reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

u mniw sam brzuszek widac... wiec czuje wszystkie ruchy nawet te najdelikatniejsze... wszyscy sie smieje ze ja to powinnam tylko w ciazy chodzic... przytylam dosc sporo ale nie mam pojecia gdzie sa te dodatkowe kilogramy... hehehe

reklama
Oj nie zaglądałam tu cały weekend tyle pisałyście że nie nadążam bardzo wielkie wyrazy współczucia dla Lilian ['] co do ruchów mojego Dawidka to dzis jest spokojny ale pupke ma wystawioną po prawej stronie tak że wygląda jakbym połknęła piłke i utknęła po prawej stronie :) to jest słodkie uczucie Pozdrawiam wszystkie mamusie i życze miłego kolejnego tygodnia..

Witam w niedzielny wieczor:-)
Moj brzusio tez skacze, a ostatnio nawet wyraznie wyczulam kawalek konczyny w okolicach watroby, jak sie mala krecila akurat w tym miejscu jej odpukalam i szok, zderzylam sie z noga:errr:

A wczoraj przez przypadek zrobila mi sie w domu impreza...zanjomi mieli przyjechac bo cos im z kompem sie podzialo, i razem z nimi przyjechalo kilka innych osob hehehe
Dzisiaj szaleje z robotem kuchennym, niedawno kupilam i wlasnie uruchomilam i wszelkie zjadliwe owoce zostaly przerobione na soki i koktajle itp co sie dalo zmielic, posiekac wycisnac zostalo zjedzone:-)

A co do bardzo wczesnego macierzynstwa to uwarzam ze jest to wina rodzicow- przeginaja w ktoras strone-albo zabraniaja dziecku wszytskiego i szuka na wlasna reke doswiadczen, albo wogole sie dzieckiem nie interesuja i widomo jak to sie konczy:no:

patusia- kochana jak tam wczoraj udal sie walentynkowy wieczor i zakupy??

kokoszka- to faktycznie macie fajnie :) coreczka slicznusia i piekne z was parka :)

tsarina- kochana moja mala jak zadsadzi czasami kuksance z nozek lub raczek to widac jak brzusio mi odskakuje :), ostatnio az maz byl w szoku, ale to nie zawsze :)

Kochaniutkie w sobotę bylismy na zakupkach uppolowałam dla siebie fajna tuniczke, szara dłuzszą obcisłą bluzkę spodnie dresowe i bluze dresową. Dla dzieciaczków bodziaczki i czapeczki Emilce 3szt- jak porobie zdjatka to wam pokazę :-) poza tym promocje dopadlismy na spodniach meskich w Raperze i 5par mezowi kupilismy do tego 2 swetry. takze cała rodzinka sie poczesci ubrała hihi. Dzisiaj takze kupilismy fotelik do autka czerwony i jestem taka happy bo ostatnio ludzie na allegro wiecej za używane płacili bez przesyłki za to co ja dałam z przesyłką:-)- dobrze ze sie wstrzymałam z kupnem (posłałam linka na woziach zainteresowanym mamusia X-landerem).
Poza tym z soboty na niedzielę nasz maluszek nocował u dziadków- takze sie z mezem wyspaliśmy chć ja sie juz ze dwadziescia razy zdązyłam za nim stesknić ;-)
Z rana samego sie najadłam strachu - bo zazwyczaj córcia mnie kopniaczkami budzi -a tu nic, poszłam z psiulkami na spacer wrociłam , zaliczyłam poranną toaletę - i dalej nic. Wypiłam kawe zbozową z mlekiem - zawsze wtedy sie pobudzała , a tu nic , zjadłam pomarańcza, ciągle nic. Spanikowana poleciałam do meza i mowie ze nie czuje malusiej ,coś nie tak- jak nie poczujesz do godzinki pojedziemy do szpitala. Maz sie zbierał bo jechać mieliśmy do teściów. Odśnieżyliśmy zasypany samochod wsiadłam , autko ruszyło a nasza maleńka zaczeła sie dobijać kopac krecic i pręzyć ---uffff kamień z serca normalnie mi spadł :-)

Ankzoc -a jak u ciebie minoł walentynkowo studniówkowy dzionek.:-)
My pojechaliśmy na zakupki potem straciłam ochote na siedzenie 2 godzinne w kinie pojechalismy do domu i ze znajomymi poszliśmy do pabu posiedzieć - jak za dawnych czasów, jak bylismy para bz zobowiązań bo nasz skarbus u dziadków spał :-)

oj to sie najdlas strachu, cale szczescie, ze sie odezwala ta mala emilcia, ale kochana moja tez tak roznie sie odzywa najpewniejszy to jest wieczor, wtedy zawsze moge liczyc na jej kopniaczki :), dzis w ciagu dnia za wiele nie szalal, dopiero wieczorkiem przy kolacji u babci sie rozbrykala :) łobuziak maly!
widzialam ten fotelik sliczny, a to jest ten z limitowanej kolekcji x-landera 2008 taki czerwoniusi. My wrocilismy od mojej babci objedzeni ze szok! Jakoas godzinke temu, a jutro o 6 rano wyjazd na zakupki :), mam nadzieję, ze sie udadza! Bo ja to mam takiego pecha, ze jak sie na cos napale, to pozniej lipa...... z zakupami!
pewnie jutro wrocimy pozno wiec caly dzien nie bede odwiedzala forum, ale postaram sie nadrobic we wtorek!

patusia- kochana co do walentynek, to u mnie nie zaciekawe, moj maz poszedl na mecz pilki recznej a ja poszlam w odwiedziny do mamy, pozniej jak wrocilismy do domu, moj maz poszedl spac po 9, a ja ogladalm filmy w tv, wiec ogolnie niezbyt optymistycznie

reklama
oj,dobry wieczorek dziewczynki! jestem dziś padnięta,byliśmy na zakupach w IKEA,kupiliśmy wnienke,kołderka,baldachimek nad łóżeczko i pare mebelków do salonu....uf ,brzusio boli teraz .Jutro wstawie jakieś fotki moich zakupów bo dziś już nie mam siły.
Co do ruszającego sie brzuszka to moje dzieci często sie bawią z brzuszkiem i widać fa brzusio faluje i kopie nóżkami...dzidżka chyba już w środku rozpoznaje rodzeństwo;-).

Do góry