reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Aga 29, Ankzoc - dzięki dziewczyny :-)
Kobietki jak wysoko są bóle pochodzące od nerek? Bo mnie boli dość nisko, prawie nad pośladkami i ból ustępuje w zależności jak usiądę.

reklama
Okruszku bardzo się cieszę, że z Twoim Małym wszystko dobrze! Pozytywne myślenie pomaga!

Witajcie:-)
mam pytanie od czego jest zalezne to ile glukozy wypija sie przed badaniem? 50 g lub 75 g za tydzien mam wizyte wiec pewnie gin zleci mi konkretna dawke ale ciekawi mnie ta roznica.
Pozdrawiam
Nie wiem jakie są wskazania medyczne, ale mój lekarz zleca wszystkim swoim pacjentkom 75 g. Mówił, że z 50 g często wychodziły mu fałszywe wyniki. Więc ja miałam 75 g glukozy i pobranie krwi po 2 godzinach.

Ankzoc, Ania_77-Zobaczymy dziewczynki za 2 tygodnie co bedzie po mojej kuracji furaginem.
Aniu ciesze sie że Julcia potwierdziła ,że jest kobietką -moja maleńka miała dziś między nogami pępowinę i miała ułożenie poprzeczne. Z usg wyszło na 25 tydzień, no i wszystko na szczeście w porządku

Paula super że z Samancią wszystko oki- a urlopik z przygodami widze ale na szczescie synkowi wykazało na co jest uczulony i jest wszystko czarno na białym :-) pozdrawiam i życzę miłego pobytu
ps. oj , drogo kochana drogo wPolsce

hej dziewczynki !!!
Wróciłam właśnie, wyniki badań nie za rewelacyjne oprucz krzywej, ktora wyszła na czczo-65, po 1h-85, po 2h-60 .
Natomiast morfologia- poniżej normy Erytocyty, hemoglobina,hematokryt- anemia :-(
Najgorszy mocz-wystopiło białko -w min.ilościach,leukocyty podwyzszone do 15, poza tym nabłonki płaskie -liczne wpw.nabłąki okrągłe0-2 wpw, bakterie -b.liczne wpw, i jeszcze jakieś kryształki szczaw. wapnia -liczne w preparacie sie pryplątały heh
Kuracja furaginowa 3x dziennie po 2 tabletki aż, żelazo z kwasem foliowym-2x1, i jeszcze nospa forte 2x1.
Prawdopodobnie dzidzia uciska na pecherz ktory sie nie wypróżnia jak powinien i stąd te bóle w okolicy nerek, za dwa tygodnie do kontroli mam sie stawić- w aptece 70 zł trzeba było zostawić :-( mam nadzieje ,że pomoże ta kuracja furaginem. Nie jestem w dobrym dzis nastroju heh.
Ale sie rozpisałyście wieczorkiem postaram sie nadrobić buziaczki i papatki

Miałam bardzo podobne wyniki moczu, powtarzałam badania 3 razy najpierw wyszło białko, później jakaś zastraszająca ilośc erytrocytów, a w trzecim badaniu z kolei - leukocyty - 500!!! Najpierw też brałam Furagin, ale niestety nie pomógł. Później dostałam antybiotyk Zinnat i jeszcze w czopkach Gynalgin i na szczęście wszystko przeszło. Mam nadzieję, że małej to w żaden sposób nie zaszkodziło. A nabłonki płaskie, flora bakteryjna i fosforany bezpostaciowe w nadmiernej ilości to już u mnie norma. Lekarka mówiła, żeby tym się specjalnie nie przejmowac.
Trzymam kciuki, żeby wszystko u Ciebie wróciło do normy i żeby następne wyniki były idealne. Trzymaj się!

Kobietki jak wysoko są bóle pochodzące od nerek? Bo mnie boli dość nisko, prawie nad pośladkami i ból ustępuje w zależności jak usiądę.[/quote]

Moje bóle były nisko tak właśnie nad pśladkami. Najbardziej bolało jak leżałam na wznak i jak sie schylałam lub prostowałam plecy. Miałam problem z podniesieniem nogi jak zakładałam but.
Teraz biorę 3x1 Furagimum, do tego 3x2 Urosept i 3x1 witaminke C. Jest dobrze dopóki nie skończy się Furaginum bo jak zrobiłam przerwę to bóle od razu wróciły

Ostatnia edycja:
witam ja dziś po wizycie mój maluszek piękny i zdrowy:-D waży 940 g serduszko 150 udeżeń i płeć potwierdzona na 200% jak pani doktor powiedziała o pomyłce nie ma mowy:-):-):-),dla odróżnienia tym razem ułożone pośladkowo i ma główke między swoimi nóżkami :-Dpani dr śmiała się jak ten mój skarb się powiginał ,a najważniejsze że łożysko się troszke podciągneło:tak:

hej
ale macie fajnie ciesze sie ze u was wszystko ok z maluszkami!!!!!:-)
moja wizyta za prawie 2 tygodnie juz nie moge sie doczekac!!

Ania, Kasia super ze malenstwa sa zdrowe..dobrze Aniu ze Julcia jest nadal Julcia:-Dwydaje mi sie za tak juz zostanie...Kasia a ty co nosisz pod serduszkiem???piszesz ze plec potwierdzona czyli...???Ostatnio lekarz jak widzial mala tez powiedzial ze o pomylce nie ma mowy zrobil nawet zdjecia narzadu damskiego bylo tak wyrazne ze nawet ja wiedzialam co to jest jezeli chodzi o USG i go odczytywanie nie jestem dobra:baffled:Gratulacje kobitki jeszcze raz....

Katarzyniak ja mam wizyte 12.02 czyli w przyszly czwartek nie moge sie tez doczekac:tak:to bedzie 28tydzien:rofl2:

Patusia zycze szybkiego powrotu do zdrowia kochana!!!bedzie dobrze:-D

reklama
Pomnik dziękuje za miłe słowa, mam nadzieje ,że przejdzie lekarz mówi ,że nie chce nic mocniejszego narazie dawać ze względu na dziecko . Zobaczymy moze ten Furagin pomoże sktutecznie i nie bedzie nawrotów. Cieszę sie ,że u ciebie lepiej, myślę ,że lekarz wie co przepisuje i nie zrobił by dzieciatku krzywdy:-)
Marychna- w podobnym miejscu lokalizuje ból, także moze to to. ja mam bóle od niedawna zobaczymy jak bedzie po kuracji furaginowej w dawce 3x2, i nospie forte 2x1, Za dwa tygodnie ide do kontroli.
Kasia1208- cieszę sie że u ciebie wszystko wporządku i że maluszek zdrowiutki :-)

Do góry