reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

A wogole - miałam sie was pytać czy ktoraś zazywa prenatal complex??? od kilku tyg. nie moge go dostać w aptece i bede musiała jakiś odpowiednik jego kupić. Braki są z winy producenta podobno heh

Dzien dobry! Ja biore. Tez ostatnio kupowalam i byl jakis problem. Objechalam wszystkie apteki i gdzies na szarym burym koncu udalo sie kupic. Tez cos mowili o producencie, ze w hurtowniach nawet nie ma.

reklama
akunia, patusia my to mamy przekopane:rofl2: ale pewnie inne mamcie też
ale chyba się sprawdza, że dać facetowi kieliszek, a pokaże dusze wrażliwca, byle by mu dac następnego:-D (żartuje oczywiście)
mój to zawsze chrapie, ale jak wypije, to za ścianą go słychać, w pokoju szwagierki. No prawdziwy traktor;-)

ale dzielnie poszedł do pracy i herbatke mi zrobił. A na wychodnym, niby konspiracyjnie to do brzucha tak szeptał:
"widzisz Iza jaka Mamusia jest dobra. I pobawić się Tatusiowi pozwoli i nie pokrzyczy i odcierpi za niego porannego kaca, no i może piwko wieczorem postawi, bo wie, że Tatusiowi pomaga"

Witam w niedzielny poranek widze że wieczorem troszke sie rozpisałyście ja o tej porze juz spie nie wiem czemu ale w ciąży już po 20 moge iść spać a jak do 21 się nie położe to zasypiam na siedząco co do chorób to ja mam tak że jak narazie mnie omijaja i wyniki też mam dobre także witaminek mi nie przepisują nie wiem jakaś jest zdrowa wyjątkowo w czasie ciąży

Patusia ten meta folin 400 bierze sie od 2 trymestru do czasu karmienia tzn do konca
bo wplywa na rozwoj mozgu i czegos tam waznego
w aptece bez recepty feminatal metafolin 400
on kosztuje ok 50 zl na miesac starcza bo lykasz dwie tabletki jedna wit a druga kwas dha z czyms tam no ale moj lekarz pow ze na tym etapie ciazy on jest najbardziej wskazany
i powiem ci ze odkad go biore to mam wyniki ok i nie brakuje mi nic a zawsze cos tam minimalnie no i hemoglobine mam ok 13 a mialam na poczatku niecale 10

Hej kochane w niedzielny poranek:-D

Ja jeszcze na szczescie zgagi nie mam az tak mocnej, ale czasami mi sie zdrza...Moja mala tylko strasznie sie wierci calo noc wypychala brzuszek nozkami:tak:Patusia rosnal wloski twojej malej dlatego masz zgage tak przynajmniej mowia:tak:Wiecie co znalazlam w necie zdjecia maluszkow w brzuszkach (czyli jak rosnie maluszek w ciazy) oto link naprawde super te zdjecia: Kalendarz ciąży - Galeria Teraz moge zobaczyc jak wyglada moja coreczka w 30 tygodniu..hehe:tak:A i dla dziewczynek co nie wiedza jak skompletowac wyprawke i co moze brakowac tez cos znalazlam Wyprawka dla noworodka Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży hehehe...zasypalam was artykulami :rofl2:milego czytania

Ankzoc w artykule o brzuszkach O czym świadczy kształt brzucha w ciąży - Badania w ciąży - Artykuł jest napisane ze kobiety z malymi brzuszkami maja wieksze dzieci..hehe. Zobaczymy jak bedzie

Imagination dla Ciebie mam cos specjalnego bo wiem ze masz malego swirka na punkcie brzuszkow diety( co sie je na chlopczyka co na dziewczynke) i chcesz miec miec coreczke i sie doszukujesz znakow:-D wiec wysylam ci linka O czym świadczy kształt brzucha w ciąży - Badania w ciąży - Artykuł do artykulu o ksztalcie brzuszka i o zaplodnieniu twojaplodnosc.pl mi sie sprawdzil ten kalkulator, tu mi wyszla coreczka i bede miec coreczke:-D Kiedy masz swoje 3D USG???Bede 3mac kciuki zeby malenstwo rozlozylo nozki:rofl2:

Ostatnia edycja:
no ja też już wstałam :tak: kawka zrobiona, pranko się pierze ... tak wiem że jest niedziela i nie powinno się prać, ale oboje z mężem do pracy potrzebujemy czarnych / czerwonych ubrań i zawsze muszę czekać na niego jak wróci z pracy (a wraca ok 4.3 nad ranem :szok: ) to wtedy wstawiam razem - bo jutro znów do pracy :baffled:
zaraz prysznic ide wziąć bo wczoraj miałam dzień brudaska ;-):-)

Kokoszka fajne tematy zaraz je przejrze. To u mnie wychodzi na to ze bede miala duzego chlopaka bo mam maly brzuszek. dzis tata wpadl na chwile ze swoja konkubina i powiedziala mi ze jak na 27 tydz to mam malutki brzunio.

kokoszka- ja bym jednak zrobila to szybciej, wiesz nigdy nie wiadomo czy malej nie zachce sie przyjsc na swiat 2 tyg szybciej :) Super sa te fotki :). No ciekawe jak to bedzie hahah, ostatnio jak bylam na badaniu to lekarz powiedzial ze maly klopsik, ciekawe po kim hahaha, zobaczymy jak pojde teraz w marcu :p, no a wszystko okaze sie w maju!

akunia- wiesz ostatnio widzialam fajne koszule z takimi rozcieciami z bokow i robione na zakladki,
BOCIANOWA - KOSZULA - DO--KARMIENIA --zapraszam!! (555653441) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

tsarina- to trzymam kciuki za obronę, to nic strasznego, wiecej czlowiek sie na stresuje niz to warte :)

hanana- zycze ci duzo zdrowka :)

patusia- kochana wspolczuje ci tej zgagi, ja nigdy w zyciu tego nie doswiadczylam, ale moj maz ma czesto i widze jak sie meczy biedaczek! Ja tez biore feminatal jest bez recepty!

a ja przeglądałam sobie wczoraj różne ulotki (teściówka zapakowała mi do walizki , pewnie w celu poszerzenia mej wiedzy ;-)) i znalazłam takie coś dziwnego do karmienia.....
tego używa się jak już dziecko powinno gryźć pokarm (a raczej rozdrabniać swoimi dziąsełkami), zapobiega to odgryzieniu się dużych kawałków pokarmów (np jabłuszka) i przypadkowemu zadławienia się dziecka.
czy któraś to miała, bądź też słyszała? co o tym myślicie?
ja to wam powiem, że nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje ;-) :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Baby Safe Feeder - bezpieczny sposób karmienia ! (545592711) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 17
  • 2.jpg
    2.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 17
  • 3.jpg
    3.jpg
    6,6 KB · Wyświetleń: 18
reklama
akunia- wiesz ostatnio widzialam fajne koszule z takimi rozcieciami z bokow i robione na zakladki,
BOCIANOWA - KOSZULA - DO--KARMIENIA --zapraszam!! (555653441) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Z tymi koszulami trzeba uważać jak się ma duże piersi (w moim przypadku).
Moja znajoma miała taka koszule i mówiła ze jej piersi bokiem wychodziły i to krepujące było no ale ona tez bardzo biuściata
. Natomiast na szczuplejszych mamach lezała jak ulał, lepiej przymierzyc

Do góry