reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

kasia-ja to dzisiaj śpie,no tak żelazo przecież można:-)no to super że udało Ci się ogarnąć domek:tak:u nas nadal szaro buro i od czasu do czasu zagrzmi.

andzia-no zerkam na lutówki i pisze czasem,ale sporadycznie dużo piszą dziewczyny cały czas się coś dzieje .U nas tylko takie pustki.Dziś m się uśmiał bo odrazu jak wracalismy od lekarki to miałam wizyte u kosmetyczki m i Nicol poszli ze mną.Nicol położyła sie na łóżko i zażyczyła sobie,że ciocia Kasia ma ją malować.Ale się uśmialiśmy ,no i kasia narysowała jej przy oku motylka:-)fajnie to wyglądało,może wrzuce jutro fotke bo zrobiłam.Śmiałyśmy się z kolezanką że m nie wyrobi jak mloda od małego już do kosmetyczki chce:-Dmała agentka,teraz poszła spać i mamy z m spokój bo już nam troszke grała na nerwach łobuziara.Strasznie mi się nie chce ale musze zaraz przyśiaść i pożelować sobie paznokcie u nóg.Ostatnio robiłam jakies 2mce temu,a że mam french kolorowy żele itd to robie sobie nadal sama.

reklama
hej ho:-)
co tu takie pustki,chyba wszyscy wypoczywają:tak:
Wczoraj bylismy na imprezie urodzinowej dziadka-rany 50 lat minęło:-)jak ten czas leci.Fajnie było tyle że szybko przeleciało.daje kilka fotek to sobie zeerkniecie,oraz przedstawiam nowego członka rodziny-Kicka:-DNa jednej fotce jestem z mamą i Niki,Niki tańczy z kuzynką ,oraz my:) miłej niedzieli laseczki.

Załączniki

• IMGP6528z mamą.jpg
    IMGP6528z mamą.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 62
  • IMGP6525nuna.jpg
    IMGP6525nuna.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 57
  • IMGP6535my.jpg
    IMGP6535my.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 55
  • IMGP6534tańce hulańce.jpg
    IMGP6534tańce hulańce.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 57
  • IMGP6538niki i kicek.jpg
    IMGP6538niki i kicek.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 55
  • IMGP6537kicek.jpg
    IMGP6537kicek.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 53
Mamo Niki super wyglądałaś w tej sukience. Widziałam że wrzuciłaś link od sprzedawcy i ciekawa byłam jakości i tego jak leży. Świetna na taka letnią imprezę szkoda tylko że lato jakieś marne w tym roku i Nikola nawet w dwóch kreacjach wystąpiła:tak::-)
Widzę, że systematycznie powiększacie rodzinkę, ciekawe co to bedzie za 5 lat:-D:-D:-D. Jak króliczek się spisuje? Niki pewnie zachwycona zwierzakiem?

*Aga*-dzięki za miłe słowa:tak:impreza udana ,Niki nawet 3ci raz była przebrana .Jako 3-cią kreacje zażyczyła sobie spodenki:-)W sukience było mi bardzo wygodnie jednak była zbyt długa i musiałam ją lekko unosić.Oj za 5lat to myśle że bedziemy w 4-czke ,myśle że dwoje dzieci nam starczy:tak:We wtorek jade do mojej gin i już niemoge się doczekać bo zapewne po raz pierwszy usłysze serduszko:-)Co do Kicusia to Niki zadowolona,cały czas prosi daj mi go na rączki,ładnie go głaszcze a nawet rozumie że nie może go tarmosić.Najlepsze z tego wszystkiego jest że nie jest to królik miniatórka tylko taki chodowlany,pojechałam do znajomej i ma 5młodych .Niki tak prosiła no i ja zresztą też bardzo chciałam:tak:samiczka nie była duża więc licze że nasz będzie też mały.Taki szary był tylko ten jeden jedyny,mi osobiście podobał się biało czarny taki łaciaty no ale Niki koniecznie chciała tego szarego.Nic ide pospac póki Niki spi,obiadek mam od rodziców conajmniej na 3 dni bo po imprezie taty sporo zostało,m uciekł mi na ryby no i jesteśmy same.Po obiadku pojade do rodziców posiedzieć,miłej niedzieli wszystkim.

mamo niki no pewnie już jesteś po wizycie i serduszko wysłuchane a wrażenie-BEZCENNE I NIEPOWTARZALNE , ja do dziś pamiętam jak z niecierpliwością czekałam aż usłysze maleńkie serduszko...oj chyba sie rozczuliłam - koniec o tym bo jeszcze mi sie zachce kolejnego bobo i co to będzie :):)

fotki fajne , suknia też ,Niki sie wytańcowała a wy?? :)

