reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Oj patusia44 chyba ożywi się po porodach :-) Ja od paru dni ok. 23-ej ziewam, a do tej pory tak od grudnia , to 1-2 w nocy dopiero szłam spać i to tak z musu. A i tak leżałam i liczyłam żabki przy zasłonach :-) Ale wkurza mnie to ciągłe latanie do wc. W nocy to lekko 3-4 razy, za dnia już nie liczę.

reklama
paula7 - ja na Allegro kupiłam w końcu fotelik samochodowy, dzisiaj zrobiłam wyprawkę do szpitala i do porodu już nic nie kupuję. Resztę rzeczy mam po starszym synku . I chyba jako jedyna nie kupuję wózka :-) Przy pierwszym byłam 2 razy na spacerze z wózkiem. Po pierwsze V piętro i winda robiła co chciała i po drugie tak się wydzierał, że nie można było spokojnie spacerować. Uwielbiał za to drzemki na balkonie. Bardziej przyda mi się fotelik samochodowy.

Co do wyprawki to już prawie jest gotowa
zostało jeszcze pare drobiazgów
no i torba hehehehe - bo nie mam żadnej
tzn. jest torba M w wojskowe ciapy, ale jej to raczej na pewno nie wezme :-D

iwona100na - ja mam torbę na totalnym wykończeniu, więc ją zabieram, Jak przypomnę sobie jak potraktowali moją poprzednią ... to teraz nie będzie mi żal. Podejrzewam, że w między czasie też jeszcze coś dorzucę, ale najważniejsze już jest. Po ostatnim usg jak mi przyspieszył poród o 2 tygodnie i powiedział, że mam być spakowana na początku kwietnia, to wolę nie ryzykować. Tym bardziej, że np. lutówki co po niektóre rodziły na miesiąc przed terminem :-)

velvet- moze i masz racje jak masz sie meczyc z wozkiem... a nie zdal egzaminu wczesniej... wiec szkoda kasy... ja niestety jeszcze nie mam wszystkiego... ubranka sa i akcesoria do lazienki tez... wozek + fotelik kupiony czekam na przesylke... jeszcze butelki, pampersy, i jakies duperelki... teraz jestesmy w trakcie remontu pokoju... juz pomalowany jutro panele, pozniej mebelki i posciel dla dzidzi no i jeszcze dodatki... i tez bedzie wszystko... juz nie moge sie doczekac konca...

paula7 - teraz gdzie indziej mieszkam i mam II piętro, ale więcej jeżdżę samochodem i mam nosidełko, które w tamtych ekstremalnych warunkach sprawdziło się. I tak jak Ty też mam remont ale nie tylko pokoiku dla malucha, ale jeszcze przedpokoju i łazienki . Po prostu bajzel na kółkach :-)

patusia 44 - też bym chciała sobie tak spokojnie pospacerować, tym bardziej, że będzie ciepełko (no mam nadzieję , że będzie). Ale jak przypomnę sobie pierwszego, to nie wiedziałam co mam robić na ulicy. Bo przecież , żadna przechodząca kobita nie pomyślała, że on tak od siebie się darł, tylko pewnie od razu - " no tak młoda mama, to nie wie , że dziecko głodne albo ma mokrą pieluszkę". Jak dał mi tak dwa razy koncert, to już miałam ochotę zrywać płytki chodnikowe i kopać :-) Obciach jak cholera :-)

reklama
hej
mam pytanko czy tez macie takie skurcze czytalam ze tak te przepowiadajace braxtona-higisa tzn.czasami mam ze caly brzuch twardnieje czyli macica sie napreza i to nie boli ale czasem mam takie silne jak bole od okresu!!!narazie sa znosne ale coraz bardziej doskwieraja czy mam isc do lekarza?
czytalam ze bierzecie na to nospe ale ja tego nie konsultowalam jeszcze z lekarzem wiec nie moge brac ,co radzicie jak sie powtorzy isc do lekarza czy takie bolesci moga byc niebezpieczne?

Do góry