reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Eh dziewczynki :sad: ja to chyba zwariuję, jak będzie tak dalej :sad:
Okropnie się czuję. Słowo źle, jest zdecydowanie za słabe... Śpię w sumie non-stop... Nie ma nawet chwili, bym lepiej się czuła, a tak jest od wczoraj... :sad: Mdłości są okropne, odbierają ochotę na wszystko, z jedzeniem na czele :sad: Ból głowy też nie daje o sobie zapomnieć i zgada też :baffled::sad:
Do tego takie dziwne uczucie w macicy (chyba, bardziej tak na środku, na wzgórku łonowym), jakby zakłuwanie itp. :sad:
Martwię się aż, ze to może być coś nie tak z Maluszkiem, skoro nagle moje samopoczucie aż tak się pogorszyło :sad:
Pewnie powiecie, ze wszystko w porządku, ale ja się jednak martwię... Tyle tutaj wyczytałam o pustych pęcherzykach, jakiś krwiakach itp. A ja się tak bardzo boję :sad: Tym bardziej, ze jest ogromne ryzyko bliźniaków u mnie :sad:
Hormony wariują... Popłakałam się przed chwilką w łazience :sad:
Czy wszystko w porządku, skoro tak tragicznie się czuję? :sad:

Ja to sie denerwuje jak nie mam mdlosci....jak mam to jestem spokojna...
Bo jak to lekarze mowia "poki sa mdlosci i piersi bola to oznacza ze ciaza sie dobrze rozwija"

reklama
Ja to sie denerwuje jak nie mam mdlosci....jak mam to jestem spokojna...
Bo jak to lekarze mowia "poki sa mdlosci i piersi bola to oznacza ze ciaza sie dobrze rozwija"
czyli jednym słowem nie mam powodu do zmartwień? to dobrze, ufff:-) A swoją drogą, to pewnie Maluszek nie chce dać o sobie zapomnieć i dlatego dokucza :-)

Nic sie nie nerwujsja...Polecam ci kupic nowe pismo we wspolpracy z discovery helth
Encyklopedia zdrowia dziecka...W pierwszym numerze ktory jest juz w kioskach jest dvd "Ciąza od A do Z" wszysciusienko o ciazy od poczecia do porodu wypowiedzi ginekologow amerykanskich naprawde warto kupic. kosztuje 3.99zł

Nic sie nie nerwujsja...Polecam ci kupic nowe pismo we wspolpracy z discovery helth
Encyklopedia zdrowia dziecka...W pierwszym numerze ktory jest juz w kioskach jest dvd "Ciąza od A do Z" wszysciusienko o ciazy od poczecia do porodu wypowiedzi ginekologow amerykanskich naprawde warto kupic. kosztuje 3.99zł
w takim razie jutro lece do kiosku, moze jeszcze dostane :blink: dzieki za uspokojenie mnie:-)

Wy sie kochane denerwujecie, gdy nie macie mdlosci, a ja sie ciesze, ze ich nie mam i mam nadzieje nie miec:tak: W poprzedniej ciazy wymiotowalam do 5 miesiaca, wiec chyba juz wyrobilam norme:tak:;-);-)

Wy sie kochane denerwujecie, gdy nie macie mdlosci, a ja sie ciesze, ze ich nie mam i mam nadzieje nie miec:tak: W poprzedniej ciazy wymiotowalam do 5 miesiaca, wiec chyba juz wyrobilam norme:tak:;-);-)
Ja mdłości miałam tylko parę dni a cały czas bolą mnie piersi i się pocieszam, że będzie dobrze.
Choć mam wizytę w czwartek i spytam o to czy brak objawów ciążowych może świadczyć o tym, że coś z dzidzią nie tak

Kinga no co Ty:tak::-) Bedzie dobrze:tak: Nie kazda "ciezarowka" musi wymiotowac i miec zachcianki:tak: Kazda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciaze, brak wymiotow to chyba powod do radosci, bo to srednia przyjemnosc:baffled: Mnie tez bola piersi, po za tym zero innych objawow, choc ostatnio mam ciagle ochote na oliwki nadziewane migdalami:tak::-)

Tyle ile jest kobiet tyle jest organizmow i ciąż kazda kobieta przechodzi ciąże inaczej...W pierwszej meczylo cie do 5 miesiaca a ta mozesz super zniesc....nie ma reguly ale lekarze stawiaja wlasnie na mdlosci i tkliwosc, bol piersi...moje malenstwo chyba o 21 codziennie bawi sie za bardzo bo mnie mdli zawsze jak cholera. Po 2 godzinach spokoj i dopiero na nastepny dzien znowu o 21 zaczyna

Aga a ile jestes w ciazy bo ja na poczatku do 6tc tez nie mialam mdlosci Zaszely sie po 6 tc

Madzia, kazdy kalkulator pokazuje mi inaczej:szok: Termin porodu wychodzi miedzy 29 maja a 2 czerwca, wiec tak dokladnie nie wiem:no: Pewnie moj gin na pierwszej wizycie mi go dokladnie wyliczy. Mam wielka nadzieje, ze mdlosci mnie omina duzym lukiem:tak::-)

reklama
Madzia, kazdy kalkulator pokazuje mi inaczej:szok: Termin porodu wychodzi miedzy 29 maja a 2 czerwca, wiec tak dokladnie nie wiem:no: Pewnie moj gin na pierwszej wizycie mi go dokladnie wyliczy. Mam wielka nadzieje, ze mdlosci mnie omina duzym lukiem:tak::-)

sprobuj na piechte tak jak ja i wyszlo mi ok

pierwszy dzien ostatniej @ + 7 dni - 3 miesiace -> to jak 28 dni cykl
jak dluzej to trzeba od cyklu np 33 dni - 28 dni (podstawowy) i to co wyjdzie dodac do wyniku

np.:

20 sierpień + 7 dni - 3 miesiace = 27 maja
jesli masz cykle co 31 dni - 28 + 3 dni czyli dodajesz do 27 maja 3 dni to bedzie 30 maj

Jak ja liczylam sobie to mi wychodzi idealnie 1 maja 2009 tak jak usg

Ostatnia edycja:
Do góry