reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

slonkoonline - mam sposób na Twojego męża :-) Teraz kupuj w tajemnicy przed nim , to co uważasz za najpotrzebniejsze. Przy okazji chodzenia po sklepach spisuj firmy ubranek i innych rzeczy. Jak przyjdzie na porodówkę do dzidziusia, to wręcz mu kartkę formatu A4 z tekstem : "kochanie w/g twojego życzenia żeby kupować po porodzie, a lista do pomocy , co byś się nie zgubił". I potem jak zobaczy ile tego, to sam będzie żałował i nigdy więcej nie będzie się o coś takiego spierał. Ja zrobiłam tak ze swoim :tak: Na położniczym był dwa razy , bo był taki zabiegany po sklepach. Fakt, że nie ze wszystkim trafił, ale przesądy odłożył na bok :-D

reklama
velvet wierz mi, ze gdybym miala odpowiednia ilosc gotowki to bym to juz dawno zrobila! Jak kiedys juz probowalam go podobnym sposobem... Mianowicie przedstawilam mu spis wyprawki (kosmetyki, ciuszki, posciele i kocyki) to jego reakcja byl smiech i pytanie "Czy to bedzie od razu potrzebne. On chyba mysli, ze ja bede w takiej formie, a juz nie wspomne o dziecku, ze bede sobie jak sarenka skakac po sklepach zaraz po porodzie bo w domu nie bedzie nic....

O takiej poscieli myslalam, bedzie neutralna prawda? Dla obu plci?

Załączniki

• p1.jpg
    p1.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 27
  • p2.jpg
    p2.jpg
    66,2 KB · Wyświetleń: 26
Ciuchlandach (chociaż wolę zagraniczną nazwę Secon Hand ;-)) można kupić baaaaaardzo fajne rzeczy, ale chyba nie muszę tłumaczyć. A Ty widocznie jesteś osobą, która pomimo wszystko da sobie radę i ten Twój doskonale to wie. Podejrzewam, że z jego strony, jest to też jakaś zagrywka ... Weź się w garść, zacznij udawać totalne osłabienie, leżenie w domu plackiem i go trochę poganiaj. Potem po porodzie nie uwierzy Ci , że można przechodzić coś takiego jak połóg albo , że możesz się źle czuć.

Hej dziewczynki ale się rozpisałyście..uff :rofl2:
Mela
- dzięki za info o wózku - każdy głos "za" przybliża mnie do zakupu tego wózka;-)
Confi - tak myślałam, że na forum pewnie to było poruszane ale trudno w 9-set stronach znaleźć..:szok: dlatego wielkie dzięki, że tak szybko to znalazłaś i mi skopiowałaś :happy: (mogłaś tylko link podać ale spoko)
A co Cię skłoniło do porodu wodnego:confused: Bo mi się to marzyło jak usłyszałam, że dziecko doznaje mniejszego wstrząsu wychodząc najpierw do wody a potem na powietrze i oczywiście sam poród boli mniej.. A ja uwielbiam wodę, basen..i tak na marginesie chciałabym jak najwcześniej z dzidzią chodzić na basen:-)
Monika88 - z tym balsamem na rozstępy to chyba troszkę poniosło gazetę..;-) w jakiej to gazecie wyczytałaś nawet nie pytam..:-D i aż 3 biustonosze :szok: W tej gazecie chyba podali jak się zaopatrzyć na co najmniej tygodniowy pobyt.. Myślę, że sama koszula wystarczy bo wygodniej ją rozpiąć i karmić a nie dodatkowo nosić biustonosz..no chyba, że pokarm leci.. Ale myślę, że jeden zdecydowanie wystarczy a ktoś bliski na pewno doniesie więcej jeśli zajdzie taka potrzeba. Myślę, że na dzień dobry najlepiej zaopatrzyć się do niezbędnego minimum a w domu mieć przyszykowane kolejne rzeczy, które ewentualnie ktoś przyniesie:-)
Confi - bardzo pożyteczna wiadomość - zanotowałam: herbatka lub kawa Bocianek na laktację.
Fajnie dziewczyny, że piszecie co tam na szkołach rodzenia mówią - bo nie ma to jak wiadomości od doświadczeń położnych:happy:
(...) Przed porodem poszłam do kosmetyczki zrobić sobie henne na brwi i rzęsy :-D
Iwona10na - przypomniałaś mi jak ja na pogrzeb babci sobie zrobiłam też hennę by nie rozmazać makijażu jak będę płakać..i wyobraź sobie, że dostałam takiego uczulenia, że przez miesiąc miałam czerwone oczy :crazy: bo wiadomo - hennę ciężko zmyć, więc cały czas drażniła mi oczy - to była masakra:szok: na pogotowiu dali recepty ale słabo działały te specyfiki..i na dodatek od tej pory mam wrażliwsze oczy:-( a najdziwniejsze, że nigdy przed tym nie miałam uczulenia na hennę:baffled:
Nina2003 - nie zazdroszczę tej znieczulicy jaka Cię spotkała..:szok: koleś nie drgnął by pomóc odsunąć lodówkę ciężarnej..i ten tekst jaki usłyszałaś w sklepie, że masz zwolnienie to sobie możesz czekać w kolejce:crazy:
Ja w sumie nie spotkałam się z jakimś ustępowaniem w kolejce itp.
(Barmanka79 - uświadomiłaś mnie, że w Irl. nie ma czegoś takiego - nawet nie wiedziałam..)
Ale jakbym taki tekst usłyszała co Ty Nina to bym wybuchła :wściekła/y: - chociaż z natury jestem spokojna..
Slonkoonline - myślę, masz fajną okazję sprzedać sukienkę - ja bym się nie wahała nawet jeśli to rodzina - bo mnie generalnie nie obchodzą komenty bo jak będą chcieli obgadywać to i tak znajdą temat by obgadać.. Teraz kasa Ci się na pewno przyda (tym bardziej, że z mężem macie każdy swój budżet:szok: współczuję Ci..ale może po prostu docieracie się dopiero i jak tylko mąż ujrzy córę to serce mu pęknie i będzie OK - czego Ci życzę) a szkoda by sukienka w szafie się niszczyła skoro i tak na nic się już nie przyda..:confused: Skoro masz sentyment powiedz jej o tym i że jeśli już tak bardzo chce kupić to myślę, że nie schodź poniżej tysiąca a to, że musi poprawki zrobić to już jej problem - uparła się że chce Twoją to niech płaci.
A sukienka rzeczywiście ładniutka:tak:
Velvet - normalnie mnie ubawiłaś:-D świetny pomysł!!! na zabobon kupowania "jak się urodzi":-D:-D

