reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam ponownie wszystkie mamusie i ich brzucholki:-D
paula-tez mam taka nadzieje, bo na porod naturalny juz jestem psychicznie przygotowana
slonko-to fajnie ze udalas sie na zakupy Ja tez wlasnie wrocilam i upatrzylam nowe lozeczko i wozeczek dla mojego szkraba....ach jak trudno sie zdecydowac na ten odpowiedni. Do tego kupilam jeszcze kilka ubranek bo to sprawia taaaka radoche :-)
A co dot ych wszystkich USG i badan z ta szyjka to cieszcie sie ze w ogole je macie Ja mialam robione tylko 2 usg i to ostatnie w 20 tyg a ginekologa nie widzialam na oczy. Na szczescie nic mi nie dolega wiec ani prywatnie ani prosic o specjalne spotkanie z nim nie musze prosic :)

reklama
Akunia przytulam Cię do serca ... przykro mi niezmiernie, że okrutny los tak ciężko Cię doświadcza....to bardzo, bardzo niesprawiedliwe....
Życzę Ci byś jak najszybciej potrafiła odnaleźć nową drogę w swoim życiu...a czas, by jak najszybciej zagoił Twoje cierpienie...i Twoich bliskich....
Będę się modlić w Twojej intencji...pozdrawiam...

A ja już piszę co u mnie :biggrin2:
Byłam wczoraj u lekarza tego starego...ostatni raz, choć nie byłam w stanie mu powiedzieć, że nie przyjdę więcej :zawstydzona/y: ...tchórz ze mnie.... Ale położnej powiedziałam... I tak sobie szczerze pogadałyśmy i powiedziała mi, że "ślubu z tym lekarzem nie brałam"...i ona nie widzi żadnych przeszkód bym zadbała o dobro własne i Maluszka, skoro tu się nie czuję bezpiecznie...:tak: Była taka wspierająca na duchu...i doprawdy odrazu mi lżej było... Ale lekarzowi nie powiedziałam.
Ale tak mnie przebadał...:szok: że aż plamiłam po tej wizycie :-(...teraz już dobrze jest...Niestety a propos szyjki, też mam skróconą :-( Mam z tej zew. strony, 1cm. kazał bezwzględnie dużo leżeć, wypoczywać i nie chodzić gdzieś na spacery, czy po zakupy....:-(.... więc leżę.... Mam nadzieję, że plamień więcej nie zobaczę :no:...Jak będzie się coś działo to pójdę do tego nowego gina.
Choć nie sądzę, bo czuję się dobrze, Maluszek bryka w brzuszku...niedawno maił czkawkę :-D Serduszko ślicznie bije....a ja mam 14 kg na + :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale nic to...jeszcze troszkę :-p
25 03. mam umówioną wizytę u tego nowego lekarza, więc dowiem się więcej gdzie ten poród w końcu zaplanować itd.

Mąż w końcu dogadał się tym bucem.
Odrazu była inna gadka, bo zaczął się tamtemu grunt pod nogami palić...jeden facet odszedł, drugi wychodzi po 8 godzinach, i tylko mój M mu zostaje...:-p Bał się, że i on odejdzie, więc teraz wykorzystał tą sytuację...i odrazu inne pieniądze mu zaproponował...i jeszcze będą gadać..bo to niby ma być dniówka a dniówka ma 8 godz. więc każdą nadgodzinę będzie musiał mu zapłacić więcej...:-p A mój M już się nie cyrkoli z nim... ma zlecenie...i wciąż są jakieś propozycje od znajomych, że go polecą w swoich firmach jako grafika komputerowego....więc jakoś dobrej myśli jestem ;-)

Obrabiam zdjęcia mojej koleżanki, z brzuszkiem, którego już nie ma bo dzień po naszej sesji urodziła synka :-D Filipka...
Leżę w łóżeczku i sobie troszkę pracuję ;-)
Pozdrawiam Was wszystkie....
Przepraszam, że nic nie napiszę do każdej z osobna, ale nie nadrobię...nie jestem w stanie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wybaczcie.
Pogodnego dnia życzę !!!:-D

slonkoonline- ja troszke boje sie lykac tabletek nic jeszcze od samego poczatku nie bralam... jedynie od czasu do czasu no-spe... a bol tez podobny to twojego...

emi- trzymam kciuki za naturalny... ja tez tego chce... i wierze w to ze tak bedzie...jeszcze masz czas do porodu niech dzidzia tam jeszcze pomieszka...

Akuniu-wyrazy współczucia. Nic nie ukoi twojego bólu ale mam nadzieję że z czasem sobie z tym poradzisz. Nie poddawaj się kochana -wiara czyni cuda choć pewnie teraz jesteś zła na cały świat i masz do tego prawo.
[*]

ja zaraz z domku wychodzę na parade (bo dziś tutaj mamy święto), ale jeszcze skrobne pare słów.

Słonko bardzo się ciesze że doszliście z mężem do porozumienia :tak::-)
na pewno kamień spadł ci z serca.. Dziękuje również za odpowiedź w sprawie No-Spa, myślę że nie mamy czym się martwić i spokojnie ją nadal brać ;-)
zobaczysz jak będzie fajnie jak zaczniesz buszować między półkami i wybierać rzeczy dla Julci, jaka to frajda :-)

Confi - ja to już od bardzo dawna śpie w mężowych rozciągniętych baaardzo starych bokserkach - stare nie znaczy że nie prane :-p :-p tylko że rozciągły się przez wielkorotne pranie :rofl2:

Okruszku - ciesze się że u ciebie słonko wyjrzało zza chmur :tak: z mężem same dobre wieści, na pewno teraz powolutku będziecie się odbijać od dna :tak: hihi a ta twoja koleżanka na pewno tą waszą sesje zdjęciową zapamięta do końca życia :rofl2: z porodem też się wszystko wyjaśni, myślę że przez te 2 miesiące które nam zostały jeszcze wiele decyzji zostanie podjętych.... życzę powodzenia :*

barmanka- zycze udanej parady z okazji Sw Patryka Tylko sie nie przemecz za bardzo :)
paula- tak dzidzius ma jeszcze bardzo duzo czasu na brykanie i dzis nawet w nocy czulam jego glowke miedzy moimi zebrami a pozniej z boku Straszny z niech urwisek badz urwiska :-)

Wiecie dziewczyny tak was czytam i się zastanawiam bo każda coś o tej szyjce ja nie miałam szyjki badanej od 20 tygodnia mój gin nie bada mnie robi tylko usg nie wiem czy to prawidłowe na usg chyba się nie widzi że szyjka się skraca jak to jest?

reklama
Akunia, tak bardzo mi przykro...
[*]
Życzę Ci dużo spokoju i siły byś mogła przez to przejść i słońca, by szybko dla Ciebie zaświeciło.

Do góry