reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Marzenko a co Ja tylko o obiadach gadam??A jestem na diecie to muszę pokombinować nad jedzeniem...dzisiaj było spagetty dla familii a dla mnie ten sosik z naleśniczkami dukan:blink:.
Aga a co Mnie zmusiło hymmmm może coś w końcu będzie Mi się we mnie podobać.....
A powiedz w ogóle podoba Ci się ta praca??Czy to jest to czego szukałaś??

Matysia Madzia faktycznie co z Wami??Aż strach się bać.....

reklama
m&m's - no soooorrryyyy - napisałam o tych nugetsach bo ... ostatnio u nas sa na topie (moj M jak cos zasmakuje, to przez tydzien mogłby to jesc. Na szczescie w nocy wyjeżdża, wiec.. mam kilka dni luzu od kuraków).
A z tym żarciem na BB to .. czysta prawda. Jak tak każda napisze co robi, to ja sie wieczorem (po nadrobieniu postów) nie mogę pozbierac... i normalnie mam 1000 pomysłów na kolejny dzień. Ledwo zjem - usiąde do kompa, a tam znowu żarcie... i znowu ślinotok w trakcie produkcji, hehehe.

Kasiu - więcej wiary w siebie!!! wg mnie latem wyglądałaś super!!!

mhmm... a co do mojej pracy - no tego szukałam. Jest to praca, która łączy w 100% moje dotychczasowe wykształcenie, która daje mi jakies możliwości na przyszłość.
Problem w tym, że po prawie 2 letniej przerwie od papierów bud., a przede wszystkim budów - zostałam rzucona na głeboką wodę, i np. sama prowadzę budowę kanalizacji sanitarnej i deszczowej pod obiekt nowobudowanych basenów w ok. Bolesławca. Jak już wcześniej pisałam w geodezji czuję się średnio - a jutro mam odbiór swoich poczynań przez generalnego wykonawcę i Inwestora (tzw. próba szczelności. Bo wg. tego co wytyczylam niwelatorem, zostały ułozone rury i studnie. Wszystko jest juz przysypane, i napełnione wodą. jeżeli jutro woda bedzie gdzies stała.. albo w ogóle jej nie bedzie to - bede miała przes..ne. MAM MEGA PIETRA!!!:-:)-:)-:)-:)-(

Kochane ja tak na szybko bo m ma dziś wolne i dopiero do domku wpadliśmy i szykujemy obiadek :zawstydzona/y: fryyytkiii :-D:-D:-D

no i jeden mały problem jest. Otóż rodzina która ma te pieski, wyprowadziła się daleeeeekoooo, i owszem mogą zorganizować transport dla pieska, ale nie mielibyśmy szansy zobaczyć go na żywo wcześniej. :-(
Jak przeczytałam co napisałaś to mnie zmroziło :szok:
nie bierz tego psiaka!!:no::no:
Jeśli chcesz dam Ci kontakt do takiej jednej laski (tyle tylko że ona jest tutaj w Irl, ale zawsze pare info możesz uzyskać), ma "bzika" na punkcie rasowych psiaków i bardzo interesuje się ich losem. Na forum przestrzegała dziewczyny przed takimi typu ogłoszeniami - gdzie NAGLE zainteresowane osoby dowiadują się że piesek mieszka daleko i nie ma możliwości obejrzenia go. Zdarzały się różne sytuacje - pieski nie docierały do nowych właścicieli; jeśli były wysyłane to były to skandaliczne warunki wysyłki; jeśli nowi właściciele zdecydowali się pojechać obejrzeć zwierzątka okazało się że były trzymane w okropnych warunkach (np w chlewie), zawszone.

Jeśli chcesz pieska, to wybierz takie ogłoszenie gdzie możesz jechać i za przeproszeniem pomacać sobie psiaka, zobaczyć w jakich warunkach był trzymany, jak traktuje się sukę (matkę)... Niby to się wydają nic nie znaczące pierdoły ale dają dużo informacji na temat na temat osób które chcą sprzedać szczeniaki...