Jak najbardziej neutralne :-) Wzięłabym zieloną, żywszy kolor, ta żółta wygląda jakby już była sprana ;-)

..a mi się podoba ta druga pościel.. bo zielony tylko w naturze lubię - trawki, drzewka itp:tak::tak:
A myślę, że po prostu zdjęcie jest prześwietlone:confused: dlatego taki kolor wyblakły wyszedł...

tak, tak... Bardziej na zielona sie nastawiam. Nawet mi sie podoba :) chociaz wpadlam na nia przypadkiem.
Joannn jestem tego samego zdania. I tak mi zadek obrobia i bez sprzedawania sukienki. Jakby nie patrzec jest dla mnie bezcenna! Skusilam sie tylko na sprzedanie, zeby miec na lozeczko i posciel (zeby sie meza nie prosic). Napisalam juz jej konkretnie sms'a ze chce 600zl. Chociaz na Allegro moglabym krzyknac sporo wiecej... No wiec juz ciocia nie moze do mnie przyjechac i juz nie pisze zebym jej sprzedala :D Wiec pewnie liczyla, ze jej oddam ja za 100-200zl. Krowa! Poza tym oni biora cywilny, gdzie chyba nie bardzo powinna isc w typowo "slubnej" sukni. No ale coz... Niech kombinuje.

No i wlasnie mi przyslala zdjecie sukienki ktora sie jej podoba, zupelnie nie jak moja... Taka powiedzialabym staroswiecka. Wiec nie wiem dlaczego chciala moja... Moja jest w litere A, a ta jej to taka mniej-wiecej jak ksiezniczki w bajkach maja, takie napompowane.

Dziewczyny nie denerwujcie się tekstami o zabobonach. Nerwami najbardziej zaszkodzicie maluszkom. A i tak wszechwiedzącej teściowej i mężusiowi czytaj mamisynkowi nie dacie rady. Jedyne co jak to mówią - robić dobrą minę do złej gry. Ja chodziłam i cały czas "suszyłam zęby" i potakiwałam głową , a i tak robiłam swoje ! :-)

reklama
velvet ja oczywiscie tez zrobie swoje... Poza tym moj maz caly czas twierdzi, ze nawet specjalista nie jest w stanie przygotowac rzeczy dla dziecka tak jak ja chce. Wiec! Wniosek prosty, bedzie i tak po mojemu. Jak zawsze!
W dupie mam jego pier... o zabobonach, czy, ze jego matka upierze i uprasuje ubranka! Juz wlasnie napisalam sms'a mu, ze to jest moje dziecko i nikt tego nie bedzie przygotowaywal poza mna i nim!

Do góry