reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

mamatysia może by tak wyrwać drania?

ja tez nie wiem co z moim zrobić. Położna każe odpoczywać w pozycji kolankowo- łokciowej, czyli klęk podparty, ramiona od lokci do dłoni kładziemy przed sobą i przykładamy czoło, i tak sobie leżymy- małe dzieci czasem tak sypiają. No mówie Ci, ulga natychmiastowa, ale jak wrócisz do normalnej pozycji to już gorzej. Są też masaże wskazane. Np. można sobie kupić piłeczkę jeżyka i jeździmy nim sobie po kręgosłupie.

i oczywiście nie siedzimy dużo i nie leżymy na placach, bo dalej będzie boleć. Najlepiej na boku:eek:

a jak już nic nie pomaga, to płacz, wycie i niech mąż masuje aż przejdzie, jak się zmęczy to zagrozić drogą masażystką:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Za oknem jest takie slonce, ze chyba zaraz pojde lezec.... Jak moj kociak wyloze sie na lozku, pod oknem, na sloneczku i bede sie wygrzewac! :-) Kurde a tak dobrze mi sie wstalo. Chyba musze sie kawki napic jakiejs light'owej.

Dzięki tsarina. Na plecach w ogóle nie leżę bo nie mogę:-( ale spróbuję tej twojej pozycji. Do masażysty wybieram się jutro(sama się niestety wymasować nie mogę chociaż wykonuję ten zawód).A "jeżyka" kupię sobie wieczorem:-).

Slonkoonline fajnie, że u Ciebie ładna pogoda. U mnie niebo zachmurzone i straszny wiatr.Może się wypogodzi.Idę zrobić sobie lody z bita śmietaną na poprawę samopoczucia...

Patrzcie co moj kot wyprawia na sloncu.... Na koniec juz mu sie znudzilo fotografowanie i mnie w palucha u nogi dziabal....:rofl2:

Załączniki

• SDC12514.jpg
    SDC12514.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 41
  • SDC12515.jpg
    SDC12515.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 37
  • SDC12516.jpg
    SDC12516.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 44
  • SDC12518.jpg
    SDC12518.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 31
Hej Dziewczynki :-)

Na wstępię - slonko - cieszę się, że powróciłaś do zdrówka i życia forumowego!!! Nie powiem - tęskniłam...:-D

mamamatysia, nina27, kasia1208 - za wszystkie trzymam dzisiaj mocno kciukaski (a najbardziej za Wasze pociechy - oby wszystkie posłusznie i prawidłowo się poodwracały no i oby zadowoliły swoje Kochane mamy pięknymi wynikami)

A ja jak kiedyś bylam porannym ptaszkiem - tak teraz wstaję po 9:00:eek: Normalnie 1 trymestr mi się przypomina.. Bo nie dość, że długo śpię, to jeszcze kimam sobie w każdej wolnej chwili popołudniu... Później oczywiście mam wyrzuty sumienia - bo jeszcze jest tyle do zrobienia przed przyjściem Małej na Świat, a o Świętach nie wspomnę... Całe szczęście jutro będę miała M do dyspozycji przez 24 h - więc co nieco może się podgoni:happy:

Nio a dziś na obiadek mój kochany M - zrobi swojej Kochanej Ż (oraz koleżance z pracy, hihi, która torturuje go od 2 miesięcy) - LASAGNE!!!
Wieczorkiem pochwalę się WAM wyczynami mojego M :-D

Za Was wszystkie majace dzisiaj wizyte u gina trzymam kciuki:tak::-)
aga_k_m Lasagna pychota, rowniez bardzo lubie:tak::-) Musze chyba mojego tez namowic, zeby mi zrobil, bo ostatnc raz ja jadlam juz jakis czas temu:tak:
U nas znow wiosenna pogoda i miejmy nadzieje juz sie taka utrzyma:tak: Dzisiaj musze sie chyba wziac za prasowanie:baffled: :baffled: Nie cierpie tego robic, ale kto niby ma mnie w tym wyreczyc:eek:

Aga29 ja właśnie wczoraj prasowałam 4 godz bo mam ten sam problem nie ma mnie kto wyręczyć:-(.Jeszcze ze starszakiem zrobiliśmy porządki przedświąteczne u niego w pokoju i dzisiaj dramat.Ale Damy Radę jak mawia Bob budowniczy:-).A sprzątanie nie zając nie ucieknie.

U nas znow wiosenna pogoda i miejmy nadzieje juz sie taka utrzyma:tak: Dzisiaj musze sie chyba wziac za prasowanie:baffled: :baffled: Nie cierpie tego robic, ale kto niby ma mnie w tym wyreczyc:eek:
No u mnie jak widzicie na zdjeciu tez istna wiosna! CUDOWNIE! Oby tak juz zostalo :tak:
aga_k_m ja tez bardzo tesknilam :happy: Wiesz ja mialam meza 24/24 przez 7 dni, wiec musialam z lekka go wykorzystac i tez troche mu podogadzac. W koncu bardzo ciezko pracowal na urlopie. Nawet bylam w szoku, ze wstaje tak rano... bez dyskusji :-) pierwszego dnia urlopu zrobilismy porzadek na strychu, wyjelismy biurko dla mojej siostry, potem zrobilismy kacik dla Julki. Musial sam taaaaaaaka wielka szafe przesunac. No poprostu jestem TAAAAAKA dumna z mojego mezusia :tak:

mamamatysia kicia jest kiciem, znaczy chlopcem i za wszelka cene bronie jego jajeczek, bo juz chodza jakies ploty po domu, ze chca mu obciac!:-D
Mam tez kicie, ale od kad jej synek (widoczny na zdjeciach) urosl to ona sie gniewa i zadko bywa w domu. Przychodzi, jak zbuntowany nastolatek, tylko sie nazrec albo czasem przenocowac :baffled:

reklama
niom - aga29 - u mnie też wiosna, na dodatek ponoć w sobotę ma być 20 stopni!!! byłoby super!!!

Acha - Krystyna30 - prześledź wątki z soboty - barmance się zachorowało i sporo porad zostało tu wstawionych - napewno coś dla siebie wybierzesz :-)

a Ty mamo bartusia - nie przejmuj się w tej chwili kg!!! Ja też mam już sporo na plusie, a na dodatek już na początku czerwca mamy wesele (w sumie to 2 w jednym dniu!!!), a później do końca września jeszcze 4 (praktycznie co miesiąc)... Myślę, że dobre nastawienie, całodobowa opieka nad maluchem, karmienie piersią (wraz z towarzyszącą dietą) no i letnie spacerki szybko przyniosą oczekiwany efekt :-D

Do góry