reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam was dziewczyny co do celulitu to ja mam ogromniasty nie wiem czemu sie tak wzmógł ale o walce z nim będę myślała po ciąży.

Co do nocy to przeszłam dzis masakre nie wiem czy któraś z was też tak ma ale ja jak śpie i przewracam sie na bok to tak strasznie boli mnie krocze cala linia od odbytu aż do pochwy tak jakby mnie miało rozerwać nie wiem czy to normalne czy isc do lekarza hmm sama nie wiem co z tym zrobić może coś poradzicie?

reklama
m@dz1@ mnie się wydaje że dokucza Ci to co niektóre dziewczyny już opisywały że boli je spojenie łonowe czy jakoś tak...wydaje mi się że nie masz się co przejmować...ale sama musisz podjąć decyzję czy wymaga to szybkiej wizyty u lekarza czy nie...mnie ostatnio pobolewa w dole brzuszka tak jakby jajniki ale jest to znośne i nawet jakoś tak bardzo mnie nie martwi....gorzej przejmuję się tym że mała jest jakoś mniej aktywna...wcześniej dawała mi popalić strasznie a teraz tak jakby od niechcenia się ,,odzywa" jutro mam wizytę u gina więc mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i mnie lekarz uspokoi
Pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

hejka :-)
rety co za noc :baffled: ale mnie dziś skurcze budziły.. normalnie to chyba męża o siekiere poproszę i przy następnym skurczu to już go sobie odpowiednio "potraktuje" ;-)- ostatnio zdarzają się co raz częściej!!

m@dz1@ to ja niestety nie wiem co to może to być - u mnie jeszcze takie coś - jak na razie - się nie wydarzyło....

iwona - kurcze nie wiedziałam że w trakcie porodu pękają naczynka na twarzy :baffled: w sumie to się chyba nigdy nie zastanawiam od czego się biorą te naczynka więc pewnie stąd ta moja niewiedza...

mnie na szczęście nigdy żaden płyn do higieny intymnej nie uczulił :tak: kremy do twarzy - a i owszem (zwłaszcza te z Avonu).

Witam wszystkie :-)
Co do skurczów, to miałam straaaaaszne w pierwszej ciąży, już chyba od 4 miesiąca. A teraz cisza ... Dosłownie ani jednego. Jak teraz zbliżał się 4 miesiąc, to bałam się zasypiać, bo cały czas miałam w pamięci poprzednie bóle. I oby tak dalej :tak: Co do bóli w czasie spania, to budzę się za każdym razem jak się przewracam, ciągnie mnie dosłownie wszystko i wszędzie, pomimo, że między nogami jest zrolowana potężna kołdra :-D:-D:-D Ale nie byłam z tym u lekarza, ponoć tak ma być ewentualnie można sobie wziąć no-spę.

wczoraj będąc na zakupach kupiłam cosik jeszcze dla siebie :zawstydzona/y: :tak:
jest to chyba nowy produkt z Neutrogena (nie widziałam go wcześniej) Neutrogena - Wave Power-Cleanser and Deep Clean Foaming Pads, służy do oczyszczania twarzy, a podobno jest o wiele skuteczniejszy niż peeling...
tylko że ten produkt jest mechaniczny (no chyba mmożna tak powiedzieć o produkcie który jest na baterie) no i się właśnie zastanawiam czy my, będąc w ciąży możemy go używać...

Akunia jesteś tam? ty jesteś kosmetyczka (prawie z dyplomem :tak:), powiedz co myślisz?

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 23
  • 2.gif
    2.gif
    49,5 KB · Wyświetleń: 21
  • 3.jpg
    3.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 21
Witam mamusie:-D

Mam nadzieje ze milo wam uplynie niedziela. U nas slonecznie, zaraz jedziemy na karnawal...tutaj jest swietny sa platformy z roznymi sytuacjami wszyscy sa przebrani i tancza:tak:wiec strasznie lubie karnawal w Grecji to juz 2:-)

Jezeli chodzi o celulitis tez go troche zauwazylam(mam takie szczescie ze moja cera nie ma sklonosci do pryszczy roztepow i celulitu:baffled::-D) wiec od razu zaczelam sie masowac codziennie (gora dol) w miejscach gdzie go zauwazylam i moj maz sie dolaczyl:-Di zniknal...nie ma go juz....ale nadal codziennie na oliwke masuje nozki zeby nie wrocil:rofl2:wiec ja polecam masaze...
buzki i milej niedzieli!!!

witajcie mamcie!!!
ja tez mam troszke celulitu na udach z tylu... w pierwszej nie mialam wcale a teraz troszke sie pojawilo... tak naprawde nie jest to uwarunkowane od kosmetykow czy sa one anty czy nie... trzeba codziennie masowac skore w tym miejscu do tego wystarczy sama oliwka albo balsam...
a co do twarzy mam czysta cere...
urzywam jedynie kremu Garniera nawilzajacy... a na noc serum witaminowe...

barmanka to zalezy tez od rodzaju cery. w niektorych typach cery nie jest wskazane uzywanie produktow mechanicznych. nawet nie bedac w ciazy, bo zbyt mocne dzialnie moze pobudzic do pekania naczynek badz rozniesc np wykwity ropne.
co do stosowania go podczas ciazy to ci nie powiem bo nie znam tego produktu. naipsz mi cos z ulotki jakie ma dzialanie. na bazie czego dziala. bo jezeli jest malo inwazyjny no to owszem mozna. Byleby nie byl na dzialaniu jakichs pradow. bo tak samo przy zabiegu oczyszczania twrazy z wszelkimi galwanami jonoforezami, d'arsonwalami mozemy sie pozegnac w ciazy.i napisz jaki masz typ cery.

Kochane proszę o pocieszenie ... :sad: w piątek bardzo źle się czułam i mama zaproponowała mi Hepatil. Nie chciałam tego przyjąć, ale w końcu uległam. Ani mama, ani ja nie poczytałyśmy najpierw, czy lek można stosować w ciąży - wiem, postąpiłyśmy obie bardzo nieodpowiedzialnie ... Dopiero kiedy połknęłam tabletkę zaczełam szukać w internecie informacji na temat leku i znalazłam niestety, że zażywanie jego podczas ciąży jest niewskazane :-( "istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno zażywać leku w czasie ciąży." Wzięłam raz, tylko jedną tabletkę ... jestem załamana, jak mogłam do tego dopuścić :-(

reklama
;-)Katharina- nie przejmuj się tak. To tylko jedna tabletka i nie powinna mieć wpływu na dzidzię. Ja czytałam sporo o łożysku i ono działa podobnie jak filtr i wiele składników nie dociera wogóle do dzidzi. Tak, że nie stresuj się bo stres jast najgorszy w ciąźy. Każdemu zdarzają się tego typu wpadki a dzidzule rodzą się zdrowe. Głowa do góry. Po za tm to już 3 trymestr i dzidzie są silne nie tak jak na początku ciąży;-)

Do góry