma tydzien, bo glowka jest strasznie nisko , powiedzial ze tak nisko jak kobiety ktore sa juz przed porodem , sam sie wystraszyl , skonczyl usg i kazal mi wejsc na fotel, powiedzial ze palcami wyczuc mozna juz glowke, ale ze niby ujscie jest zamkniete, nie zrobil mi usg dopochwowego, wiec nie wiem nawet jak tam moja szyjka. Po tej wiadomosci juz mi sie wszytskiego odechcialo, lekarz nie powiedzial czy ma lerzec ani nic tylko jakbym dostala skurcze jakies to mam lecic do szpitala. Przyznam szczerze, ze strasznie sie zdenerwowalam i w srode ide na prywatna wizyte :-:)-:)-(

barmanka- super, ze salateczka smakowala, faktycznie najlepsza na drugi dzien :)

nina- mam nadzieje ze pochwalisz sie swoim wozeczkiem :), no kochana nie martw sie ruchami maluszka teraz od 90 do 95 % nasze maluszki przesypiaja :)
na moja corcie dziala kapiel :), jak na brzusio leje wode to mala wtedy sie rusza :)

slonkoonline- moja kolezanka wszytsko uzywala z nivea dla sowjej corci, wczesniej probowala z jonhsona, hipp i inne ale sie nie sprawdzily. Ja tez chyba bede kupowala nivea, a co do oilatum to slyszalam o nim tez sporo pozytywnych opinii, leje sie do kapieli i myjesz tym dzidzie wiec nie trzeba juz nic wiecj , a nawet nie musisz oliwki uzywac bo skorka jest taka mieciutka i delikatna po tym, pewnie sie skusze :)

kasica1208- sliczne lozeczko

elus- z opini slyszalam ze super jest lovella i pewnie ten bede kupowala

agakm- widzialam dzis wozeczek liveroo na zywo, bardzo ladnie sie prezentowal, kolorek czerwony, ale naprawde sliczniusi

marzeniak- to super, ze maluszek rosnie zdrowo, moze jeszcze sie odwroci.....

emi- wiatj :)

reklama
Do góry