reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Moni -tak też myśłałam ,że teściow analot robi:-Doj to musisz chate odpicować aż będzie błyszczeć:tak:mam nadzieje że przeżyjesz;-)

Kasica-oj kochana no to musisz bardziej o siebie zadbać!!!!!!!!!!!!!!!ja anemie miałam ale to zaraz po porodzie w szpitalu,odrazu mi jakies tabletki podawali.
M dziś napuścił Nicol wody do basenu-takiej cieplutkiej jak w wannie więc musiałam odrazu ją dać do kompania,taką miała radoche że uparciucha potem wyjść mi z basenu niechciała.Dopiero od paru minut śpi,ciekawe o której wstanie.Wreszcie jes upał i słoneczko grzeje,zadużo było już tego deszczu.Po obiedzie jakde odwiedzić kumpele ma dwie córy to Niki będzie mieć zkim się bawić:tak:ok mykam obiad robić milego dzionka laseczki:-)

hej laseczki:-)

andzia-dobrze że choć ty piszesz:tak:co tam u Was?

Monika-no właśnie jak tam po wizycie sanepidu?:-Dprzeżyłaś???

Kasica -jak samopoczucie?ja nadal chodze senna,najgorzej w dzień tak do południa to mnie męczy najbardziej.Tak pozatym to żadnych objawów ciążowych.W sumie dobrze teraz 19 ide na wizyte do mojej lekarki to pewnie usłysze poraz pierwszy serduszko maleństwa:tak:taką mam nadzieje,no i już 2-mce ciąży za mną mam nadzieje że te t też tak szybko zlecą:tak:Dziś biegałam uradowana bo udało mi się w sklepie mięsnym kupić smalec-miałam taką straszną ochote:tak:chyba z tydzień mnie ta zachcianka męczyła!no i na targu kupiłam kukurydze:-)właśnie ją gotuje.Dobrze że niemam wiećej zachcianek:tak:

W ubiegłym tygodniu dotarłam wreszcie z Nicol na bilans,ma 88cm i waży 13.300 wszystko ok ozwija się bardzo dobrze:tak:pani doktor i pielęgniarka były pod wrażeniem mowy Nicol.Dostałam skierowanie do laryngolog-w czwartek ide z Nicol.Cały czas mi oddycha buzią zamiast nosem,kiedyś myślałam że to w okresie grzewczym ale ndal tak jest więc musze sprawdzic co jest grane.Oby nie miała problemów z migdałami tak jak ja.No zobaczymy co powie lekarka w czwartek.

NO kochane pisać mi co tam u Was bo znów tu pustki panują:-(

Moni jak po wizycie??

MNiki ja czuje się ciężko... nawet nie mam siły doprowadzić mieszkania do używalności po remoncie, co sprzątnę, a robię to partiami, to dziecko już nabałagani - istne pobojowisko.... a przez tą anemie to coś porobię i zaraz zmęczona jestem. Chciałam jechać do teściów, a u nas taka burza przeszła koło 7 że szok i z planów nici...

hej

Kasica-oj wierzę że ciężko ja też czasem mam taki dzień że na nic siły a raczej chęci.Dziś przydało by się kurz pościerać i troszke mi się fuksło bo zabrakło mi Pronta,zapomniałam że się skonczyło i niedokupiłam także dziś scieranie kurzu mam odpuszczone.Jednak i tak to nie ucieknie zostanie na jutro.Właściwie tak konkretnie i solidnie sprzątam w sobote ,ale teraz w sobote idziemy na 50 -te urodziny mojego taty to musze szybciej dom ogarnąć.Mam nadzieje że Niki niebędzie zabardzo w sobote broić i da z goścmi posiedzieć.Dobrze że przy lokalu jest plac zabaw to będzie gdzie biegać .Oby pogoda dopisała bo sukienke mam na ciepły dzień no i Niki też.Kasia a lekarz coś Ci zalecił stosować na tą anemie?bo teraz raczej żadnych tabletek pewnie nie morzna.

Dziś byłam z Niki u doktor laryngolog nawet m się z nami pofatygował,myślałam że będzie ciężko ale mały zuch ładnie dała sobie zerknąć do uszka i noska ,buźke sama otwarła aż byłam w szoku.Jednak wszystko zależy od lekarza i jego podejścia.Wszystko ok także niewiadomo skąd to jej oddychanie przez buźke.

U nas dziś deszcz i burza to tak koło godzinki 12 ,nadal pada także zapowiada się dzień w domku,dobrze że rano jak biegaliśmy po mieście to niepadało.M musi jechać coś załatwić to chyba zabiore się z nim po drodze i pojade z małą na basen coby się dzieć nienudził!Wczoraj byłam z Niki i moją mamą u nas na miejscu wyremontowali basen odkryty i jest super ,bardzo ładnie zrobili Nicol się podobało.Jedyny minus to że woda jednak zimna ,ale z tego co widziałam to dzieciaki zadowolone.Nic mykam jeść obiadek.Miłego dzionka.

MNiki przecież żelazo to witaminy to co za problem w tabletkach, tyle, że jak na razie tabletki mi nie pomagały, teraz to kombinuje z jedzeniem. W poniedziałek zrobię sobie morfologie to zobaczę jak tam. Dziś jestem z siebie dumna bo posprzątałam pokój, naszą i małej część, i kuchnie. U nas też burza była i deszczyk, ale znowu duchota :-(

reklama
kasica ja też miałam anemie w ciązy i na nogi postawił ,mnie sok z buraka - taki w kartonie kupowałam jabłko- burak . 2 szklanki rano + 2 wieczorem , dotego duzo soku z marchwi tam tez dodawałam byraczka i po miesiącu badania były super . tak wiec polecam

mamo niki to ty teraz lutówka chba będziesz ? zaglądałas na luty ,czy tam tez takie pustki? :)
u nas też burza ale do południa pięknie było i tez wygrzaliśmy dupki na słoneczku :)

Do góry