reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
czesc mmuski!!!
widze ze przygotowania do pordu juz na polmetku ,nawet o lewatywach rozmawiamy:) hihi
ja tam jestem za, bo po pierwsze nie ma wstydu i niespodzanki podczas porodu, po drugie po porodzie nie masz bolu i nie musisz sie martwic ze cos tam zalega, chodz nie mialam wczesniej naturalnego porodu, to po cesarce tez brzuch w takich chwilach boli...

a mi cos brzuch twardnieje czesto, nie wiem, oni tu w irl, uwazaja ze to normalne, we wtore mam spotkanie z polozna wiec sie zapytam...

ok, jade teraz po synka do przedszkola, odezwe sie pozniej!!
milego dnia!!!

No już jestem , ale widzę ze z kolei tutaj puściutko ;)
w kazdym razie a propos lewatywy to chyba zaryzykuję zrobienie jej w domu chyba ,że tak jak pisze *AgA* matka natura mi pomoże i nie będę miała się z czego oczyszczać ;)

aga_k_m u nas jest tak samo z tym ,ze to mój M jest zmarzluchem a ja najchętniej spałabym w ogóle odkryta ( jak mnie czasem wkurza jak on mnie w nocy przykrywa wrrr) no i u mnie ze spaniem na waleta nie ma problemu.Jednak zamiast tego wymyśliłam jeszcze coś, kupiłam sobie takie zwykłe bawełniane gacie o rozmiar za duże i sprawdzają sie idealnie bo nic sie nie wrzyna w skórę ani nie uwiera, nawet jak są za luźne to tym lepiej :)

a w ogole to powiesiłam do wyschnięcia resztę ubranek i moja łazienka wyglada teraz tak :-D
a kaloryfer wcale nie inaczej

Załączniki

• różne 009_resize.jpg
    różne 009_resize.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 78
  • różne 011_resize.jpg
    różne 011_resize.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 70
  • różne 012_resize.jpg
    różne 012_resize.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 53
Confi twoja łązienka wygląda bosko.
Ja dziś też piorę troszke rzeczy bobaska ale tylko te które musiałam odplamić no i sprawdzic czy się wogóle nadadzą.

marychna ja piorę wszystkie czy to nowe czy uzywane, na wszelki wypadek .
Jak zobaczyłam jak wygląda łazienka to śmiałam się ,ze jak w domu w którym jest przynajmniej trójka dzieci :D
ale dzięki Bozi za tak pojemna pralkę bo dzięki temu mam wszystkie ciuszki wyprane ze jednym podejściem i następny sort to będą ręczniki kąpielowe, myjki , prześcieradełka i pokrowce od wózka i wsio :D
załamię sie pewnie jak przyjdzie do prasowania tego wszystkiego ale na to tez jest sposób, włącze sobie TV i powolutku wszystko poprasuję

confi - :-) a wsród ubranek jednak widze dominuje niebieski:-)...co do prasowania to kochana będziesz to robić z wielką przyjemnością...ja mam już wszystko poprane ale prasowanie zostawiam na kwiecień..i pomimo że żelazko i ja to nienajlepszy duet:-) to wiem że ciuszki małej będę prasowała z wielką radością

Dziewczyny piszecie o zaparciach i mam w związku z tym pytanie...był takie okres w ciąży gdzie dokuczały mi zaparcia ale to tak bardziej na początku i w miarę szybko przeszły...teraz od jakiegoś tygodnia problem powrócił...i mam może głupie pytanie...ale boję się siedzieć na kibelku i tak ,,cisnąć" bo boję sie może nie tego że urodzę ale że nie powinnam tak przeć..tylko że inaczej to nie mogę się załatwić:baffled: jak Wy sobie z tym radzicie???

Confi ja tak około 50 sztuk w dwie godzinki poprasowałam, właśnie skończyłam. Aż mnie troszke brzuchol boli. Takie malutkie szybciutko idą. A moja łażienka tak samo jak Twoja wczoraj wyglądała i też dużo niebieskiego;)

Nina ja miałam chyba trzy razy taki problem z zaparciami, że bardzo ale to bardzo bolało mnie podbrzusze. Podejrzewam, że mały mi ciśnie jelita. Ale nie był to normalny ból tylko takie cisnienie, że przyklękałam i nie moglam zmienic pozycji bo tak bolało, cos jak parcie przy porodzie (tak to sobie wyobrażam bo nie rodziłam jeszcze), za pierwszym razem się wystraszyłam,że to z ciązą coś, ale wypróznilam sie i było lepiej. Teraz zapobiegam temu tzn babka jajowata (Ispagul), czopki glicerynowe a jak jest bardzo źle to lewatywa (byle rzadko). Bo ja sie bardzo boje żeby nie zaczeło mnie to znów tak boleć. Wierzcie mi to był taki ból, że mnie zimny pot oblewał.

Witam,
Confi fajnie ta twoja łazienka wygląda:))))))))

podziwiam was dziewczyny że juz sie za to wziełyście. Ja poczekam na początek kwietnia-wtedy juz do pracy nie bede chodzić to jakoś pojdzie. teraz jak wracam z pracy to juz mi sie nie chce nic-nawet gary leżą i nie mogę sie za nie zabrać.

Dziś postanowiłam sobie kupić stanik-bo został mi juz tylko jeden dobry!!!!! reszta za małe. I jak sie zdziwiłam patrząc na rozmiarówke 75DDDDDDDD, oj to juz nie przelewki a jeszcze niedawno tzn przed ciążą było 70b-i to małe, ale to sie wszystko zmienia.

reklama
witajcie!!!!!!!!!
ja juz po zakupach wieczorkiem wstawie fotki....

confi- no no no.... widze ze przygotowania pelna para....

mama-bartusia- no to uwazaj na siebie bo mi tez dosc czesto twardnieje...

Do góry