reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ja wlasnie nalozylam sobie maseczke na buziulke wczesniej zrobilam pelling, dzis bede miala maly salon spa bo jutro ide do ginekologa. a moj maz si emnie pyta czemu akurta przed wizyta sie tak wypiekniam :-) zadrosnik. bo wizyta to jedna z okazji (a ostatnio mam ich bardzo malo z uwagi na lezenie w lozku) do pokazania sie swiatu wiec che ladnie wygladac.

Ja to sie zastanawiam czy maluszkowi torby nie spakowac ale zobaczymy co mi lekarz powie jutro na wizycie.

reklama
aneteczka - jak jest główka do dołu to dobrze :)
Najwyższa pora :tak: ja ide na wizyte do gin. jutro i mam nadzieję że juz sie mój mały łobuziak przekrecił

Dziś odebrałam wyniki z II próby obciążenia glukozą
tym razem 75g

WYNIKI:
przed obciązeniem: 75 (norma 70-100)
po obciążeniu po 2h: 149

Więc chyba jest wszystko oki :)

princesstopic robi sie dwie proby, no chyba ze w pierwszej nie ma zadnych nieprawidlowosci i ogolenie z cukrem jest oki to sie tej drugiej nie zleca

Iwonko dokładnie tak jak napisała Marzena80. Ja miałam po 2 h 152 i jestem na diecie i codziennie sprawdzam poziom cukru glukometrem. Ale nie martw się na zapas bo co lekarz to inna reakcja chociaż ten test jest najbardziej miarodajny.

Akunia wcale Ci się nie dziwię że się peelingujesz i maseczkujesz. Ja też większość czasu spędzam w pozycji łóżkowej ale mam mobilizację rano, żeby umyć głowę i zrobić makijaż. Codziennie chodzę po synka do przedszkola więc i ładniej ubrać się mogę :-) Jakbym chodziła do pracy to byłoby inaczej ale jak siedzę w domku to wyjście nawet do sklepu jest "przeżyciem" :-D

Moja córcia też się obróciła główką w dół akurat jak byłam w szpitalu na badaniach. Chociaż nie mam pewności jak teraz leży bo dość dziwnie ją czuję czasami.

Hej ciezaroweczki,

Dzisiaj bylam odebrac moje ubezpieczenie jutro jestem zapisana do gina i mi wyda leki za darmo:-Dkocham Grecje wiec teraz nie place..nic:rofl2:dobrze odejdzie ok 50€na leki miesiecznie...

Kochane to juz 31 tydzien!!!! za 9tygodni (moze 6) bede trzymac swoja coreczke na raczkach!!!

Krystyna
dzieki temu ze warunki ubezpieczeniowe mam dobre ja bede rodzic w klinice i bede sama w pokoju. Wlasnie z takich przyczyn jak napisalas zeby nie plakalo 2 dzieci na raz i zebym mogla sobie odpoczac a nie bede mnie budzili goscie 2 osoby...Porod u nas w klinice kosztuje 2200€ z pokojem jedno osobowym i prawie wszystko pokrywa mi ubezpieczenie wiec lux:-D

Jezeli chodzi o baldachimy to u mojej malej nad lozeczkiem bedzie, poniewaz to w Grecji maj to juz lato prawie wiec pelno much a poza tym podoba mi sie lozeczko z baldachimem dla dziecka. Dla nas doroslych nie:sorry2:tez uwazam ze na dluzsza mete jest siedliskiem kurzu....Wracam do mojego deseru truskawek z gruszka w bitej smietanie:-Dmniam mniam...

Ostatnia edycja:
hej ja juz po obiadku...
maz maluje pokuj.... dla dzidziulki....

a co do baldachimu tu u mnie w kaplecie tez jest ale materialowy... ja osobiscie wole cos w typie tiulu albo firaneczki... i taki mam zamiar kupic bo ten to z pewnoscia ograniczy widocznosc... a dzidziulka jest bardzo ciekawa...

reklama
hej
Kokoszka tez zastanawialam sie nad klinika ale wiecej jest za szpitalem jest to szpital uniwersytecki naprawde duzy jeden z lepszych tu ...napewno tez doswiadczenie jak i sprzet lepszy .,,...napewno i tak w skarajnych przypadkach dzidzie przewoza helikopterem z kliniki do szpitala dlatego tak wybralam.

Slonkoonline porod oczywiscie ze odbywa sie w pojedynczej sali kazdej kobiety tylko kwestia pozniej tych paru dni czy bede sama czy nie.....raczej decyduje sie na pokoj pojedynczy niewiele musze doplacic wiec ok.
Mysle jeszcze zeby pojechac do szpitala gdzie mozna rodzic w wodzie to bedzie okolo 18 km od naszego mieszkania wiec zobaczymy jak tam jest ....maz tak srednio jest za tym bo mysli ze to moze byc niebezpieczne dla dziecka i daleko od mieszkanie a wy co mowicie lepiej wybrac szpital blizej?czy z mozliwoscia rodzenia w wodzie...wiem ze porod w wodzie to kupa badan czeka wtedy na pacjentke trzeba byc 100% zdrowym...zobaczymy jeszcze...
A CZY KTORAS Z WAS DOSWIADCZYLA ALBO SLYSZALA O PORODZIE W WODZIE?
POZDRAWIAM

Do góry