reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witam:-)
U Nas wszystko w porządku,pieluch nie nosimy od dawna, na noc już od maja.Czasem bardzo rzadko zdarza się wpadka z siku ale to chyba norma w tym wieku.
W tym tygodniu idę zapisać młodego do przedszkola:-) znajoma,która tam pracuje przyniosła mi już kartę zapisu.A Filipek ostatnio stał się takim"cycem" mamusi że szok.Wszystko tylko mama i mama tata nawet wózka nie może pchać:sorry:.
Dzisiaj od rana mnie rozbawił.Poszliśmy do kościoła i od progu woła "Mama nie śpiewaj,nie będziesz śpiewać" i ze łzami w oczach...zna moje talenty i nie chciał sobie wstydu chyba robić:szok::-D:-D
A oto jedna fotka z komunii, co byście nie zapomniały jak wyglądamy;-)
DSC02303.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Mamstud-ale Ci zazdroszcze!byłaś na urlopie,zaniedługo kolejny super!!!

Marta-fajowy nowy członek rodziny:tak:dzieci pewnie mają mega radoche:-)

Kasica-super czyli jest córeczka,nie znałam płci bo nie pisałaś.Wiesz ja już przed ciążą przybrałam zbyt dużo fast food wcinałam.Biedna Sanka życze szybkiego powrotu do zdr ówka!!!!moja panna jak zacznie biegać do przedszkola to pewnie będzie często chorować.Oby jak najmniej.

Kasia-świetnie wyglądacie!a Fifi jaki przystojniak!a jak urósł!w tym kościele było dobre:-Dmaly agent.My zazwyczaj jak jesteśmy w kościele to Niki spiewa Alleluja,ale wtedy jak już nikt nie śpiewa:-DJa Nicol zapisałam do przedszkola z rocznym wyprzedzeniem!coby nie było problemu bo ze żłobkiem jest masakra!

gugula-przebij piątke-też jestem fryzjerką:tak:pracowałam w kilku miejscach mo a potem prowadziłam własny salon ,jednak po porodzie musiałam go zamknąć bo niemog łam znaleźć nikogo sensownego.

Ale mam radoche że wreszcie się coś tu dzieje:tak:i pomału coś piszecie!!!:-)dobrej spokojnej nocy!

witajcie jak miło tu zajrzeć i mieć do kogo klawiaturą stuknąć!:-D

mamo niki a ja( nie z wredoty ;-)) zyczę ci synusia ( a ciuszki przydadzą sie dla 3;-))
synusie są fantastyczni :tak: . a poważnie to najważniejsze by ciąża przebiegała spokojnie i dzidzia szczęśliwie przyszła na śiat .

m&m's psina cudowna :tak:

kasica zdrówka dla bąbolinki , a testów to chyba nierobią takim maluchą ?

mamstud zazdrościm tych urlopików , jamimo iż niby siedze w domu to maży mi sie wypoczynek taki z prawdziwego zdarzenia :cool2:

gugula no to super postępy - zazdrościm troszku , mi jakoś brakuje siły na to nocnikowanie:zawstydzona/y:

monika1977 a no samodzielne sie robią ze hoho szkoda tylko że nie w tym co trzeba ;-):-D:-D bynajmniej tak jest z moim oskarem

pogoda sie popsuła u nas , wciąż pada wieje . do bani jednym słowem . oskar sie na spacer wyrywa a tu nic z tego trza w domku siedzieć , już niemam pomysłów na nowe zabawy , w co sie bawicie w takie deszczowe dni???

andzia, moj mlody to uwielbia caly czas klocki :) tylko nie lego (duplo) tylko drewniaki :-D duplo go wkurzaja,bo jak zbuduje wieze i chce przewrocic,to one sie tylko przechylaja zamiast sie rozsypac po pokoju :p oprocz tego upodobal sobie rysowanki (lacznie ze scianami w mieszkaniu,nad czym ubolewam),albo jezdzi jak szalony na aucie swoim po calym mieszkaniu....no i wlazi mi na stol i wyglada godzinami prze okno i obserwuje auta :) u nas pogoda czesto jest paskudna (uroki norwegii) wiec mlody musial sie przyzwyczaic do zyia w domu :p ale i tak staramy sie wyjsc na spacer nawet jak pada,no chyba ze wieje ze leb urywa :p

Mamstud,ale fajnie z tymi urlopami....ja tez siedze niby w domu,ale wkurza mnie tu to,ze mieszkamy w mieszkaniu,wiec nie ma opcji posiedzenia na podworku przed domem...i dlatego ciesze sie,ze cale wakacje w polsce bedziemy,tam bedziemy u mojego taty, duzy dom i podworko wiec mlody w siodmm niebie :) ale i tak planuje na pare dni nad jeziorko gdzies wyskoczyc :) tylko tyle,ze moj maz bedzie z nami 3 tygodnie,a pozniej do pracy jedzie,wiec bedziemy sami siedziec....

m&m ale fajowa psinka :)

hej majóweczki:-)

andzia-niestety dziś nie wybierałam się do swojej ginekolog bo ma dużo pacjentów i kazała mi przyjechać w przyszły wtorek,stwierdziła że teraz nie było by widać dokładnie pęcherzyka płodowego.Więc czekam dalej ,jednak napewno to ciąża:tak:Dziś byłam u swojego ogólnego lek.bo znów mnie boli gardło i okazało się że angina:no::wściekła/y:kurcze jestem po usunięciu migdałów a już 2-gi raz jestem chora no masakra.Oczywiście nie obeszło się bez antybiotyku lek.przepisał mi Duamox.Z Niki siedze w domu nie wychodze wole posiedziec w domu coby sobie nie zaszkodzić.M zaraz zamyka warsztat to weźnie NIki na troszke do ogródka to pozjeżdza i poszaleje na placu zabaw,a ja będe mieć czas na drzemke:tak:Teraz strasznie chce mi się ciągle spać ,przy Nicol też tak miałam,nic zmykam może potem będzie coś do podczytania:-)