Heloł marnotrawna mama wróciła
Bardzo przepraszam za moją długą nieobecność nie będę się głupio tłumaczyć czemu mnie nie było powiem tylko że dużo się działo....
Mój mąz otworzył Firmę dostalismy dofinansowanie i takie tam...
Kamilek znowu chodzi do przedszkola i oczywiście znowu choruje . Szczerze to sama nie wiem co o tym myśleć bo Pani doktor mówi że to początki astmy oskrzelowej jak powiedziałam że dlaczego ja jest w domu to nic się nie dzieje to zapytała czy byłam w przedszkolu i widzialam ile tam jest miskow dywanów pościeli kocyków i poduszek powiedziala ze w domu nie styka się z taka ilościa alergenów a dodatkowo infekcje pobudzają astme, dlatego po chorobie nie może dojśc do siebie i ma napady kaszlu....
Ale ja ciągle jakoś w to nie wierze bo przecież on biega jak szalony żadnej sapki żadnych problemów z oddychaniem. W nocy dostaje tylko napady kaszlu które nawiasem mowiac na dzień disiejszy ustąpiły. Jestem w kropce i nie wiem co mam robić. Może któraś z was mi pomoze....
Nie chce myslec nawet o tym ile mam do nadrobienia nie wiem kto się jeszcze udziela a kto nie dziękuje m&m s za wiadomośc jesteś kochana mam nadzieję że maleństwo ładnie rośnie pozdrawiam was i wasze pociechy :)

Madzia witaj ;-) Wiesz co to co piszesz o Kamilku bardzo przypomina mi nasze przygody z Sasanką. Nasz pediatra też podejrzewał uczulenie :eek: bo małej od jesieni ciekło z noska i miała przewlekły kaszel, co go zaleczyliśmy to pojawiał się znowu. Ostatnio napady kaszlu miała przed snem i w nocy, jak już leżała. Wymogłam prześwietlenie klatki, ale tego samego dnia poszliśmy prywatnie do pediatry ze specjalizacją alergologa i wyszło, że mała miała nie doleczona zapalenie ucha i gardła - według naszej pediatry okaz zdrowia. Powiedzieliśmy też doktor o naszym podejrzeniu bezszmerowego zapalenie oskrzeli lub płuc, przepisała nam odpowiedni antybiotyk. Bardzo mi sie spodobało, że leczenie wprowadziła pod kątem tego, że mała chodzi do przedszkola.
To było miesiąc temu, kaszel jak ręką odciął, alergii niema - ani z nosa sie nie leje, ani oczki nie łzawią :-) Co prawda do przedszkola wróciła dopiero od poniedziałku bo my mieliśmy urlop. Zobaczymy jak będzie dalej.
A co do RTG Klatki to wyszło zapalenie oskrzeli.

andzia-no Niki się wytanczyła my nie bo nikt nie tanczył ,a jakby tanczyli to my niebardzo -m ma żałobe po mamie no i ja po teściowej.Lekarka mnie zbadała ,zrobiła usg i wszystko wporządku,maleństwo rośnie zdrowo:tak:ma22mm i jest 9tydzień i nawet nieźle dziś fasolinka brykała ,ruchliwy bąbelek:-)jednak serduszka nie słyszałam bo lek,powiedziała żw jeszcze zawcześnie ,dostałam nawet foteczke zusg:tak:

madzia-hej kochana kpoe czasu Cię nie było!to gratulacje dla m -otwarcia własnej działalności!oj biedny Kamilek znów go choróbska atakują:-(mam nadzieje że kaszel szybko pomoże.

A tu co znów za pustki,nic zmykam dobrej spokojnej nocy papa

hej hej,

Madziu - :-) cieszę się że cię widzę. :-) pisz częściej i nie znikaj na tak długo.
fajnie że udało się z tą firmą i dofinansowaniem .:tak::tak:

szkoda Kamilka, że tak ciągle coś go męczy, a najgorsze że niewiadomo co!!!

AgA, miło cię widzeć po dłuższej przerwie. :tak:

MNiki, bardzo ładnie ci w tej sukience. :tak:
a Nicol widać że się króliczek spodobał. :-)

Andzia, no to może czas pomyśleć o rodzeństwie dla Oskara. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
;-);-);-);-);-)m&m's wypluj te słowa !:-D mój Oskar będzie jedynakiem ,taki mam plan :tak::-) może troche egoistyczny ale jest mi tak dobrze ;-)

Madziu na czerwcówkach mamy takiego bąbelka , chorował już chyba na wszystko włącznie z nerwicą żołądka - powód przeczkole , stres , strach - niestety mama musiała za radą psychologa zrezygnować z pracy i dzieciakowi wszystko przeszło , od roku nawet nie kichnął ,oczywiście niemówie że Kamil ma to samo .

mamo niki no fakt z głowy mi wyleciało , ale zobaczyłam Nikol tak uradowaną i tak mi sie napisało :zawstydzona/y:

Do góry