reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Moni -tak też myśłałam ,że teściow analot robi:-Doj to musisz chate odpicować aż będzie błyszczeć:tak:mam nadzieje że przeżyjesz;-)

Kasica-oj kochana no to musisz bardziej o siebie zadbać!!!!!!!!!!!!!!!ja anemie miałam ale to zaraz po porodzie w szpitalu,odrazu mi jakies tabletki podawali.
M dziś napuścił Nicol wody do basenu-takiej cieplutkiej jak w wannie więc musiałam odrazu ją dać do kompania,taką miała radoche że uparciucha potem wyjść mi z basenu niechciała.Dopiero od paru minut śpi,ciekawe o której wstanie.Wreszcie jes upał i słoneczko grzeje,zadużo było już tego deszczu.Po obiedzie jakde odwiedzić kumpele ma dwie córy to Niki będzie mieć zkim się bawić:tak:ok mykam obiad robić milego dzionka laseczki:-)

hej laseczki:-)

andzia-dobrze że choć ty piszesz:tak:co tam u Was?

Monika-no właśnie jak tam po wizycie sanepidu?:-Dprzeżyłaś???

Kasica -jak samopoczucie?ja nadal chodze senna,najgorzej w dzień tak do południa to mnie męczy najbardziej.Tak pozatym to żadnych objawów ciążowych.W sumie dobrze teraz 19 ide na wizyte do mojej lekarki to pewnie usłysze poraz pierwszy serduszko maleństwa:tak:taką mam nadzieje,no i już 2-mce ciąży za mną mam nadzieje że te t też tak szybko zlecą:tak:Dziś biegałam uradowana bo udało mi się w sklepie mięsnym kupić smalec-miałam taką straszną ochote:tak:chyba z tydzień mnie ta zachcianka męczyła!no i na targu kupiłam kukurydze:-)właśnie ją gotuje.Dobrze że niemam wiećej zachcianek:tak:

W ubiegłym tygodniu dotarłam wreszcie z Nicol na bilans,ma 88cm i waży 13.300 wszystko ok ozwija się bardzo dobrze:tak:pani doktor i pielęgniarka były pod wrażeniem mowy Nicol.Dostałam skierowanie do laryngolog-w czwartek ide z Nicol.Cały czas mi oddycha buzią zamiast nosem,kiedyś myślałam że to w okresie grzewczym ale ndal tak jest więc musze sprawdzic co jest grane.Oby nie miała problemów z migdałami tak jak ja.No zobaczymy co powie lekarka w czwartek.

NO kochane pisać mi co tam u Was bo znów tu pustki panują:-(

Moni jak po wizycie??

MNiki ja czuje się ciężko... nawet nie mam siły doprowadzić mieszkania do używalności po remoncie, co sprzątnę, a robię to partiami, to dziecko już nabałagani - istne pobojowisko.... a przez tą anemie to coś porobię i zaraz zmęczona jestem. Chciałam jechać do teściów, a u nas taka burza przeszła koło 7 że szok i z planów nici...

hej

Kasica-oj wierzę że ciężko ja też czasem mam taki dzień że na nic siły a raczej chęci.Dziś przydało by się kurz pościerać i troszke mi się fuksło bo zabrakło mi Pronta,zapomniałam że się skonczyło i niedokupiłam także dziś scieranie kurzu mam odpuszczone.Jednak i tak to nie ucieknie zostanie na jutro.Właściwie tak konkretnie i solidnie sprzątam w sobote ,ale teraz w sobote idziemy na 50 -te urodziny mojego taty to musze szybciej dom ogarnąć.Mam nadzieje że Niki niebędzie zabardzo w sobote broić i da z goścmi posiedzieć.Dobrze że przy lokalu jest plac zabaw to będzie gdzie biegać .Oby pogoda dopisała bo sukienke mam na ciepły dzień no i Niki też.Kasia a lekarz coś Ci zalecił stosować na tą anemie?bo teraz raczej żadnych tabletek pewnie nie morzna.

Dziś byłam z Niki u doktor laryngolog nawet m się z nami pofatygował,myślałam że będzie ciężko ale mały zuch ładnie dała sobie zerknąć do uszka i noska ,buźke sama otwarła aż byłam w szoku.Jednak wszystko zależy od lekarza i jego podejścia.Wszystko ok także niewiadomo skąd to jej oddychanie przez buźke.

U nas dziś deszcz i burza to tak koło godzinki 12 ,nadal pada także zapowiada się dzień w domku,dobrze że rano jak biegaliśmy po mieście to niepadało.M musi jechać coś załatwić to chyba zabiore się z nim po drodze i pojade z małą na basen coby się dzieć nienudził!Wczoraj byłam z Niki i moją mamą u nas na miejscu wyremontowali basen odkryty i jest super ,bardzo ładnie zrobili Nicol się podobało.Jedyny minus to że woda jednak zimna ,ale z tego co widziałam to dzieciaki zadowolone.Nic mykam jeść obiadek.Miłego dzionka.

MNiki przecież żelazo to witaminy to co za problem w tabletkach, tyle, że jak na razie tabletki mi nie pomagały, teraz to kombinuje z jedzeniem. W poniedziałek zrobię sobie morfologie to zobaczę jak tam. Dziś jestem z siebie dumna bo posprzątałam pokój, naszą i małej część, i kuchnie. U nas też burza była i deszczyk, ale znowu duchota :-(

reklama
kasica ja też miałam anemie w ciązy i na nogi postawił ,mnie sok z buraka - taki w kartonie kupowałam jabłko- burak . 2 szklanki rano + 2 wieczorem , dotego duzo soku z marchwi tam tez dodawałam byraczka i po miesiącu badania były super . tak wiec polecam

mamo niki to ty teraz lutówka chba będziesz ? zaglądałas na luty ,czy tam tez takie pustki? :)
u nas też burza ale do południa pięknie było i tez wygrzaliśmy dupki na słoneczku :)

Do góry