Witam MAJÓWECZKI- oj dawno mnie nie było :zawstydzona/y: ale wiecie jak jest, 3 lipca się bronie więc teraz będę miała więcej czasu dla siebie ( np. na bb ;-)) nadrobię tylko ostatnie 2 strony, ale wybaczcie bo więcej mi się nie chce :-p a więc tak:
MNiki- Trzymam kciuki za fasolkę, waga jak waga, po ciąży szybko zgubisz :tak:

Monika, Kasia- ależ miło mi was widzieć, brakuje jeszcze Marzeny no nie ? trzeba się umówić na małego wieczornego kielicha :-D Monika a jak tam z Twoim paleniem ? Powiedz, że nie rzuciłaś:evil:- bo się chyba załamie, że wszystkie rzuciły tylko nie ja. Kasia a co Ty taka sucha jesteś ? Lodówka na łańcuch ? Jesz coś w ogóle? Ile Ty schudłaś ???:szok:

Gugula- fajnie czytać nową majówkę :tak:my też na etapie pożegnania pieluszek z efektami różnymi :eek::confused2:

Mamstud- Szczęściaro- a co Ty tyle urlopu masz ? A co tym razem planujecie ?

Kasica- ależ ten czas minął- a pamiętam jak dopiero co czytałam o dwóch kreseczkach :tak:Jak się czujesz ? Miałaś ostatnio jakieś badania ? Mam nadzieję, że wszystko ok :tak:

Martuś- ale fajny piesio- nie znoszę psów ale tego waszego to normalnie tylko przytulać :sorry:A co w ogóle słychać ? Meg grzeczna ? daje spać w nocy ? Maja i Mikołaj nie są zazdrośni o maleństwo ?

Gugula, u nas gadanie w ciągu ostatnich dwóch tygodni tak się ruszyło,że jestem w szoku:-D.Skończyła się komunikacja jednym słowem a zaczęła rozmowa zdaniami:tak:.

MNiki, teraz byś wzięła kruszynkę do domu a jak się urodzi Twoja to zapytasz,, po co się pchałam znowu w pieluchy,,.Bosze, te noce nieprzespane:-D.

Mamstud, też się cieszę ,ze Cie widzę. Zaglądaj częściej. Nie zaglądaj tyko pisz.Pewna jestem,ze zaglądasz często i kontrolujesz co się dzieje.Jak dzieciaczki?

Kasico,milo ,ze jesteś:tak:. Gratuluje drugiej córci. Pisz jak zdrówko u Ciebie.Jak tam Sanka.

Kasiu, może jakaś próbka Twojego śpiewu:szok: .Wrzuć na you tube a potem do nas.

Andzia,mój Tomek jest bardzo samodzielny w tych rzeczach które nie powinien.Czasami zastanawiam się co tam za robaczki mu się w głowie zaległy:baffled::-D.Często widzę Cię na innym wątku. Od początku powstania czytam Franiowy wątek :tak:.

Malinko, jak dzisiaj zajrzałam na majówki to oczy przetarłam jak zobaczyłam Twój nick:-D.Fajnie Cie widzieć:-).
Palić palę bo lubię to dziadostwo wiec przy wieczornym piwku razem będziemy palić.Co do Marzenki to i ja za nią tęsknie. Niestety zrezygnowała z bb.

hmmmmm, a mi się jeszcze czasami tęskni za Moniq. Dobra z niej aparatka i zawsze się przy niej uśmiałam.W sumie to wszystkie dziewczyny zostawiły mile wspomnienia:tak: ( no może poza jedna:sorry:)

No dobra koniec wypocin.
Wstawcie fotki swoich szkrabów bo zlikwidowałam NK i nie wiem jak wyglądają:sorry:. Moich wstawię jak naprawie kompa bo na tym nie mam.

Ostatnia edycja:
reklama
monika, ja wlasnie czesto czytalam,ze dzieci maja taka "blokadke" ktora jak odpusci, to wtedy zaczynaja gadac jak najete i szokuja tym wszystkich :D no i ja tez czekam na taki przelom,bo poki co mlody gada po swojemu :-)

malinka, powodzenia :-) mgr? moja siostra broni sie 30 czerwca i wiem jak sie stresuje...

mamo Niki, zdrowka zycze :) odpoczywaj ile wlezie..ja tez na poczatku ciazy non stop chodzilam spiaca :-D tyle dobrego,ze Szymon mi spal w dzien jeszcze wtedy zazwyczaj,wiec ja razem z nim...teraz to juz spi tylko sporadycznie,ale i mi juz sennosc minela,wiec nie jest zle :)

u nas pieluchowanie bardzo zadowalajaco :-D mlody juz od kilku dni nie robi siku w majtki,zdarza sie kupa,jak sie zagapie,ale dzis tez ladnie w nocniku :) dzis w ogole bylismy caly dzien poza domem, i tez dobrze,zero wpadek, robi siku nawet w sklepie na duzej toalecie,tylko musze go prztrzymac :-) tylko na noc mu zakladam jeszcze,choc praktycznie zawsze jest sucho....ale raz jak mu nie zalozylam,to akurat sie zsikal,wiec stwierdzilam,ze mu bede jeszcze zakladac jakis czas.....az nie wierze,ze tydzien temu to siedzialam i ryczalam,ze on sie nigdy nie nayczy,a dzi jestem niego bardzo dumna :-)

Do góry