reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

hihihi a pokaż mi palcem która babka nie jest chomikiem ;-) :rofl2:
faceci tylko nie mają sentymentów do wyrzucania starych, nieużywanych rzeczy :baffled:

hihihi to mój m. jest jakimś wyjątkiem... wszytko by chomikował... ale to przez to że w jego domu rodzice mieli taką praktykę ...w całym mieszkaniu nic tylko pełne szafy z przydasiami :tak:...a mówię Wam jakie skarby można w nich znaleźć :-D

akunia- ja przy przeprowadce z rodzinnego domu jak zobaczyłam ile takich przydasiów uzbierałam i jeszcze drugie tyle durnostojek ;-) to w szoku byłam...
akunia- a dlaczego Ty do szpitala się wybierasz? jeśli można zapytać?

pytanie do doświadzonych mamuś- jeśli już jesteśmy przy pieluszkach i odparzeniach to mam pytanie czy naprawdę zamiast talku na pupcie najlepiej jest stosować mąkę ziemniaczaną :confused:. Moja znajoma tak robi i jest zachwycona? a ja pierwsze co słyszę o tym :sorry2:

reklama
można a dlaczego nie? Kremy są bardziej zalecane niż woskowanie ;)
ja ostatnio kupiłam sobie krem z Perfecty czekoladowy do miejsc wrażliwych. Podrażnień zero ale efekt taki sobie...wiadomo ;)
musiałam sobie pomóc maszynka ale tylko troszkę. Co do problemów z niedowidzeniem pewnych części ciała to mam to samo...ja jednak nie wstydzę się poprosić mojego M o pomoc...nie mam wyjścia nawet ;)
Niektóre kobiety nawet włosów nie farbują w ciąży,a wydaje mi się, że kremy do depilacji są zdecydowanie bardzie inwazyjne, no i do tego zawierają jakieś kawasy, więc dlatego się zastanawiam nad ich używaniem. Co do pomocy męża to ja też się nie wstydzę, ale niestety przy trybie jego pracy ta pomoc nie zawsze jest możliwa. W ubiegłą środę szłam do lekarza i niestety musiałam radzić sobie sama. I uważam, że był to już nie lada wyczyn, a gdzie tam koniec.

Heh ciekawy temat o tej depilacji ja też już zaczynam mieć problemy z tym ale jakoś nie wyobrażam sobie mojego przyszłego m żeby mi pomagał będę musiała sobie jakoś sama poradzić wystarczy już że zakłada mi buty :p . Co do pieluszek to wydaje mi się to bardzo dobrym pomysłem te pieluszki ekologiczne ale cena jest dośc odstraszająca ja jestem chyba za używaniem tetrowych i pampersów bo jak dzidzi później zawsze sucho to ciężko oduczyć od wygodnych pampersików

Niektóre kobiety nawet włosów nie farbują w ciąży,a wydaje mi się, że kremy do depilacji są zdecydowanie bardzie inwazyjne, no i do tego zawierają jakieś kawasy, więc dlatego się zastanawiam nad ich używaniem.
nie obawiaj sie ich stosować ja poradziłąm się lekarza bo wiadomo ,ze każda z nas chce wygladać w miare normalnie ;)
przeczytaj sobie ten artykuł, jest tam wymienione co mozna a czego nie . mam nadziej,ęze Cię to przekona ;)
Ciąża - Akcja depilacja - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

pytanie do doświadzonych mamuś- jeśli już jesteśmy przy pieluszkach i odparzeniach to mam pytanie czy naprawdę zamiast talku na pupcie najlepiej jest stosować mąkę ziemniaczaną :confused:. Moja znajoma tak robi i jest zachwycona? a ja pierwsze co słyszę o tym :sorry2:

Powiem Ci ze to pomaga z doświadczenia na swojej osobie. Pewnego gorącego lata majac okres odparzyłam sobie i otarłam intymne cześci od podpaski.
Użyłam mąki ziemniaczanej i pomogło, z reszta z tego co pamietam to wszystkie moje kuzynki były tym posypywane przez babcie i ja tez:-)
slonkoonline - ja chodze sama do szkoły rodzenia i jest OK - potem przez 2 dni relacjonuje mężowi czego sie dowiedziałam przez 1 godzine.

Ja juz po wizycie - Zosia niestety nie zważona bo zepsute USG wrrrrr....
Pan doktor kazal sie nie martwic moja nietolerancją na glukoze dal skierowanie do poradni diabetologicznej na środe

dziewczynki ja tez mam juz problem by sie dokładnie w tych miejscach wygolić ??? jakie kremy polecacie pytam mam ktore stosują juz do depilacji jakieś
Hej hej! Ja cały czas, również przed ciążą używam kremów i żeli do depilacji. Są lepsze od maszynki, bo nie podrażniają. Obecnie mam Tanitę krem i żel po depilacji. Jeżeli o mnie chodzi jestem z nich zadowolona.

\moj mezyk nieraz juz mi pomagal z tymi problemami z goleniem i musze przyznac ze faceci sa bardzo delikatni;-)nawet bardziej niz my...

hej apropos tej maki ziemniaczanaej tez slyszalam dobre opinie od doswiadczonych mam;-)
jeszcze o jakiejs kapieli w tej mace slyszalam...ale dowiem sie jeszcze szczegolow!!na odparzenia

reklama
moj M dzis troszke robil w pokoju malej... poszpachlowal troche... jutro ma dokonczyc... i polozyc kolorek a pozniej panele... juz nie moge sie doczekac az go zrobi...
wtedy tylko mebelki pare dodatkow i juz wszystko bedzie....
juz mysle jak on bedzie wygladal i czy dobre dodatki dobralam...

Do góry