reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
czesc dziewczyny:)

ja dzis faworki pieklam, na paczka z polskiego sklepu sie spoznilam niestety( o 12!!!!) i zjadlam nie dobre irlandzkie, ale zjadlam:)) a teraz mam pelno tych "tlustych" potraw w domu i mnie wogole nie ciagnie bo nie przepadam za slodyczmi:)

a wiecie ze ja dzis chyba juz ostatnia z majowych mam zamykam liste i obchodze studniowke!!!:))huurrra!!!! nareszcie:))))

Co do mojego szpitala to bardzo rozśmieszyło mnie, jak przez kilka dni byłam w szpitalu na OCP i na oddział wszedł po kilkudniowym urlopie ordynator, a położne bardzo speszone biegały po salach z hasłem "dziewczyny sciągać majtki bo ordynator idzie" :) Dla osoby takiej jak ja, która była jako pacjentka w szpitalu pierwszy raz było to raczej dziwne hasło;)

A ja już niedługo 80 dni, super, bardzo się cieszę.

co do majteczek to jak kupiłam sobie przy pierwszej ciąży takie wielorazowe z siateczki coś jak bandaż elastyczny, ale jak mnie położna w nich zobaczyła to kazała natychmiast zdjąć, u nas na porodówce tez niewolno było majtek nosić tylko trzeba było się "wietrzyć"....

ja tez mialam takie jednorazowe... w szpitalu nie mozna bylo miec jedynie podklady na przescieradlo... ale w domu super sprawa jak cos to do smieci i nowe z paczki.. bardzo wygodna sprawa...polecam...

hej, hej Mamusie :-D

no i nie udało mi sie powrócić do Was wieczorkiem :-( Mąż powrócił wcześniej.. No ale za to udało mi się namówic go na dzisiejszy spacerek po sklepach - chciałabym kupić dzisiaj łóżeczko..

Patusiu - trzymam kciuki za dzisiejsze Twoje badania!!! :-)

Liliann - Kochana jak się czujesz po wczorajszym dniu? Jak się czuje Roksanka po wczorajszym zabiegu? Myślę o Was cały czas...

Kochane - nareszcie PIĄTEK!!!:-):-):-)

Witam Mamusie z samego rana życze miłego dnia i dużo słodkich kopniaków :)
Lilian czekamy na wieści trzymaj się ...

aga_k_m- my tez dzis z mezem idziemy po lozeczko :)

ankzoc - a powiedz mi zdecydowałaś się na to łóżeczko 140x70 cm (które można przerobić na tapczanik)??
Ja na początku strasznie napaliłam się na powyższe łóżeczko, ale... teraz jakoś bardziej rozważam pomysł zakupu osobnego tapczanika na późniejsze dorastanie Maleństwa (tymbardziej, że za rok będziemy się przeprowadzać do swojego nowiutkiego domku, i znowu będzie zamieszanie z mebelkami)..
Zresztą zobaczymy na "żywca" co oferują wszelacy producenci (bo póki co to mam jedynie wirtualne pojęcie o tym co mi sie podoba) :happy:

reklama
aga_k_m- wiesz zdecydowalismy sie na nie i od poczatku ciazy mielismy juz te wybrane, ale jest problem z posciela bo ciezko dostac taka na duze lozeczko w szczegolnosci chodzi o ochraniacz, probowalismy przykladac w sklepie i mimo ze posciel duza 100x135 to brakuje przy ochraniaczu tych 10 cm i wyglada to tragicznie a ja mowie tu o poscieli firmy feretti czy gluck, ktore robia najwieksze posciele, wiec zdecydowalismy ze wezmiemy mniejsze tj 120x60 bez tapczanika

Do góry