reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Kokoszka sprawdzilo sie z tym kalendarzem plodnosci ze wyszedl we wrzesni chlopak tylko dni plodne im sie pomylily :-)

reklama
a ja przeglądałam sobie wczoraj różne ulotki (teściówka zapakowała mi do walizki , pewnie w celu poszerzenia mej wiedzy ;-)) i znalazłam takie coś dziwnego do karmienia.....
tego używa się jak już dziecko powinno gryźć pokarm (a raczej rozdrabniać swoimi dziąsełkami), zapobiega to odgryzieniu się dużych kawałków pokarmów (np jabłuszka) i przypadkowemu zadławienia się dziecka.
czy któraś to miała, bądź też słyszała? co o tym myślicie?
ja to wam powiem, że nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje ;-) :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Baby Safe Feeder - bezpieczny sposób karmienia ! (545592711) - Aukcje internetowe Allegro

nie wiem co ci powiedziec bo ja mam malakser wiec bez problemu podrobie wszystko. ale jak dziecko ma jesc przez ta siatke?

no nareszcie was nadrobiłam , teraz mogę wam poodpisywać ... ;-)

mój mężulek też czasami sobie zanadto wypije, na szczęście "urżnąć w trupa" zdarza mu się rzadko kiedy, bo jak słodko mówi - on wie kiedy mu się stop włącza :-)
no ale czasem mu się nie włącza.. i wtedy też mam wesoło ;-) czytajcie - po jakimś czasie jest to upierdliwe :baffled: ale ja to jestem taka wredna, że zaraz biorę aparat i cykam foteczki i nagrywam filmiki - i na drugi dzień mu to pokazuje :-D
i jeszcze pokazuje też tym znajomym co z nim razem imprezowali, by pokazać im do jakiego stanu mojego męża doprowadzili :tak:

nie wiem co ci powiedziec bo ja mam malakser wiec bez problemu podrobie wszystko. ale jak dziecko ma jesc przez ta siatke?

wiesz to chodzi o to (tam myślę....) żeby dziecko uczyło się gryzienia, rozgryzania produktów.
tylko że do buzi dziecka nie trafiaja kawałki jedzenia, a taka właśnie papka jak malakserze...

Ankzoc zrobie to wczesniej bo boje sie ze moze wczesniej przyjsc na swiat:-DU mnie tez kochana coreczka pulpecik tez jestem ciekawa po kim:confused:teraz wazyla w 28tygodniu 1600gram ciekawe ile bedzie miec w marcu, ja ide 11 marca na wizyte a ty???:confused:ale masz racje wszystko okaze sie w maju...

Akunia mi wyszla dziewczynka i sie potwierdzilo ale tez jak tobie inaczej mialam dni plodne:tak:

Barmanka moj maz jest geodeta i oprucz tego DJem...wiec wczoraj gral na imprezie u jakiegos snoba co ma siec butikow tutaj i tez wrocil na kacu wlasciwie jeszcze spi:szok:wzial od mamy swojej psa (bo jego rodzice pojechali na slub) i oczywiscie kto sie nim opiekuje:confused:JA, dalam mu jesc wody, bawie sie z nim i poszlam z nim dzisiaj rano na spacer:tak:lubie tego pieska wiec nie ma problemu...ale moj maz sie zobowiazal...ehhhh faceci:baffled:teraz tez ma kaca...juz wypilpol wody jak wstal siku:dry:

z witaminkami wam dziewczyny nie pomogę, bo tutaj są inne niż w Polsce.
ja jedynie co biorę obecnie to żelazo i takie witaminki dla kobiet w ciąży. ale tutaj to nawet nie słyszałam by były jakieś inne witaminy na inny trymestr :baffled: :baffled:
albo nie ma takowych, albo mój lekraz prowadzący o tym nie wie ;-)

no to chyba dobre chociaz ja na razie sie nie zastanawiala m nad takimi rzeczami bo w sumie nie wczesniej jak za grube pol roku o tym pomysle na razie mamine mleko :-)

Ankzoc co do koszulek to zamowilam zaraz wam wysle linka pizamke i koszulke kopertowa. myslalam nad tymi rozcieciami ale tak jak Aga pisze balam sie ze mi wyplyna bo ja mam biust sporawy duze C a pewnie mi jeszcze smignie jak mleczko sie pojawi. wlasnie wczoraj byl kumpel mojego meza z dziewczyna i tak w polowie wieczorku (przez ktroy co jakis czas zerkal na moje balony ) powiedzial "ty stary ale twojej zonie biust smignal.

z witaminkami wam dziewczyny nie pomogę, bo tutaj są inne niż w Polsce.
ja jedynie co biorę obecnie to żelazo i takie witaminki dla kobiet w ciąży. ale tutaj to nawet nie słyszałam by były jakieś inne witaminy na inny trymestr :baffled: :baffled:
albo nie ma takowych, albo mój lekraz prowadzący o tym nie wie ;-)

To moze niech ci ktos przysle paczke z kikkoma opakowaniami tego co ja napisalam lub innego preparatu z kwasem dha on wspomaga rozwoj mozgu i wzroku dziecka. co jest bardzo wazne.

reklama
Barmanka właśnie o to chodzi, żeby dziecko bardziej "ciućkało". Nadae sie to do miękkich owoców warzyw. Mieszkałam przez pewiem czas ze znajomą i jej małym Antkiem i uzywała tego jak mały zaczynał jeść stałe pokarmy.

A co do wybryków mężów - to znajoma prosiła kiedyś męża żeby się nie upił(byli na wsi i ich babci) on nie posłuchał, a ona zmiast sie złościć na niego pomalowała mu paznokcie u stóp i rąk na wściekły czerwony i wracał do domu ze wsi z czerwonym lakierem na palcach bo nie było zmywacza. A ona miała ubaw;)

Do góry