reklama
Kochane mamusie widze ze was zainteresowal temat Grecji i jej tradycji. Ania_77 po pierwsze kochana nie jestem do niczego zobowiazana ( to nie islam) ani nie musze sie nikomu podporzadkowywac. Tak jak piszesz jestem Polka a moj maz grekiem ale nie ma miedzy nami rzadnej roznicy. To wszystko zalezy kochane od charakterow. Teraz sa nowe pokolenia w Grecji i tak jak pytalyscie o te 40dni mozesz siedziec ale nie musisz...ale zazwyczaj, wszystkie Polki jakie znam siedzialy z dziecmi te 40dni. Mozesz wyjsc wczesniej nic sie nie stanie, wszystko zalezy od ciebiezadna tesciowa nie narzuci ci niczego...a co do imion teraz mlodzi zmieniaja imienia, np. daja podobne do rodzicow jak MELINA (co znaczy slodka bo MELI po grecku to miod, ale MELINA mozna tez nazywac MARIE). Ja wysiedze te 40dni, znaczy bardziej jest to dla dziecka bo Grecja to bardzo cieply klimat i trzeba sie do niego przyzwyczaic...generalnie dziecko do Ciebie musisz je poznacJa moge wychodzic w ciagu dnia....ale nie wiem czemu po zmorku nie mogeNo nic kochane mozna sie z tym zgodzic lub nie, tak jak wy nie musicie sie zgadzac na wszystko co wam mowia rodzice tesciowie i jakie wam tradycje narzucajahehehe...sie rozpisalam..Musze wam powiedziec ze jak sie przeniesiemy do nowego domku nie bede miala przez jakis czas netu:-(buuuuu i nie wiem kiedy mi zaloza..ale jakos postaram sie z wami 3mac kontakt
Barmanka nie skoncze tych seminariow bo nie mam z kim malej zostawic...w sumie bedzie moja mama i tesciowa ale one zapomnialy wszystko o niemowlakach jak je pielegnowac itp..Moja mama bedzie ze mna 25 dni przynajmniej mi ugotuje i czasami przypilnuje malej...ale jezeli chodzi o pielegnacje i karmienie nie bedzie umieczobaczymy,....najwszyzej jak mi pozwola to przyjde tylko na egzaminzobaczymy..
Confi nic sie nie martw kochana tylko dbaj o siebie i odpoczywaj!
Barmanka nie skoncze tych seminariow bo nie mam z kim malej zostawic...w sumie bedzie moja mama i tesciowa ale one zapomnialy wszystko o niemowlakach jak je pielegnowac itp..Moja mama bedzie ze mna 25 dni przynajmniej mi ugotuje i czasami przypilnuje malej...ale jezeli chodzi o pielegnacje i karmienie nie bedzie umieczobaczymy,....najwszyzej jak mi pozwola to przyjde tylko na egzaminzobaczymy..
Confi nic sie nie martw kochana tylko dbaj o siebie i odpoczywaj!
barmanka- śliczne zdjęcia, ja tez mialam 2 swiadkow i w tym mojego brata i nie zaluje, tez zajal sie mna superowo
katarzynak83- kochana musze cię zmartwić ja też mialam 2 świadków
patusia- kochana na pewno bedziesz wygladac pieknie, czekamy na foteczki
katarzynak83- kochana musze cię zmartwić ja też mialam 2 świadków
patusia- kochana na pewno bedziesz wygladac pieknie, czekamy na foteczki
barmanka79
Deus Dona Me Vi
barmanka- śliczne zdjęcia, ja tez mialam 2 swiadkow i w tym mojego brata i nie zaluje, tez zajal sie mna superowo
a dziękuje :-)
hej a co tu taka cisza, wszyscy śpią jeszcze czy jak? ;-)
wczoraj to też długo nikt nic nie pisał - ale to chyba przez problemy z forum śmieszne rzeczy jakieś wychodziły..
