reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Patusia, Rosea wlasnie ja tez zauwazylam ze moja mala Mania budzi sie razem z moim mezem kiedy on wstaje do pracy:-Dkiedy wraca i slysze jego glos zaczyna kopac..a kiedy caluje brzuszek wystawia pupke glowke kregoslup:-Dale to slodkie chce zeby ja tatus calowal:tak:Generalnie gdy maz kladzie reke na brzuszku kopie przewrca sie czuje sie ze jest zadowolona:) musi go bardzo kochac (jak JA!!):rofl2: Jak czytam ksiazke to moja mala spi...Moj maz ja rozpieszcza caly czas ja glaszcze jak moze mowi do niej caluje...wiem ze jak sie urodzi to jej nie wypusci z rak:-D

Okruszek, Rosea tez rozmawiam z moja mala ksiezniczka jak mowi do niej po imieniu od razu kopie....specjalnie kopie i sie cieszy jak mowie do niej po polsku ale po grecku tez rozumie:) Jak gdzies ide czy cos robie mowie jej zeby wiedziala co mamusia robi...

Jezeli chodzi o ilosc USG to zaraz policze 1. w 6tygodniu 2. w 8 tygidniu (uslyszlam serduszko) 3. w 13 tygdniu 4. w 17tygodniu 5. w 20 tygodniu 6. w 24 tygodniu (mierzenie malej czesci ciala i organizmu),oprucz tego w 25 tygodniu badanie serca specjalne badanie ktore chcielismy zrobic dla pewnosci. Teraz bede miala 7 USG w 28tygodniu (12.02):nerd: Mysle ze to normalna ilosc wszystkie moje znajome chodza raz na miesiac:happy:

Imagination zycze Ci zebys sie dowiedziala na nastepnym USG czy chlopczyk czy dziewczynka:-DTez biore magnez raz dziennie....od okolo miesiaca:nerd:Skurcze mam zazwyczaj w rekach znaczy nie czuje ich w nocy w nogach mi przeszly:baffled:uffff.....

Katarzyniak zgadzam sie z Ankzoc plec ksztaltuje sie do 24 tygodnia wiec teraz juz powinnas wiedziec na 100% jak lekarz Ci powie:tak:
Zazdroszczę, że Mała tak reaguje na tatusia i odwrotnie. Widać już między Nimi ogromną więź, aż trudno uwierzyć:-) Tylko pogratulować:-)
Mój T się też troszkę zmienił na plus dla Dzidzi... Często sam dotyka i głaszcze brzuszek... chyba Mu się kopniaki spodobały, bo już kilka razy oberwał od Dzidzi ;-)
A co do mojego Bąbla, to w sumie obojatne co będzie, byleby zdrowe się urodziło. Zarówno Maję jak i Tomusia będę kochać bezgraniczna miłością, więc płeć większej różnicy grać nie będzie...:-)

reklama
Witam . Mam termin na 21 maja chociaż nic pewnego bo moze to być 1 czerwca uwarzajcie na lekarzy ja trafiłam na takiego który miał mnie w nosie i teraz musze iść do szpitala. buziaki

Kokoszka - coś musi być w tym kształcie brzuszka. Ponoć teraz mam dziewczynkę i brzuszek wygląda inaczej niż miałam z Marcinkiem. Jest niżej i kręgosłup mam niesamowicie wygięty. Zobaczymy na ile się to sprawdzi.

Ja miałam 5 czy 6 USG. I tu mam takie samo zdanie jak Okruszek, zresztą już kiedyś o tym pisałam. Mała ucieka przed głowicą i jest bardzo ruchliwa w czasie badania (tak jak Marcinek). Następne kontrolne USG mam w przyszły wtorek w 28 tyg i już zaczynam łapać stresa że coś może być nie tak.

Okruszku - trzymam kciuki bardzo mocno za Twoje jutrzejsze badania. Na pewno wszystko będzie dobrze. Z niecierpliwością będę czekać na wieści. Poza tym uściskaj Liliann i przekaż pozdrowienia, buziaki i podtrzymaj ją na duchu. Szkoda że Szczecin tak daleko...

Ania 77 dziękuję za pamięć...:tak: na pewno pozdrowię Liliann...o Ciebie i od pozostałych dziewczyn, a po powrocie napiszę Wam co u Liliann słychać i co u mnie...
Nie wiem tylko, czy zdążę jutro, czy we wtorek dopiero...

Małgorzata20
Witamy, Cię na naszym majówkowym forum, Napisz nam coś więcej o sobie...poznamy się lepiej ;-) Mam nadzieję, ze z tym szpitalem to nic groźnego...?
Coś wiem o szpitalach, bo sama miałam ostatnio na 'tapecie' :eek:

Rosea
dziękuję Kochana za poparcie. Bardzo chętnie poczytam o kontakcie z Maluszkiem, który jeszcze mieszka w brzuszku. :tak: Jak najbardziej jestem otwarta :-) i czekam z niecierpliwością.

