reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej
apropos tych suchutkich pampersikow to wydaje mi sie ze teraz dzieciom tak sucho jeszcze zrobili dla dziewczynek i dla chlopcoww osobne pieluszki to pewnie ciezko dzidzie naucyc na nocnik pozniej juz robic co>jak mokra pieluszka nie przeszkadza to po co na nocnik siadac???co mowicie o tym?
moja kuzynka podobno jak miala 3 miesiace to juz na nocnik siadala z pomoca oczywiscie a too byly czasy wylacznie tetrowych mokrych pieluch wtedy to dzieciom bylo przyjemniej nawet na nocnik siadac...
co myslicie o tym?i CO MOWIA DOSWIADCZONE MAMUSIE?

reklama
MELA dzieki za info ...fakt ze mamy jeszcze na to czas ale jak tak apropos pieluch rozmawiamy to tak mi sie nasunelo..
pozdrawiam;-)

patusia- tak niby jest ale jeszcze nie bylam zamawiac... dzwonilam i powiedzieli ze sa... zobaczymy jak juz tam pojade... bede bardziej pewna jak juz bedzie w sklepie gotowe do zabrania... bo na stronkach nic nie ma na temat lozeczka... wiec ciagle zyje w nieswiadomosci..

krystyna- moj Nikki siadal w wieku 6 miesiecy... do roku juz robil kupke na nocnik... a jak mial 1.5 roczku to wolal siku wiadomo ze czasem jeszcze gdzies popuscil i jeszcze mial na noc zakladane... ale do 2 latek juz bez niczego... byl bardzo zdolnym uczniem...hehehe

jeszcze o jakiejs kapieli w tej mace slyszalam...ale dowiem sie jeszcze szczegolow!!na odparzenia
to prawda, moja babcia mówiła ,że jak ja miałam uczulenia na skórze to rozpuszczała w wodzie w której mnie kąpano mączkę ziemniaczaną...robiły taki jakby krochmal i to podobno znakomicie łagodziło podrażnienia. Jeszcze lepsza jest podobno woda po gotowaniu ziemniaków bo ma dużo skrobi ;)
Ja z kolei dowiedziałam się niedawno od moich znajomych...doświadczonych rodziców ,że na początku do kąpieli dzidziusia warto do wody dodawać nadmanganian potasu...tym podobno można dezynfekować wodę w ciepłych krajach po to by nadawała się do mycia. Niewielkie stężenie nadmanganianu w kąpieli maluszka pozwala uniknąć właśnie krostek i uczuleń . Ciekawa jestem co o tym sądzicie?

patusiu ja też miałam mieszane uczucia co do pomocy mojego kochanego przy depilacji , maszynki do rąk mu nie dałam ale doskonale poradził sobie z kremem do depilacji ;)
wygladało to nadzwyczaj komicznie i przez pierwsze minuty czułam sie dziwnie ale potem stwierdziłam jak nie on to kto? :p
Wolę jego pomoc niż na przykład iść rodzić z jakims dziwnym zwierzakiem między nogami ;)

Confi.....no wlasnie to tak mi mowila kuzynka o kapieli w krochmalu o nadmanganienie tez slyszalam ze nas w tym myly kiedys mamusie...ide do szpitala w srode w ramach szkoly rodzenia zobaczymy co tam sie dowiem....beda tez mowic jak i w cyzm myc dzidziusie..na szkole rodzenia dostalam probke takiej mieszanki do kapieli z owsa i pszenicy.....;-)tyle tych sposobow...jak bedziemy miec problemy to warto wszytskcih sprobowac moze ktorys pomoze;-)
ps.niezly ten komentarz twoj o zwierzaku:)
osobiscie przerzucilam sie na maszynke taka do golenia ale elektryczna jak narazie jestem zadowolona!!!!
pozdrawiam

witam,
ja wróciłam już od lekarza.Wdzieciątko zdrowe, serduszko miarowo bije, i upewniliśmy sie że to chłopiec:-)
moja szyjka nie skrociła sie wiec to naprawde dobra wiadomość:tak:o i wyniki badań mam dobre.jestem zadowolona!!!
Ide juz spać, iłej nocki życze wszystkim mamusią

reklama
Do góry