ja od 3 dni płuczę jamę ustną szałwią (coś mi się dzieje z dziąsłem przy górnej ósemce), i pomaga, powolutku, ale jednak pomaga najzabawniejsze jest to że zawsze po myciu zębów stosowałam taki płyn do płukania jamy ustnej - a on mi wcale nie pomógł, dopiero najzwyklejsza szałwia
aneteczka
Fanka BB :)
ja juz po śniadaniu i zaczne sie przygotowywać bo mamy z M iść na jakieś zakupy. Poszalejemy troszkę bo chce kupić jakąś szafke dla dziecka, mozę łóżeczko(jak starczy czasu) i coś do przedpokoju(wieszak, albo małą szfe z lustrem ) zobaczymy co bedzie nie mamy duzo czasu bo dziś sobota i sklepy meblowe tylko do 14:-(a ja mam ochote połazić:-)
Wczoraj coś sie dziwnego działo z forum próbowałam 3 razy dodać wiadomość i mi ją kasowało, wkońcu dałam sobie spokój.
Odezwę sie jak wrócimy, miłego popołudnia.
Apropo, jaka u was pogoda?? bo u mnie pierwszy raz od dłuszczego czasu słoneczko piękne świeci i czuje sie nadchodzącą wiosne, aż sie żyć i uśmiechać chce.
Wczoraj coś sie dziwnego działo z forum próbowałam 3 razy dodać wiadomość i mi ją kasowało, wkońcu dałam sobie spokój.
Odezwę sie jak wrócimy, miłego popołudnia.
Apropo, jaka u was pogoda?? bo u mnie pierwszy raz od dłuszczego czasu słoneczko piękne świeci i czuje sie nadchodzącą wiosne, aż sie żyć i uśmiechać chce.
Hej dziewczyny. Wczoraj probowalam wam napisac cokolwiek ale moje wypowiedzi si enie pojawialy. buu.. a tyle sie opisalam.
Dzisiaj leze na dupce w domku, bo wczoraj chyba przecholowalam (bylam z mezem na zakupach no i urzedowe sprawy musialam sobie pozalatwiac. no i chyba przeforsowalam sie bo mnie bardzo brzunio bolal i twardnial. mialam nawet juz jechac do szpitala ale udalo mi sie jakos usnac. no ale dzis nie jest duzo lepiej chociaz mniej juz boli tylko malutki siedzi bardzo nisko bo go czuje na dole i ani rusz do gory :-(
Dzisiaj leze na dupce w domku, bo wczoraj chyba przecholowalam (bylam z mezem na zakupach no i urzedowe sprawy musialam sobie pozalatwiac. no i chyba przeforsowalam sie bo mnie bardzo brzunio bolal i twardnial. mialam nawet juz jechac do szpitala ale udalo mi sie jakos usnac. no ale dzis nie jest duzo lepiej chociaz mniej juz boli tylko malutki siedzi bardzo nisko bo go czuje na dole i ani rusz do gory :-(
wlasnie jak zwykle codzien przegladam strony z kolysankami i bajkami dla maluszka i znalazlam fajne koslysanki ze smerfow
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U&feature=related"]YouTube - Smerfy: Smerfne Hity - Serce Pik Pik Pik[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U&feature=related"]YouTube - Smerfy: Smerfne Hity - Serce Pik Pik Pik[/ame]
barmanka79
Deus Dona Me Vi
kochana to leż sobie i odpoczywaj - nóżki w góre :-) (mi czasem pomaga jak tak sobie głaszcze brzuszek delikatnie )
potem zerkne na tego linka co podałaś bo teraz cosik mi internet muli się
a ja zaraz na miasto ruszam - chce sobie jakąś piżamkę kupić, bo nie mam już w czym spać
potem zerkne na tego linka co podałaś bo teraz cosik mi internet muli się
a ja zaraz na miasto ruszam - chce sobie jakąś piżamkę kupić, bo nie mam już w czym spać
reklama
aga29
Fanka BB :)
Czesc kochane, ja dzisiaj chyba za bardzo nie wypoczne, bo niedlugo jedziemy na plac zabaw pod dachem, gdzie Eryk bedzie swietowal swoje urodzinki Troche dzieciakow zaprosilismy, wiec nie bedzie czasu na siedzenie, ale to dobrze moze schudne;-)