Cześć dziewczyny.
Aga,Marta,Kasia u nas ok(tzn wszyscy zdrowi). Co do reszty....
Wpadłam tylko na chwilkę złożyć życzenia:
Tsarino-Kasiu zdrowia-życzę dziś Tobie,
okazja taka nie co dzień się zdarza,
aby wyrazić słowami, co serce w ciszy co dzień powtarza.
Szczęścia-życzę Ci również
takiego, jak Ty sama pragniesz,
bo dobrze gdy będzie przy Tobie,
a Ty-czym ono jest-odgadniesz.
Miłości-życzę Ci szczerze bo ona filarem jest życia.
śpiew ptaków kochaj i ludzi,
a w każdym sercu Ty miłość wzbudzisz.
Stu lat-w miłości i zdrowiu,
niech towarzyszy Ci szczęście
Twój bagaż życiowy-mądrość-
przykładem dla innych niech będzie.
Spełnienia marzeń najskrytszych,
niech będą realne i jasne. Marzenia spełniają się często
niech spełnią się też twoje własne!
Radości-też życzę Ci wiele
by Twoją twarz uśmiech zdobił,
a jeśli się czasem zasmucisz
to tylko na krótką chwilę.
Wytrwałości-życzę Ci także,
w realizacji pragnień i celów.
Cierpliwym bądź i odważnym,
by rzeczy dokonać wielu!

May All Your Dreams... Free Flowers eCards, Greeting Cards from 123greetings.com

Ostatnia edycja:
Matysia Madzia faktycznie co z Wami??Aż strach się bać.....

Madziu, gdzie jesteś?? napisz czy wszytsko ok!

Dziękuję dziewczyny że o mnie pamietacie nie pisze bo nie mam weny mam problemy z Kamilem
Jak pamietacie Kamil byl przeziębiony katar kaszel niby normalka ale to trwa już 3 tydzień do tego w tamtym tygodniu doszlo ropienie oczu(ktore już przeszło) i afty w buzi(też zeszły). Niestety katar nie spływa tylko siedzi w nosie i leci do gardła przez to Kamil dostaje takich napadow kaszlu w nocy że aż wymiotuje normalnie dziecko mi się momentami dusi dzisiaj poraz kolejny ide do lekarza bo ja juz naprawdę nie wiem co mam robić. Najlepsze jest to że już nawet zmieniłam lekarza i obie twierdza że nic tam nie słychac a w gardle nie ma wielkich zmian jedna wysłuchala szmery na serduszku ale staram się tym nie przejmowac myślac że to tylko jakieś nieporozumienie

Witajcie ja dzis spałam az 2,5 godziny od 12 mały ciagle jęczał:/ myslałam ze go wyciagne z łózeczka i zakleje paszcze tasmą i tak wstawał kladł sie, wstawał kładł sie do godziny 3:15 wtedy to juz nie wytrzymałam i sama sie na podłodze polozyłam dosłownie sił mi do niego brak jedyny plus mały spał w łóżeczku tzn jęczał, jak Tomek wstał do pracy 5:30 mały w ryk i juz koniec spania. Mam serdecznie dosc

M&ms Pies tak, ale przychylam sie do tego co napisała barmanka. Nie widzisz psa, nie wiesz jak był traktowany
madzia zdrówka:-( oby teraz na wizycie jakos lekarka pomogła żal Ciebie i małego:-(

Potem was nadrobie bo ide na 13:30 do entysty a jeszcze musze pare rzeczy pozałatwiać eh

