reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

ja tylko na chwilke gadułki...
ankzoc kochana nie jesteś sama , moj synek jest tak nisko ze lekarka nie mogła zmierzyć mu główki na USG...martwią mnie et wieści o No-Spie bo mam prikaz brać ja nawet 3 razy dziennie jak wychodze gdzieś z domu...zgłupiałam już całkiem :/

reklama
hej dziewczyny!!!
Dzis ja cierpie tak mnie boli kregoslup ze szok:szok:
bylam w zeszlym tygodniu u fizykotereapeuty na masazu itd kazal mi nosic spejalny pas ciazowy wiecie ten np. anity maternite ale innych firm tez sa.
Myslalm ze mi pomogl od kilku dni nosze i bylo ok ale dzis umieram.....ale musze przyznac ze bylam na dluuuuuuuuugim spacerze i na zakupach!!!!
Apropos dzidzi moja tez jest glowka w dol i czuje nawet glowke tez tak nisko wiecie tam gdzie wzgorek lonowy!!!!!to mnie zmartwilyscie co piszecie ze to niedobrze ze tak nisko a u mnie dopiero koniec 30 tygodnia........
mam wizyte w czwartek mam nadzieje ze wszysto sie wyjasni i lekarz mi pomoze....musze jej tez powiedziec o tych bolacach nieziemsko skurczach o ktorych pisalam wczesniej......bola jak okres...!!tez je macie??????????
pozdrawiam serdecznie dziewczynki trzymajcie sie cieplo chyba juz teraz wszytskie cierpimy w rozny sposob!!!!!
buziaczki

Witam Was wszystkie......
Jesli chodzi o no-spe...to ja biorejuz ja jakies 10tygodni...lekarz zalecil 3 razy dziennie po dwie tabletki.... gdyby nie no-spa pewnie juz bym dawno urodzila. Jak bylam w Polsce w lutym to dwoch lekarzy mi ja przepisalo no i zaden nie mowil o zadnych zakazach stosowani.....:baffled:!

Ankzoc- moja jedna dziewczynka ulozona jest glowkowo od 28tygodnia....ale tak nisko ze nie mozna glowki zmierzyc, wiec nie martw sie odpoczywaj duzo. Ja przy tym mam zakaz dzwigania!!!!!!

Iwona a może zrób badanie cukru może to jakiś niedobór też tak miałam kilka razy i jak zjadłam słodkie to przechodziło

ankzoc - napisz koniecznie jak będziesz po prywatnej wizycie..mam nadzieję że wszystko będzie dobrze....nie denerwuj się bo stres to najbardziej nam teraz szkodzi..
Dziękuję za pocieszenie co do ruchów..dzięki Bogu mała kopie ale napędziła mi wielkiego stracha...
słonko - powiem Ci że jak tak czytam co piszesz to bardzo Ci współczuję...szkoda że musisz się zamartwiać takimi sprawami ...z doświadczenia wiem że kasa może wiele psuć w związkach...

Moja dzidzia też bardzo nisko ale takie uroki ciąży że coś tam gniecie a tam szczyka.U mnie jak lekarz robił ostatnie USG na na samym wzgórku główke mierzył i tak też czasami mam wrażenie że mi tam mała napiera aż do bólu.
Ja uciekam nynu bo zmęczona jestem po tym malowaniu :-(a jutro pewnie bende umierać.
A u mnie 50 okrąglutkich dni - niby zostało

Ostatnia edycja:
Ankzoc o kurczę to niezbyt fajne informacje :crazy: masz rację idź sobie do innego lekarza na sprawdzenie, który na pewno cię uspokoi i doradzi co robić.. ech rzeczywiście ci państwowi lekarze to czasem .....pip.... szkoda słów :baffled:

Dziewczynki, mam pytanie...
czy jest któraś z Was z Łodzi? I czy mogłaby mi polecić dobrego lekarza na NFZ? Prywatny nie wchodzi w grę... Dzięki:tak:

No ja jestem niby z Łodzi (za mężem wywędrowałam), ale niestety nie potrafię ci pomóc :no: bo chodziłam prywatnie....

Iwonka, ja nie mam takich dolegliwości, ale jak na moje oko wskazuje to na brak cukru w organizmie :tak: spróbuj z tą kanapeczką z dżemikiem....

Ankzoc nie zamartwiaj się, bo to nie służy dzidzi. Wszystko będzie dobrze, idź do lekarza w środę i mam nadzieję, że trochę Cię uspokoi. Mój synek też jest baaardzo nisko i lekarz kazał mi leżeć. Rozmawiałam z moją kuzynką na ten temat, która urodziła córeczkę 5 lat temu i miała dokładnie ten sam problem. Od 7 miesiąca była już spakowana do szpitala, a kiedy przyszło co do czego - urodziła ponad tydzień po terminie. Głowa do góry - wszystko będzie dobrze :tak:

reklama
Powiem Wam Dziewczyny, że ja mam już powoli dość tej ciąży ... Chciałabym już zobaczyć synka i wiedzieć na 100% czy jest zdrowy - zamartwiam się każdego dnia o niego.
Do tego zaatakował mnie chyba jakiś wirus - to pewnie grypa, od niedzieli jestem na tabletkach - choć tak bardzo chciałam ich uniknąć :dry: Mam nadzieję, że Wy wszystkie jesteście zdrowe, bo nawet nie miałam siły poczytać forum, żeby dowiedzieć się co nowego u Was.

Do góry