reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Dzien dobry..witam sie z kubkiem kakao....:-)

U nas szaro , buro...pada..i ma tak zostac , no i 11 stopni ma byc . z tym ze tutaj to nie zaden fenomen...Tak patrzylam ostatnio i jak tak dalej pojdzie to niedlugo trawe trzeba bedzie kosic...;-):shocked2::shocked2:.

Monia...zakupakmi sie pochwale jak juz przyjada...:-) Choc to nic takiego..

Martus...ja sobie nie wyobrazam nie miec wozka gdybym byla w Twojej sytuacji. U nas na szczescie male jeszcze ladnie w naszym pojezdzie siedza.
A ta wersja bardzo fajna, zreszta jak Maja juz naprawde nie bedzie chciala w nim siedziec to zdejmniesz stelaz i dodatkowe siedzenie i bedzie wozek dla malej panny M..:-)
A wogole nie wyobrazam sobie jak male juz nie beda mi chcialy w wozku jezdzic,...jak ja na zakupy bede chcodzic..jak ogarne te dwie istotki w sklepie??:szok::szok:
Kolorek oczywiscie ten turkusik...sliczny!!

No i czekam na zdjatko..:-)
A zdjecia domu...nie chcialam Was zanudzac...;-);-)

Mmatysia...przerazajace to co piszesz o stracie czucia w reku.
Wiem co to jest...moj P mial operacje- zespol ciesni nadgarstak a potem lokcia. Z dnia na dzien starcil wladze w dloni- dretwienie palcy, bol. Niestety nigdy reka po takim czyms nie jest w 100% zdrowa. Kilka razy dzinnie ma on np taki skurcz nerwowo ze wykrzywia mu palce we wszystkie strony.
No i czucie tez nie jest to samo.
Fajnie ze mogliscie sobie odpoczac...:tak:

M@dziu..wspolczuje znowu tego szpitala...ach..u Was to zawsze cos!!! Zdrowka zycze!!:tak:

A jak ja sobie tak czytam jak co niektore dzieciaczki majowe "gadaja" to sie zalamuje....moje dziewczyny maja starsznie ubogi zasob slownictwa- jakos wogole nie garna sie do rozmow....Ostatnio uslyszalam pierwsze zdanie od Ameli.."mama dac AA" co oznaczalo mama daj to Alicji..:tak::tak::-)

Marzenko...no to nasze kobietki by sie dobraly....bo u nas kuchnia, mieszanie, gotowanie kroluje..:-)
Ostatnio male wyciagnely z szafki sobie po torebce zupy wrzucily ja do garnka i zaczely mieszac ..:shocked2: a potem przybiegly do mnie z lyzeczkami krzyczac siii siii ..:-D
A najlepsze ze nie mam pojecia skad one to sobie wymyslily bo zup z proszku to nie gotowalam od ich urodzenia...:sorry2:

Tsarino...zdrowka kochana..:-)

A wczoraj chodzilam jaks taka rozkojazona...caly dzien bylam myslam i siostra P ktora rodzila...:tak:. Wrocily wszytkie wspomienia z porodu i jakos tak wewnetrznie pomyslalm ze bylo by fajnie miec znow taka kruszynke w domku..:tak::tak: Rozmawialismy z P no i oboje chcemy to na pewno tylko niestety jeszcze musimy poczekac...troche ze wzgledu finansowych a po czesci dla tego ze P zaczla dzis nowa prace i teraz to juz sie moge pozegnac z jego obecnoscia w domku...:-( I tak byl tylko 2 godzinki dzinnie a teraz to wogole go nie bedzie!!! I znow wszystko sama.
Aaaa siostra Przemka urodzila dziewczynke- po prawie 24 godzinach porodu..:-):shocked2:

Ostatnia edycja:
reklama
Madziu, bardzo Cię proszę nie gadaj takich głupot. Bo mi się przykro robi. :-(
na pewno nie mamy ci za złe a ni ni, myślę że każda z Nas bardzo ci współczuje , bo to co przechodzisz ze zdrowiem Kamilka, jest naprawdę okropne. I jesteśmy z Tobą myślami, - ja na pewno.

Przykro mi żę znowu był szpital. :-( Naparwdę jesteś mega silna że dajesz radę. Ciepło myślę o Was i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. :tak:

Joluś, po piwrsze - fajnie żę jesteś. :tak:

po drugie - jakto P. znwu ma nową pracę?? drugą czy nową? mam andzieję że zmiana wynika z jakichś pozytywnych kwestii a nie problemów.