Ja właśnie też uważam, że to ważne i że warto rozmawiać z Motylkiem :-) tym bardziej, że nasze Kruszynki już nas słyszą :-) Mój Mąż też mówi do Synka i całuje brzusio...Często też to on właśnie masuje brzuszek, (i nie tylko;-))bo wmasowuje mi olejek na rozstępy...a to też jest bardzo dobra forma kontaktu z Maluszkiem. :-)

Kokoszko ja od samego początku ciąży mam wizytę u swojego lekarza co 2 tygodnie :-) On wszystkie kobiety w ciąży tak przyjmuje...Dla mnie to jest normalne. Co do wagi, to mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i że szybko uda mi się zgubić to co przybędzie. ;-) Ja oczywiście bardzo lubię swoje ciało z brzuszkiem, ale z brzuszkiem ciążowym...Nie wyobrażam sobie by mi się wylewał brzuszek ze spodni po kilku miesiącach po porodzie :eek: Ja zwykle byłam szczupłą kobitką i chciałabym kiedyś wrócić do swojej wagi.
Co do USG to już wiemy, że mamy odmienne zdanie ;-) Żyjemy w takim wieku kiedy to badanie jest wykonywane na masową skalę...kobiety przywykły do tego, zwykle się nie boją, bo nikt nie wykonał badań, że to może szkodzić. Przecież ufamy swoim lekarzom, ufamy, że wiedzą co robią....ale nawet wśród nich zdania są podzielone co do częstotliwości wykonywanych badań USG.
No nic....od wielu lat trwa o to spór i do póki coś się nie wydarzy... to nic się nie zmieni w tym temacie.

Cieszę się, że podobają się Wam zdjęcia :-D Cieszę się, ze mogę Wam pokazać taką siebie i mieszkanko dla mojego Synka...jak również zdolności mojego Męża:-)

Buziaki dla Was moje Drogie...i ciepłego nastroju w Waszych serach....:-D

Właśnie wpadłam zobaczyć co tam naszym forum słychować ,ale nie mogę wysiedziec przed kompem bo mała Emilcia uciska mi pod żebro- chyba to głowka- tak samo było w przypadku jak Oliverek w brzuszku -czyżby poszła w ślady brata i prawa grawitacji na nią zadziałały,hhee

coś mi się wydaje że moja dzidzia nadal w położeniu poprzecznym:-( ale mam nadzieję,że się jednak mylę we wtorek idę do lekarza to się okaże no i jeszcze to łożysko mam nadzieję że się podniosło trzymajcie kciuki:tak:

dla Okruszka i wszystkich zainteresowanych gadaniem z Maluszkiem przed jego narodzeniem zamieszczam spis książek przesłanych przez tę znajomą położną:
Dorota Kornas-Biela "Wokół początku życia ludzkiego" PAX;
prof. Włodzimierz Fijałkowski :"Dar rodzenia", "Ojcostwo na nowo odkryte", "Rodzi się człowiek"
"Narodziny bez przemocy" francuskiego autora (ale już nie napisała jakiego)
"Szkoła Rodzenia" wydanej przez Polskie Centrum Edukacji w Warszawie w 2007 roku (chyba dostępna na stronie internetowej szkoły rodzenia Anny Osińskiej w W-wie)
oraz strona www.dobrzeurodzeni.pl

dla Okruszka i wszystkich zainteresowanych gadaniem z Maluszkiem przed jego narodzeniem zamieszczam spis książek przesłanych przez tę znajomą położną:
Dorota Kornas-Biela "Wokół początku życia ludzkiego" PAX;
prof. Włodzimierz Fijałkowski :"Dar rodzenia", "Ojcostwo na nowo odkryte", "Rodzi się człowiek"
"Narodziny bez przemocy" francuskiego autora (ale już nie napisała jakiego)
"Szkoła Rodzenia" wydanej przez Polskie Centrum Edukacji w Warszawie w 2007 roku (chyba dostępna na stronie internetowej szkoły rodzenia Anny Osińskiej w W-wie)
oraz strona www.dobrzeurodzeni.pl

Rosea super....:-) ale tego dużo pewnie nie zdążę zapoznać się ze wszystkim ;-) ale na pewno sobie coś wybiorę...Bardzo Ci dziękuję!!! :-D Buziak!

I chciałam podziękować jeszcze Wam wszystkim, które trzymacie kciuki...:sorry2: mam nadzieję, że będzie dobrze i że wrócę do domu...:sorry2:
Pozdrawiam cieplutko...:-)

co do USG to ja w pierwszej ciąży miała robione tylko 3 razy, teraz ze względu na problemy z serduszkiem synusia mam robione co 4 tyg. Lekarz mówi że to bezpieczne, ale mnie się wydaje że tak jak w przypadku podawania leków wybiera się tzw mniejsze zło, a więc lepiej zrobić badania itp aniżeli nie robić...
co do mówienia do dzieci to ja mówiłam bardzo dużo do synka jak był w brzuszku a jeszcze więcej jak się urodził opowiadałam mu np. teraz mamusia ubiera synusiowi bluzeczkę a tu wisi kwiatek a na tym obrazku to itp.... mówiłam normalnie bez zdrabniania czy tzw. dziamdziania i synek bardzo szybko zaczął mówić, bo dzieci uczą się mówić obserwując twarz "rozmówcy" i słuchając,więc ja polecam....
Okruszku powodzenia!!!
Ja jutro idę go gina z wynikami...

reklama
czesc dziewczyny jestem u mnie ok...odezwe sie do was jak bede w domku...jest fajnie na urlopie ale strasznie tu wszystko drogie...buzka dla wszystkich mamus i ich dzidziulek...

Do góry