Cześć dziewczyny.
Aga,Marta,Kasia u nas ok(tzn wszyscy zdrowi). Co do reszty....
Wpadłam tylko na chwilkę złożyć życzenia:
Tsarino-Kasiu zdrowia-życzę dziś Tobie,
okazja taka nie co dzień się zdarza,
aby wyrazić słowami, co serce w ciszy co dzień powtarza.
Szczęścia-życzę Ci również
takiego, jak Ty sama pragniesz,
bo dobrze gdy będzie przy Tobie,
a Ty-czym ono jest-odgadniesz.
Miłości-życzę Ci szczerze bo ona filarem jest życia.
śpiew ptaków kochaj i ludzi,
a w każdym sercu Ty miłość wzbudzisz.
Stu lat-w miłości i zdrowiu,
niech towarzyszy Ci szczęście
Twój bagaż życiowy-mądrość-
przykładem dla innych niech będzie.
Spełnienia marzeń najskrytszych,
niech będą realne i jasne. Marzenia spełniają się często
niech spełnią się też twoje własne!
Radości-też życzę Ci wiele
by Twoją twarz uśmiech zdobił,
a jeśli się czasem zasmucisz
to tylko na krótką chwilę.
Wytrwałości-życzę Ci także,
w realizacji pragnień i celów.
Cierpliwym bądź i odważnym,
by rzeczy dokonać wielu!

May All Your Dreams... Free Flowers eCards, Greeting Cards from 123greetings.com

Mamomatysia, Sylwia, aż mnie zatkało, dziękuję Ci bardzo, ale ja z maja jestem... owszem z 16... jesteś przekochana, naprawdę z całego serduszka dziękuję!

A ja juz po dentyscie:-) 15 min i po sprawie w nastepnym tyg ide jeszcze raz bo musze piatke zrobic i finito:-) hihi

agakm Kochana bedzie dobrze albo juz było w każdym badź razie czekam na wiesci jak ci poszło:-)
Marzena ale masz smaki:-p:-) ale tez bym zjadła kebaba albo zapiekanke mniam
mamstu bardzo dobrze zrobiłas że pozwałas o alimnty, skoro płacił to ok ale jesli przestał to cóz jego głupota szkoda tylko ze nie zdaje sobie sprawy ze dziecko powietrzem nie zyje. Co do zdjeć z zabawy:-) jestem pełan podziwu dla twoich dzieci ( dla M&MS tez oczywiscie) że sie tak ładnie bawią:-)
M&ms pieknie sie twoje dzieciaki bawią:-) Ach widze teraz zalety posiadania rodzeńtwa
MamaNiki dolączyłam do grona dukanowiczów:-) Jesli chodzi o małe gzeszko to masz racje raz na jakis czas mozna inaczej człowiek by zgłupiał

Dzień dobry Majóweczki!

m@dziu daj szybko znać gdy już czegoś się dowiesz, bardzo zmartwiło mnie to, co napisałaś :-(

Umi współczuję nocki, ja bym chyba na Twoim miejscu próbowała przetrzymać Kacpra. podobno dobra jest metoda 3, 5, 7 czy jakoś tak. Po prostu reagujesz na wołanie, krzyki, płacz za każdym razem później. Też wybieram się do dentysty, muszę przegląd zrobić i kamień usunąć.

m&m's i co z tym pchlakiem? I jak katarek Mai?

Barmanko rybka mi się skończyła!! W przyszłym tygodniu zamawiam 7 kg soli i 7 dorsza :-) A jak Twoja padlinka? :-)

agakm jak tam na budowie? Po Twojej myśli wszystko?

U nas dziś spokojny dzień. Gaba spała wczoraj od 20 do 7.30 bez przerwy, M do pracy zaspał z tej radości :-) Rano byłyśmy na spacerku, Gaba piszczała na widok każdego zwierzaczka i każdemu na ulicy mówiła cześć :-) Potem zrobiłam obiadek - naleśniczki z twarożkiem, a na potem sałatkę kebab (agakm wybacz!:-)) Odebrałyśmy Andrzejka z przedszkola i teraz zabawa w stylu wolnym z trójką w tle :-)

reklama
Do góry