Po trzecie - następna co głupoty wygaduje ;-) :-p - oglądanie zdjęć nowego domku ma nas zanudzać! no weź przestań, chyba ci się nudzi, że takie głupoty wymyślasz. ;-)

po kolejne.. :-) wykuruj się i bieżcie się z P. do "pracy" :-) ;-) a ja będę trzymać kciuki za dwóch chłopców. :-D :-p ;-)

i na koniec - no wlaśnie tak wygodnie jest na zakupach, jak idę do miasta z Mają w wózku - prawda. ja też sobie nie wyobrażam iść do miasta z dziećmi za ręcę.

i na koniec - no dziewczynki - prawda że fajny "TEN TURKUSIK" :-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki.
Ładnie się wczoraj rozgadałyście:tak:.
Marta w tym wózku podoba mi się to że można z niego zrobić pojedynczy,zastanów się jeszcze :tak:a turkusik super:-).
Madziu to okropne co piszesz,biedny Ten Twój Kamilek :-( napisz coś więcej co się działo??
Mamstud super, trzymam kciuki za powodzenia rzucenia,ceny petów są okropne :no: jak by były tanie to pewno sama bym paliła :-Da tak mam hamulec:sorry:.
Jolu fajnie że macie plany powiększenia rodzinki:-) I P znowu zmienił pracę:shocked2:.Może znajdzie w końcu taką w której mu zapłacą a będzie więcej w domu...oby:tak:.
Marzenko kura domowa powiadasz,zapytam Filipa czy Mu to odpowiada:-D:-D.

U Nas dzisiaj pada od rana,czyli dzień w domu się zapowiada:dry:.

cześć Kasiu, :-)

ja też dziś w domu siedze, ale nie ze względu na pogode, a na zmęczenie.
u nas tak jak Jola pisała. ciepło i deszczowo.

no a wózek, właśnie też mi pasuje że tak naprawdę to jest jedynka i dwójka w zależności od potrzeby. Więc mogłoby się okazać żę faktycznie używam więcej zwykłej jedynki, ale jak idziemy gdzieś dalej, to zapinam sobie drugie siedzonko, i nie mam stresa.
no zobaczę. w sumie wiecie jak to z nami kobietami - chciałabym mieć nowy. :-)

hej kochane:-)

Matysia-nie nic Tomek nie marudźił tylko się śmiał i powiedział że powinnam facetowi powiedzieć-pisz Pan ten mandat i nie marudź bo mi śię spieszy:-D:-D:-Da tak wogóle to ten Policjant jakiś dźiwny,bo najpierw powiedział 200zł i co ja na to?bo da to się załatwić inaczej i mozna to zmienić!:szok:i jakoś się tak dziwnie patrzał,więc wolałam to przemilczeć odprłam jedynie że wiadomo iż wolałabym aby kwota mandatu była niższa.K urcze to nie ma żartów jak kręgosłup,mam nadzieje że szybciutko będzie ok!Powiem ci że moja panna też maniaczka Baby tv-Tomek nawet jej kupił tego pilota dla dzieći z N i sama sobie włancza.Ostatnio nas zagięła bo liczy do 10:szok:podejżewam że nauczyła się z Baby tV.Śpiewa też urodziny miło miło mi jest,i te ine pierdołki.Co do spotkania to chętnie bym wszystkie was spotkała,kurcze gdyby nie stan zdrowia tesciowej to zorganizowałabym spotkanie u śiebie,jednak nie moge:-(

Marzenko-tu lekarze od dawna mi trąbią że mam usunąć migdały bo są przerośniente pełne ran itd,więc jechałam do konkretnego specjalisty i potwierdził to samo i odrazu kazał dzwonić na umówienie terminu.Tylko szkoda ze tak długo musze czekać,pewnie do tej pory będe jeszcze milion razy chora:no: no i po zabiegu ponoć ładnie boli ale co tam najbardziej mnie stresuje że musze w szpitalu byc4-5 dni,tyle czasu bez Niki ani zadzwonić po zabiegu do domu bo gadać nie będe mogła:szok:wysle szpiega -babcie:-D to sprawdzi co tam się będzie działo:tak:

Mamstud-kochana jestem z Ciebie bardzo dumna:tak:tak trzymaj mam nadzieje że wytrwasz!choć zapewne chodzisz nerwowa,Twoje zdrowie najwazniejsze!!!!kurcze to długo byłaś w pracy.

Marta-ja tez podzielam zdanie dziewczyn-świetny wózek a ten tutkus bomba!troszke czasu jeszcze na podjęcie decyzji jest!

Roxy-ale się ciesze że jesteś:tak::tak::tak:super że rzućiłaś palenie!tak trzymać!przykro mi że masz problemy!mam nadzieje że szybko będzie ok:tak:a my tu zawsze na Ciebie czekamy i pamiętamy!!!!

Jolu-kochana Ty mnie tu nie kuś kakałkiem,ja to sobie moge wypic mleko ale beztłuszczowe,też dobre ale na ciepło:-)fajnie że jesteś:tak:P ma nową prace to świetnie!fakt że szkoda że sama będziesz znów wszystko musiała,będzie ok dasz rade!tylko dbaj o siebie :tak:no widzisz dziewczynki Ci tłumaczyły że zupka gorąca:-Dkochane słoneczka!Maleństwo powiadasz!mi się też taki mały aniołek marzy od dłuższego czasu!!!!ale bardzo mnie ciągnie do pracy,więc jak nie uda mi się pracy znaleźć to wtedy bedziemy zaczynali starania a narazie poczekam.

