LILIann
Majowe mamy'09
jestem :-)
leżę plackiem ile mogę i właśnie się zastanawiam, czy mogę też wygodnie siedzieć? bo jak leżę z komputerem to wygodnie nie jest
ja już nie plamię czyli krwiak się nie opróżnia
na dodatek rośnie bo już jest większy od fasolki a w środę był w porównaniu do pęcherzyka płodowego, niewielki
ciąza rozwija się prawidłowo więc tylko ten krwiak zagraża
ciekawe czy są różne rodzaje krwiaków, bo mój wynika z oddzielenia się kosmówki
czytałam jakąś pracę z tabelkami na ten temat, z grupy kobiet z krwiakiem 26 skończyło się poronieniem ;/ 62 porodem więcej z tego nie zrozumialam
Ja to wlasnie tak troszke "oszukuje", i non stop nie leze plackiem, tylko urozmaicam sobie lezenie pozycja "polsiedzaca", tzn nogi leza, a cala reszta tak jakby na wpol rozlozonym lezaku siedziala;-):-)
Ty sie tak nie zadreczaj tym krwiakiem, nie zawsze jak jest plamienie to znaczy ze krwiak sie oproznia! Bo on tez sie sam wchlania o przy tym nie ma zadnego plamienia. A co do tych rodzajow krwiaka to nie mam pojecia CZy Twoj na USG byl przy samym pechezyku, tzn, czy do niego przylegal? Bo moj byl osobno, ale za to na zdjeciu widac ze jest conajmniej 2 lub 3 razy wiekszy od pecherzyka ciazowego z dzidziusiami. Z opisu wynika ze ma on 8cm na 2 cm, wiec kolos:-( A Ty masz ze soba jakies zdjecia USG z opisami? Bo ciekawe ile Twoj krwiak ma, na pewno w opisach to bedzie podane. Buzka