reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
U mnie w zamrażalniku są zamrożone ruskie mojej mamy od wigilii :-p:-) Czekają, aż mnie na nie wielka ochota najdzie :tak:

A te plecy, potem skurcze łydek, bezsenność, duszności, bóle żeber aż w końcu poród:dry: Ech dawanie nowego życia jest cudowne ale nieraz cholernie boli

oj przypomnialas mi o skurczach lydek:angry: Jak mnie w tamtej ciazy w nocy lapaly to myslalam ze mi lydki rozerwie i krew prysnie na sciany:szok:

hej dziewczyny ponownie,
Wlasnie wrocilam z Richmond Parku, bylo pieknie, sloneczko i stada jeleni. Wlasnie zabieram sie za zapiekanki z serem ;)

czytam Wasze wypowiedzi i mam pytanie.od Bożego Narodzenia zaczełam czuć kopniaczki mojego maleństwa. denerwuję się jednak, gdyż wczoraj i dziś jest ich bardzo mało i są słabe, choć z początku były wyraźnie wyczuwalne i nawet częste w niektóre dni.Czy to normalne?czuje je w dole brzucha, tak jakby ktoś chlupał mi wodą w brzuch lub pękały mi bańki w brzuchu.ale zastanawiam sie dlaczego dziś naprawde mało ich czułam i były raczej pojedyncze.czy Wy też tak macie?

Paula7 ,nie da rady isc na zwolnienie juz bylam z tymi bolami u GP i chodzilam na rehabilitacje.Zwolnienie jest bezplatne u mnie w firmie ,nic nie placa.Nawet teraz panuje u nas okropny norovirus i tez nie chodzilam do pracy prze jakies 2 tygodnie i powiedzialam ze powinni zaplacic dlatego ,że to nie z mojej winy .Nie mam zadnego wsparcia u mnie w firmie i musze pracowac do 29 tygodnia ciazy ,jakos wytrzymam

Muszka nie jestem jakimś ekspertem w tych sprawach tym bardziej że sama jak narazie odczuwam bardzo delikatne ruchy ale nie ma co się martwić że ich w niektóre dni nie czujesz z tego co wiem to początki takie właśnie są ...później jak już będziemy dostawać takie porządne kopniaki:-) i nie będziesz ich czuła przez 24 h to jest się czym niepokoić ....ja na Twoim miejscu teraz bym się nie denerwowała bo dzidzi na 100% to się nie podoba:-)

reklama
Muszka1 nie martw sie ja tez mam takie dni ze mniej czuje moja dzidzie.Od 3 dni jakby mniej sie ruszala ,ruchy czuje tylko na dole brzuszka.Czytalam w ksiazce ze to normlane nie ma powodu do obaw

Do góry