Kasiu-no prosze czyżbyś maiała jakieś ciągoty do palenia???dobrze że cena jest taka a nie inna!ja nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru.Tylko nie wiem czemu sporo osób kojarzy mnie z osobą palącą:szok:

Kurcze ale mam dziś lenia strasznie mi się nic nie chce!źle się czuje i uciekam chyba poleżeć.Rodzice w sobote wybierają się do rodzinki do Wrocławia ,moze się z nimi wybiore co bede siedzieć sama w domku,zobacze zresztą.Nic uciekam miłego dzionka kochane skocze jeszcze pobuszować po przepisach Dukana.

No to powiem wam od przed świąt Kamilek był chory pisalam wam. Od Nowego roku dostawał napady duszącego kaszlu i tak 6 pojechalam do szpitala bo Kamil nie spał od 3 dni bo co sie położyl to zaczynał się dusić. W szpitalu zdjęcie nie wykazało zmian lekko zaczerwienione ucho anemia stany zapalne podwyższone. Dostalismy antybiotyki leki na kaszel przechodziło.... Doktorka powiedziala że to ostry stan zapalny gornych drog oddechowych tchawicy. Wczoraj wypisali nas do domu z lekkim kaszlem po powrocie Kamil zaczął kaszleć więcej a dzis wyskoczyła gorączka. Ja jestem załamana nie wiem co mam robić jest cały czas na antybiotyku a on chyba nic nie daje to już drugi bo pierwszy też nie działał. Sklaniam się ku alergii ale na co? Co mam wyrzucić wszystko z domu. Nie wiem co robić.....:-(

Martus, Kasiu...tzn z ta praca to jest tak ze Przemek wrocil do tego mniejsca gdzie pracowal wczesniej na pozycje junior head chef'a co dla jego rozwoju super sprawa. Kasa niby wieksza ale w rzeczywistosci bedziemy miec mniej niz mamy teraz co nie jest dobra wiadomoscia patrzac pod katem ze jednak czynsz sporo wyzszy plus wyzsze rachunki. :dry: No ale tak jak napisalam to szansa dla P- zreszta coraz czesciej rozmawiamy o powrocie do Polscki..nie teraz, nie za rok, ale moze za dwa..kto wie?? A jesli wrocimy to praca na takiej pozycji powinna mu pomoc w znalezieniu czegos z normalnym wynagrdzeniem.
Przemek jest informatykiem z wyksztalacenia a gotuje dopiero 9 lat.
Tutaj to bez znaczenia ze nie ma szkoly w tym kierunku ale w Polsce...:sorry2:

Kasiu..no niestety w zawodzie Przemka nie ma krotkich godzin, wolnych swiat...!! Wtedy kiedy inni odpoczywaja to dla niego jest najgorszy czas pracy...:-(
Np wczoraj doszlismy do wniosku ze jednak bedzie dobrym rozwiazaniem wyslac mnie z malymi znowu do Polski na koniec lipca bo caly sierpien i wrzesien to chyba bedzie sie musial do pracy przeprowadzic..:dry: Tylko ze jak zerknelam na ceny biletow to sie zalamalam.....male juz beda mialy dwa latka wiec bilet musza miec...a cena to dla naszej czworki 700f!! plus koszty dojazdu do lotniska i pozniej z lotniska do domu..:no::no: A przeciez to tylko dwie godziny lotu!!! Ja chce czasy kiedy latalo sie za 150f!!!!

A jesli chcodzi o fotki to obiecuje ze wstawie...:tak::tak:

Mamo Niki..fajnie masz z tym wypadem do rodzinki- ja bym sie nie zastanawiala..:tak:
Co do dzidziusia to ja bym wolalala niedlugo to "zalatwic";-);-) , chce pozniej wrocic do pracy, do ludzi a nie siedziec w pieluchach 10 lat..;-)

Czy ja dobrze przeczytalam!!! ze Nikolka liczy do 10!!!!!:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

A ja wlasnie polozylam male spac...ale niestetyy slysze ze jeszcze szaleja!!!
Ogarnelam chatke, muffinki z zurawina i serkiem sie pieka. Jeszcze tylko obiadek musze wymyslec dla malych...miala byc ryba ale zrobilam im paste z wedzonego lososia na sniadanko wiec musze troche poglowkowac...:sorry2:
Prasowanka mi jeszcze troche zostalo ale tak starsznie mi sie nie chce!!!

A mnie sie chce faworkow!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Madziu co mi przyszło pierwsze do głowy to może roztocza..macie w domu dywany ,zasłony?? Konieczne badania na alergię.

Ostatnia edycja:
reklama
Madziu...jesli podejzewasz alergie to rzeczywiscie jak najszybciej testy...:-(
Ja naprawde nie mam pojecia jak Ty dajesz rade!!! Non stop szpiatale i ta swiadomosc ze caly czas Kamilek jestna antybiotykach...:no::no: A jak on to znosi?? Pewnie do szpiatli to juz ma taki uraz ze jak tylko widzi biale fartuchy to placze!!:-(

Do góry