reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej mamusie
sheeppy- Marta ma obsesje napunkcie malych dzieci wiec po prostu kiedy widziala takiego dzidziusia w telewizji czy na zyo zawsze jej mowilam ze mamusia ma w brzuszku tez takiego malutkiego dzidziusia, wlasciwie przyjela to od rau teraz caluje brzuszek i zawsze mowi z takim przejeciem i uczuciem "dzidziu dzidziu":-), ostatni nawet jak ja pytalismy czy bedzie calowac i glaskac dzidzie z przejeciem odpowiadala TAK!!! jakie to slodkie mam nadzieje ze beda cudownym rodzenstwem:happy2:

ja mysle ze dla mnie na wymioty juz za pozno ja nawet mdlosci nie mam sporadycznie raz na tydzien jutro bedzie 11tydz:-)

usg mam juz list ale dopiero ide 17 pazdziernika do szpitala i zabookuje wizyte mysle ze okolo tyg bede czekac:sorry2:

pozdrawiam serdcznie:-)

reklama
hej dziewczyny no te mdłości jak widzę prawie każdej dają popalić:-p no ale cóż :baffled:jeszcze miesiąc i powinny odejść w niepamięć :tak: A ja tak troszkę zmienię temat czy umawiałyście się już może na USG w 12 tyg? i jak miałyście w pierwszych ciązach ja juz się umówiłam do słynnego dr Roszkowskiego bo do niego strasznie długo się czeka a niestety ryzyko u nas spore wiec chciałabym mieć do czynienia z porządnym specjalistą ale udało mi się wstrzelić 11t1d ciąży(według moich obliczeń:baffled:) bo akurat taki wypadł termin badania jak myslicie nie za wczwesnie może powinien być skończony ten 12tydz.:confused: Wiem ze niektóre z Was to juz doświadczone mamy więc skrobnijcie słówko...

Ja pamietam ze w dwoch poprzednich ciazach obydwaj lekarze (w kazdej ciazy mialam innego lekarza ze wzgledu na przeprowadzke) kazali mi na przeziernosc przyjsc pomiedzy 12 a 14 tc, wiec nie wiem szczerze mowiac czy 11t1d to nie za wczesnie. Zawsze jest mowa ze to badanie wykonuje sie po SKONCZONYM 12tc, ale najlepiej i najpewniej bedzie jak wczesniej przedstawisz sprawe lekarzowi, bo chyba tylko on z nabytej praktyki bedzie wiedzial co w ktorym tygodniu jest w stanie zobaczyc na USG. Moze da sie do niego zadzwonic? A moze do jakiegos innego lekarza bys zadzwonila sie spytac,lub chocby poloznej jakiejs.

Czesc :-)
Dawno tu nie zagladalam ale nadrobiłam wszstkie zaległości a było tego troche:tak:
Jak samopoczucie mam nadzieję, że wszystko w porządeczku a malństwa rosną:-)
U mnie ciagle złe przeczucia a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu. Wogóle się nie czuje jakbym w ciąży była nie chodze senna nie mam mdłości ( może czasem mnie troche ponaciąga ) piersi są większe ale praktycznie wogóle nie bolą no i ciągle mam te żółte upławy , zastanawiam się czy to od luteiny może być:confused:

monika88 ja mam luteine, ale upławy biale- i widzę, że ty w takim niepokoju jak ja, też zero objawów ciążowych, tylko piersi wieksze -no i brzuszek mi wyskoczył, ale mam nadzieje, że mimo wszystko dzidzia rosnie zdrowo, a zle przeczucia proszę nam tutaj odpędzić

monika88 ja mam luteine, ale upławy biale- i widzę, że ty w takim niepokoju jak ja, też zero objawów ciążowych, tylko piersi wieksze -no i brzuszek mi wyskoczył, ale mam nadzieje, że mimo wszystko dzidzia rosnie zdrowo, a zle przeczucia proszę nam tutaj odpędzić

ell przynajmniej nie jestę sama mi też brzuszek wyskoczył :tak: zawsze był wklęsły a teraz niektóre spodnie mnie uwierają.
A w którym tygodniu jesteś?

Ell, Monika ja tez biorę luteinę dopochwowo ale upławy mam raczej białawe. Monika a może masz jakiś stan zapalny że upławy as żółtawe? na początku ciąży zmienia się ph w drogach rodnych i czasem to może powodowac że ciężarna jest bardziej narażona na infekcje i stany zapalne dróg rodnych.

Ell, Monika ja tez biorę luteinę dopochwowo ale upławy mam raczej białawe. Monika a może masz jakiś stan zapalny że upławy as żółtawe? na początku ciąży zmienia się ph w drogach rodnych i czasem to może powodowac że ciężarna jest bardziej narażona na infekcje i stany zapalne dróg rodnych.

Mówiłam lekarzowi o tych upławach za każdym razem jak u niego byłam to się nic nie odzywał a na internecie wyczytałam że luteina może podrażniać i powodować żółte upławy. Zauważyłam też że im więcej chodze tym upławy są obfitsze i żółte a jak siedze w domu bo mam np. wolne to jst ok:confused:

reklama
Do góry