reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

witajcie dziewczynki u mnie jeszcze ciagle pada snieg:baffled: no niby lubie ale teraz coraz bardziej boje sie o upadek a wszedzie tak slisko:baffled::baffled:
codziennie mam juz problemy z bezsennoscia z dnia na dzien spie coraz krocej......a w dzien nie klade sie przeciez ani na chwile co najwyzej na "rozprostowanie kosci" nie martwcie sie dziewczyny ze nie macie kompletnej wyprawki mamy jeszcze troszke czasu a zakupy sa taaaakie przyjemne i warto jeszcze poczekac lub rozlozyc je na kilka wypadow :-):-):-)

reklama
hey dziewczynki. ja już łóżeczko też zamówiłam i powinno już przyjść w przyszłym tygodniu. kosmetyki tez kupiłam,tzn. kremiki,oliwkę,chusteczki,puderek,pampersy,płyn do kąpieli itd... ubranka też mam..także już powoli przygotowuję pokoik ;) jeszcze tylko 9 tygodni. bo jak wyliczyłam i mój suwaczek pokazuje, już w ciąży jestem całe 30 tygodni..mmm.. jak ten czas zleciał...:-):-):-):-):-):-)

Dzien dobry!

Ja tez niestety najlepiej nie spalam. Ciagle sie przekrecalam, ciagle budzilam sie i sprawdzalam, czy nie leze na brzuchu (moja ulubiona pozycja do snu przed ciaza). Potem maz mnie obudzil jak szedl do pracy i nie spalam znow z godzine. Usnelam i obudzialam sie teraz :D

Lece po sniadanko bo nam nie dobrze troszke... A do tego tatus psuje nam krew, bo sobie wymyslil, ze jak ja sie obrazilam na niego to powinnam sie odezwac pierwsza (wczorajszy wieczor znow byl milczacy)

a ja właśnie kawcie z mleczkim spijam, i nie mogę się doczekać aż mężulek po paczuszke podjedzie :tak: ale na razie nie chcę go budzić bo pewnie późno w nocy z pracy wrócił - nawet nie wiem kiedy bo ja już spałam;-)
ciekawe czy teściówka włożyła coś "od siebie" ;-) bo z nią to też mam hmmm "przeboje":-( nie to oczekuje czegoś - broń boże!! tylko miło by było gdyby tak sama od siebie...

moja teściowa to nawet nie dzwoni do mojej córci (albo żadko)
a co dopiero podesłac cos dla małego :no:

A jak da jakis prezent mojej corci to wole żeby go wogóle nie dawała - mieszkamy daleko, widzi moją Natalke 2x do roku i daje jej w prezencie siateczke ciuszków używanych z lumpeksu :crazy:

Juz wole żeby jej lizaka kupiła NOWEGO

Ja też źle ostatnio sypiam. Przed ciążą też tylko na brzuchu spałam, a teraz przekręcam się wiele, wiele razy w nocy i bardziej zmęczona jestem niż wypoczęta rano.

a dziewczyny jeszcze wróce do wczorajszego tematu tych majtek jednorazowych (czy po porodowych) to ile sztuk je miałyście, ile wam wystarczyło?

a mi się dziś .... ***** .... śniło :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: podobno jak sie tak śni to na pieniądze :-) może powinnam w lotka zagrać? tylko że to było psie *****, więc nie wiem czy to też na kaske ;-) ale za to jakie duuuużeee było :tak:

Ja własnie sobie juz zakupiłam jednorazowe/po porodewe majteczki
2 opakowania - czyli 10szt.

I wg. mnie tyle wystarczy :-)
Ostatnio miałam tylko 5szt. i było mi za mało bo szczególnie na początku dość mocno sie krwawi
Ale dobrze jest sobie zrobić przegląd swoich majtek i te gorsze przeznaczyć na ten czas :)

reklama
Z tymi majtkami to raczej nawet dla samej siebie bedzie lepiej wstrzymac sie do domu. Bo to wlasnie tak jest, ze sie ma goic i wietrzyc. Dlatego kaza klasc podklady.

A powiedzcie mi, czy takie oczyszczanie dlugo trwa? To bedzie takie cos, jak okres czy gorzej? :/

Do góry