reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ja właśnie jutro jadę kupić coneco Toledo kolor czerwony, moja znajoma jeździ drugi rok i nic się z nim złego nie dzieje więc postanowiłam też kupić mimo, że cena wydawała się podejrzanie niska, co do Coneco to słyszałam, że model V3 jest do niczego ze względu na dużą awaryjność kółek i małą spacerówkę - tak przynajmniej powiedziała sprzedawczyni.

reklama
iwona100 wiesz ja mam podobnie, no może zimne poty mnie nie oblewają, ale mam takie duszności z rana po śniadaniu często, muszę wtedy wychodzić na spacer, w sumie to wychodzi mi to na zdrowie..;), ale ciekawe z czym to jest związane..?

Barmanka79 - ja jestem anty-lekowa, więc nic mi nie wiadomo o wycofywaniu No-Spy i innych leków..bo jak wyczytałam w tym artykule będzie ich więcej..:dry:ale wiem, że wycofują termometry rtęciowe! Nagle stwierdzili, że rtęć szkodzi..pewnie dzięki UE;-) Tak, że myślę..nie ma co panikować tylko zaopatrzyć się na większość ilość No-Spy - skoro taka dobra.. Ja bynajmniej zaopatrzyłam się w 2 termometry rtęciowe bo uważam, że one są niezastąpione :-) ..te elektroniczne niestety pozostawiają wiele do życzenia.. Jak byłam ponad rok temu w szpitalu to takie mieli na składzie i każdemu pacjentowi wychodziło, że ma temperaturę około 35 stopni :-D
Kasia1208 - śliczny pokoik taki słoneczny dzięki tym pomarańczom..:tak:
Jeśli chodzi o leki dla dzidzi - Guska35 - to ja kupuję maść Linomag na odparzenia pupy; Bepanthen na bolące i krwawiące sutki, działa również na oparzenia i uszkodzenia skóry niemowląt - więc oboje będziemy mogli z niego korzystać:tak: oraz czopki Viburcol - na kolki, ząbkowanie, gorączkę i każde inne stany niepokoju u dzieci..lek homeopatyczny, więc nie szkodliwy:-) Zaopatrzę się też w jakieś herbatki - dla siebie na laktację Bocianek - ktoś wcześniej na forum bardzo polecał te herbatki:tak: a małemu pewnie jakiś koper włoski..tego jeszcze nie wiem dokładnie.
Emi88 - też czuję się OK w ciąży, więc cieszmy się tym bo nie wiadomo jak będzie jutro..:blink:
Ankzoc - idź koniecznie na wizytę prywatną..co dwóch lekarzy to nie jeden..a swoją drogą.. doktorek Cię postraszył a niewiele doradził :wściekła/y: ale na pewno się nie przemęczaj i dużo leż zanim się nie upewnisz u drugiego lekarza co i jak.. Trzymam kciuki!
Iwona100na - dosyć późno jadam śniadania bo zwykle apetyt mam większy po południu..i nie mam żadnych dolegliwości w związku z jedzonkiem.. a już na pewno nie miałam zimnych potów :confused: hmm..może dzidzi nie smakują Twoje śniadanka..ja jem zwykle chleb z dżemem a Ty co jadasz?

jadam kromke ciemnego chlebka z wędlinką, sałatą, ogórkiem, pomidorem
Tak sobie myslę że to może ma związek z cukrem
Bo miałam wyniki z górnej normie tzn.140 po obciązeniu glukozą a na czczo poniżej normy 62 (a norma jest od 70)

agakm- widzialam dzis wozeczek liveroo na zywo, bardzo ladnie sie prezentowal, kolorek czerwony, ale naprawde sliczniusi

ale mnie uradowałaś tą informacją!!! Kurcze - własnie nastawiam się na czerwony (czarny jest bosski, ale będę łapała wszystkie kurze z ulicy takim wózkiem - a tego nie chcę...)

Ostatnia edycja:
dzis mialam wizyte u lekarza ale niestety wiesci nie sa optymistyczne, serduszko bije slicznie i glosno, mala rosnie juz ma 1500, a no i moja corcia nie zmienila plci, nozki trzyma sobie miedzy moimi zeberkami. Podczas badania usg lekarz chcial zmierzyc obwod glowki i zapytal sie przerazony , ktory pani ma tydzien, bo glowka jest strasznie nisko , powiedzial ze tak nisko jak kobiety ktore sa juz przed porodem , sam sie wystraszyl , skonczyl usg i kazal mi wejsc na fotel, powiedzial ze palcami wyczuc mozna juz glowke, ale ze niby ujscie jest zamkniete, nie zrobil mi usg dopochwowego, wiec nie wiem nawet jak tam moja szyjka. Po tej wiadomosci juz mi sie wszytskiego odechcialo, lekarz nie powiedzial czy ma lerzec ani nic tylko jakbym dostala skurcze jakies to mam lecic do szpitala. Przyznam szczerze, ze strasznie sie zdenerwowalam i w srode ide na prywatna wizyte :-:)-:)-(

kurcze - nie dobrze, że Mała jest tak nisko :-(
Kochana idź jak najszybciej do lekarza - kurcze, jeszcze przecież masz sporo czasu do terminu... Zdziwiłam się, że nic Ci lekarz nie zalecił:crazy: Przecież nie powinno się takiej sytuacji bagatelizować!!! konowały piep...ne!!!

Iwona100na tak, więc myślę przerzuć się na chlebek z dżemem na dzień dobry a tamte pyszne kanapeczki zostaw na kolacyjkę <mniam>:tak::tak::tak:
W sumie - tak sobie przypomniałam, że przed ciążą..sporadycznie miałam takie odczucia, że słabo mi było i miałam wręcz wrażenie, że ręce mi się trzęsą a nawet, że lada chwila zemdleję..najczęściej wtedy gdy wracałam z dłuższych zakupów albo ze studiów gdy mało kanapek zjadłam..i po drodze batonik od razu dawał ulgę..
W czasie ciąży oprócz dżemu na śniadanko jem też dużo owoców a one mają cukier i pewnie stąd już nie mam tych dolegliwości..nawet po dłuuugich zakupach.
...może więc spróbuj coś przekąsić słodkiego jak się będziesz tak źle czuć:confused:
A jak będziesz u lekarza dopytaj co i jak:tak:

Emi88 –witam Cię serdecznie
mama Bartusia - gratuluje córeczki
Ankzok-mój mały też jest bardzo nisko i lekarka kazała mi więcej leżeć i nie robić gwałtownych przysiadów

reklama
Do góry