reklama
ankzoc, i inne dziewczyny mające problem z zaparciami - polecam Lactulosum (syrop) 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej i powinno ruszyć (u mnie był to dość łagodny proces, bez jakiś bóli jak przy środkach przeczyszczających - więc naprawdę polecam)
Od 3 dni pije syropek......nico ni pomogło. Szczerze mówiąc dziś wypiłam z pół litra kawy na czczo na szkodę dla Zosi i to pomogło.....raz na tydzień trzeba będzie tak działać.
anula1812
Fanka BB :)
marzena - taką cebulke często jadamy a zamiast kiełbaski polecam łyżke masła i jajko dobrze wymieszać i mniam - klękajcie narody
M
Marzena80
Gość
Wydaje mi się, ża ta cebula już coś w sobie ma, że chyba dodatkowego tłuszczu jej nie potrzeba, ale zawsze można dodać. Ja przede wszystkim ze względu na cukier staram się jak najmniej tłuszczu spożywać. Jak ktoś spróbuje to dajcie znać czy były efekty.no proszę - zawsze to jakiś sposób (chociaż ja chyba musiałabym mieć tam trochę oliwy, żeby coś mnie ruszyło...)- dzięki marzena
Nina27
Majowe mamy'09
marzena
ciekawe ale jakoś dla mnie mało apetyczne kurcze nie wiem czy tak na czczo przełknę cebulę....
ja miałam sprawdzony sposób, który wcześniej działał, ale ostatnio jakoś niebardzo ale może jak parę dni będę systematyczna to będzie dobrze (wypijałam na czczo pół szklanki wody z dwoma łyżkami miodu.odstane przez noc)
aga boshe jak ja Ci współczuję...ja nie załatwiam się jeden dzień i panikuję...
i też zauważyłam że jak się nie załatwie to brzuch mnie boli i w ogóle mam taki napięty...nie wyobrażam sobie tygodnia
ale tak czy tak cisnąć na siłę nie będę bo może to zaszkodzić..jak nie załatwię sie przez dwa dni to spróbuję czopki glicerynowe
aga_k_m a ten syrop napewno można w ciązy???
ciekawe ale jakoś dla mnie mało apetyczne kurcze nie wiem czy tak na czczo przełknę cebulę....
ja miałam sprawdzony sposób, który wcześniej działał, ale ostatnio jakoś niebardzo ale może jak parę dni będę systematyczna to będzie dobrze (wypijałam na czczo pół szklanki wody z dwoma łyżkami miodu.odstane przez noc)
aga boshe jak ja Ci współczuję...ja nie załatwiam się jeden dzień i panikuję...
i też zauważyłam że jak się nie załatwie to brzuch mnie boli i w ogóle mam taki napięty...nie wyobrażam sobie tygodnia
ale tak czy tak cisnąć na siłę nie będę bo może to zaszkodzić..jak nie załatwię sie przez dwa dni to spróbuję czopki glicerynowe
aga_k_m a ten syrop napewno można w ciązy???
krystyna 30
Majowe mamy'09
witam dziewczynki;-)
Dzis bylam u gina......i dzidzia zdrowiutka;-)1600g okolo38cm.......super co?
ponoc prawidlowo na 31 tydzien.
przewidywana waga na 20 maj (moj termin)to 3,400gdlugosc:49-53cm
A teraz najlepszy news STOPKA MALEJ MA 6cm!!!!!ale ogromniasta co???;-)
teraz gorsze wiesci mialam to badanie..serce dzidzi plus skurczy moich.....bo od jakiegos czasu mam bardzo bolesne.....dzidzia zdrowiutka, skurcze na nią zle nie wplywaja....ale sama skurcze to nic dobrego:musze na siebie uwazac duzo odpoczywac....praktycznie nic nie robic!!!mezus bedzie musial sie wykazac;-)
mam kolejna wizyte za tydzien i zobaczymy co i jak....czy szyjka sie nie skroci..???
moge chodzic tylko na moj kurs francuskiego a POTEM DO do domku i lezec!!!
nie moge tez robic zakupow!!!dobrze ze wiekszosc rzeczy juz mam pozostaje jeszcze internet...lubie robic takie zakupy tez;-)
DZIDZIA GLOWKA W DOL MAM NADZIEJE ZE TAK ZOSTANIE!!!!!
bede brac tez tabletki aby zmniejszyc skurcze!!!
buziaczki dla was!!!!
Dzis bylam u gina......i dzidzia zdrowiutka;-)1600g okolo38cm.......super co?
ponoc prawidlowo na 31 tydzien.
przewidywana waga na 20 maj (moj termin)to 3,400gdlugosc:49-53cm
A teraz najlepszy news STOPKA MALEJ MA 6cm!!!!!ale ogromniasta co???;-)
teraz gorsze wiesci mialam to badanie..serce dzidzi plus skurczy moich.....bo od jakiegos czasu mam bardzo bolesne.....dzidzia zdrowiutka, skurcze na nią zle nie wplywaja....ale sama skurcze to nic dobrego:musze na siebie uwazac duzo odpoczywac....praktycznie nic nie robic!!!mezus bedzie musial sie wykazac;-)
mam kolejna wizyte za tydzien i zobaczymy co i jak....czy szyjka sie nie skroci..???
moge chodzic tylko na moj kurs francuskiego a POTEM DO do domku i lezec!!!
nie moge tez robic zakupow!!!dobrze ze wiekszosc rzeczy juz mam pozostaje jeszcze internet...lubie robic takie zakupy tez;-)
DZIDZIA GLOWKA W DOL MAM NADZIEJE ZE TAK ZOSTANIE!!!!!
bede brac tez tabletki aby zmniejszyc skurcze!!!
buziaczki dla was!!!!
M
Marzena80
Gość
Domyślam się, że mało apetycznie brzmi, ale smakuje lepiej. Przynajmniej mi. Wierz mi, że normalnie to niecierpię cebuli, ale akurat to danie mi odpowiada, bo ona tam zupełnie inaczej smakuje.marzena
widzę, że tematem dzisiejszego dnia są zaparcia hihi
do tej pory nie miałam z nimi większego problemu ...ale od jakiś 2 tyg to jest masakra... wczoraj zachciało mi się melona i już wiem dlaczego całego sama zjadłam... i pomogło
może na którąś z Was też podziała :-)
do tej pory nie miałam z nimi większego problemu ...ale od jakiś 2 tyg to jest masakra... wczoraj zachciało mi się melona i już wiem dlaczego całego sama zjadłam... i pomogło
może na którąś z Was też podziała :-)
nina27 - lactulosum najpierw polecała misza, ja już nie dzwoniłam do swojej lekarki, ale wypytałam się o niego w swojej aptece - i nie było żadnych przeciwskazań
kiedyś siostra mojej babci polecała wypić przed snem łyżkę oliwy bądź oleju aby pobudzić jelita.. jak dla mnie było to zbyt drastyczne
kiedyś siostra mojej babci polecała wypić przed snem łyżkę oliwy bądź oleju aby pobudzić jelita.. jak dla mnie było to zbyt drastyczne
reklama
M
Marzena80
Gość
Krystyna gratuluję zdrowej córci! To teraz odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!
Ula ja to chętnie bym tego melona zjadła, ale podobno mi przy tym podwyższonym poziomie cukru nie wolno owoców jeść, więc staram się unikać jak mogę.
Ula ja to chętnie bym tego melona zjadła, ale podobno mi przy tym podwyższonym poziomie cukru nie wolno owoców jeść, więc staram się unikać jak mogę.