reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

GLUKOZA

Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%.

Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.

Dzięki Iwonka za odpowiedź :tak:
tylko powiedz mi kiedy to jest to "prawidłowe stężenie glukozy" bo którym kłóciu? (po tym pierwszym zaraz po wypiciu glukozy? tam gdzie mój wynik był 176?)

reklama
Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy :-)

czyli przed wypiciem glukozy nie trzeba pobierac krwi?
Zakrecilam sie, dzwonilam do przychodni i pielegniarka powiedziala zebym przyszla po godzinie od wypicia glukozy czyli 1 pobranie?

witajcie mamuski!!!!!!1
u mnie noc straszna nie moglam spac tak strasznie meczyla mnie zgaga... juz myslamam ze oszaleje... jeszcze synek mi sie co chwile budzil... oj strasznie sie czuje... teraz juz mi przeszlo...ale boje sie kolejnej nocki... bo przez te nie przespane noce i nerwy zaczynam puchnac...
dzis ide do GP po kolejne zwolnienie...bo moja polozna powiedziala ze nie moge pracowac do konca ciazy...wiec siedze i sie nudze...pozdrawiam...

No jestem znowu.
Własnie obejrzałam posciel dla maluszka, bo mi przyszla paczka dla niego. Sama bym chciala miec tak ustrojone lozeczko hihi...
Juz sie doczekac nie moge.

A moj mąż ostatnio powiedział w zartach u znajomych ze on moze wytrzymac te kilka m-cy bo nie chce zeby kiedys Zosia przyszła do niego postukala go w głowe i powiedziała "przyjemnie Ci tak jak ktos Cie puka w głowe?" hahahahahah:-D

Dzis ide na pierwsze teoretyczne zajecia do szkoly rodzenia, jakas poddenerwowana tym jestem

Mój mąż bardzo często sobie tak zartowal jak bylam w ciazy z coreczka. co chwile cos dorabialismy.. a to uszko, nosek, usta itp.
A teraz sie smieje ze nasz malutki ma spokoj tylko ze ma nadzieje ze wszytsko na miejescu bedzie mial bez dorabiania.:-D

reklama
Do góry