reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Same najpyszniejsze rzeczy tu widze :) Jednak, nie ma jak to polskie pyszne jedzonko :) Ja tez czesto robie pierogi, trzeba sie bylo nauczyc, bo bez nich nie umiem zyc, hehehe... Ale dzis z mezusiem upichcilismy pyszny rosolek z domowej kury od mamy :)

reklama
ale sie obiadowo zrobilo:))) ps a u mnie tez dzis pomidorowka:)) to chyba te majowki tak maja:)))

ja sylwestra spedzilam w lozku:) o 9:30 tak mnie zmulilo...maz chcial mnie budzic po polnocy z zyczeniami,ale ja wiem jaka jestem jak mnie ktos budz bez powodu:)) na szczescie wstalam siusiu zaraz po 12 wiec taki byl moj wieczor:))
i niezaluje bo chociaz sie wyspalam,a rano jak zwykle czulam sie zeska i glodna:)))

Bartus juz "dokancza" ospe wietrzna(jednak go dopadla), kurcze wszystkie choroby naraz!! ale lepiej teraz niz po maju...

ja tez juz powoli wychodze z przeziebienia, i maz wiec jest dobrze:)

usg mam 26 stycznia, te tzw polowkowe, zobaczymy czego sie tu dowiem u tych tepakow:)
a swoja droga ktos pisal czy nie zapozno, no u mnie tez w 23 tyg to usg, mi lekarz tlumaczyl na pierwszym ze musi byc rowno w 22,ale ze to na sobote wypada to w poniedzialek najblizszy...no zobaczymy...

brzuszek mi rosnie, apetyt tez:) mdlosci chyba na dobre odeszly( nie mowie o rankach gdzie po calej nocy glodowania musze oddac troszke kwasow z glodu:)) )
musze wam zdiecie pokazac...

co do kopniakow, ja czuje tylko na dole i to raczej w dalszym ciagu bardziej przekrecanie sie a nie kopniaki, chodz dzis dostalam czyms po zoladku:))

mamo bartusia, ja tez mam usg 4d 26 stycznia i nie sadze, zeby to bylo za pozno:tak: Ja nie czuje jeszcze kopniaczkow:-(, chyba jestem za gruba;-);-) A dzidzia wedlug gina taka strasznie aktywna, wiec niech mi da "popalic" tym bardziej, ze to moja druga ciaza. A tu taka cisza....:dry:

a ja dzis mialam rybe po grecku i zua obowiazkowo krupnik, :-D

co do kopniaczkow to trasznie aktywne to moje dziecie kopie jak szaloneto przy pepku to na dole i tez nigdy nie wim czy to glowa czy to pupka:-D, poprzedniej ciazy czulam tylko w danych godz a teraz czy to noc czy dzien bez roznicy:tak:

mama bartusia- duzo zdrowka dla synka... glaski dla dzidzi...pozdrawiam goraco fajnie ze sie odezwalas... daj szybciutko znac co i jak po usg..

sheeppy- mam mam i to straszne najbardziej u dolu plecow jak siedze albo chodze... ale raczej to normalne bo jednak rosniemy i coraz wiecej wazymy wiec plecy to tez odczuwaja..

Mnie też bolą plecy, szczególnie krzyż i głownie wieczorami. Przy Adrianku do 9 miesiąca nic mnie nie bolało, no cóż każda dzidzia jest inna:-D

reklama
Dziewczyny a propo usg polowkowego lekarz mi mowil ze okres w jakim powinno sie je wykonac to od 21do 24 tygodnia ciazy.Wtedy jest w stanie zrobic wszystkie dokladne pomiary pozniej dzidzia jest zbyt duza.Ja bede miala takie w piatek w 22 tygodniu:-)

Do góry