patusia44
Mama Oliverka i Emilki
Kokoszka - dziękuje za ciepłe słowa - też mam taką nadzieje- to białko mnie martwi heh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moze meliska pomoże przed snem - nie spotkałam sie jeszcze więc nie umię powiedzieć:-)Cześć dziewczyny!
Mam pytanie - czy można brać "coś" na spanie? Budzę się w nocy ( przeważnie do toalety) ok. 3 i potem już nie mogę spać :-(, czasami leżę 2-3 godziny. Fakt, że mój Maluch jest bardzo ruchliwy;-) i to też nie daje mi spać, ale już jestem nerwowa, jak się budzę, bo wiem, że znowu prędko nie zasnę... No, na szczęście ale, że nie mam horrorów sennych;-)
Moja lekarka wyjechała, a wizytę mam za 3 tygodnie....
Teoretycznie najpierw powinno się przeprowdzać test przesiewowy z 50g glukozy i badać poziom cukru na czczo i po 1 godzinie od wypicia - on ma za zadanie wykluczyć kobiety, u których trzustka działa prawidłowo jeśli chodzi o produkcję insuliny, i wyodrębnić te u których może być coś nie tak; jeśli test z 50g wyszedł nieprawidłowy, i poziom cukru był podwyższony po 1 godzinie, to żeby zdiagnozować konkretnie cukrzycę ciężarnych przeprowadza się test diagnostyczny z 75g glukozy, i bada poziom cukru na czczo, po 1 i po 2 godzinach, i dopiero ten test jest miarodajny. Poniewaz test z 50g glukozy często daje fałszywie dodatni wynik, to lekarze często zlecają od razu obciążenie 75g glukozy - oszczędność czasu, nerwów, odczynników i miejsc do kłucia;-)Witajcie:-)
mam pytanie od czego jest zalezne to ile glukozy wypija sie przed badaniem? 50 g lub 75 g za tydzien mam wizyte wiec pewnie gin zleci mi konkretna dawke ale ciekawi mnie ta roznica.
Pozdrawiam