reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej dziewczyny dawno mnie nie było, ale mam urwanie głowy w domu. Szykuje się na operacje, sama w domu od 9 do 24 - no M siedzi w kuchni, ale pracuje. Do tego ja i mała chora od miesiąca z przerwami

Później postaram się naskrobać cosik więcej, ale nie obiecuje. Jestem po wizycie u wyrwizęba i zdycham, a mały szaleniec nie daje odpocząć.

Co do wózka to my na bliskie eskapady, czyli w obrębie osiedla, go odstawiliśmy już przed wakacjami. Nawet ostatnio wybrałam się do Wawy z małą bez wózka. Problem ja w jedną, Sasanka w drugą stronę był tylko na początku, teraz jest sporadycznie.

Do popisania później

reklama
Mmatysia,witaj w gronie fanów ślimaków. Bosze ,ile ja się wnerwiałam na to dziadostwo.Mikołaj zwoził to dziadostwo od mojej mamy w słoikach a Tomek wsadzał je do buzi.

Kasico, widzę,że Cię zmotywowałam do zajrzenia na BB. Sorki ,ze nie odpisałam na wiadomość na NK ale dopiero tam dzisiaj zajrzałam.Napisz co to za operacja .Jak tam Roksanka?

Witam.
Matysia no wiadomo koneser kuchni francuskiej:tak:i ma już kompana Tomcia:-D
U mnie pół kilo mniej:-)głodna nie jestem i podoba mi się takie jedzenie:tak:.

Filip je wkładał do paszczy i rozgryzał skorupki:baffled:.Ślimaki siłą wyciągałam z buzi-dziewczyny się śmiały,ze mi smakosz rośnie:baffled:

o matko, u mnie na całe szczęście tylko nosił w buźce.Natomiast najgorsze było trzymanie ich w domu. Mikołaj potrafił przytargać tego tyle,ze się słabo robiło. Parę razy razy rozkręcił słoik i musiałam zbierać ślimuny po całym domu.

Bosze,ile ja mam prasowania. Nie mogę go odłożyć bo tam mam rzeczy na wyjazd . Dzisiaj pakuje facetów a jutro wyjeżdżają. Jupiiiiiiii

Kasiu, a na jakiej jesteś diecie?

Witam.
Matysia no wiadomo koneser kuchni francuskiej:tak:i ma już kompana Tomcia:-D
U mnie pół kilo mniej:-)głodna nie jestem i podoba mi się takie jedzenie:tak:.
Gratulacje.Ja się nie umiem zmotywować.Ćwiczę 3x w tygodniu ale za bardzo kocham jeść żeby się głodzić:zawstydzona/y:
Może z początkiem miesiąca...
Bosze,ile ja mam prasowania. Nie mogę go odłożyć bo tam mam rzeczy na wyjazd . Dzisiaj pakuje facetów a jutro wyjeżdżają. Jupiiiiiiii
Ja też:szok: Próbuje prasowac od tygodnia ale nigdy nie ma czasu.Tylko piorę i piure i suche dokładam do prasowania a sterta rośnie:eek:
A gdzie wysyłasz chłopców?

Kasiu,czytałam ale pomyślała,że zmieniłaś. Na Dukanie się nie głodzimy. Jemy tak żeby nie czuć głodu. Ograniczamy węglowodany i tłuszcze.Zjedz sobie chudy biały ser, zapycha na parę godzin.Ja jadłam go ze słodzikiem na słodko.

Mmatysia, M i Mikołaj jadą do teściów a ja z Tomim zostajemy w domu.

Moni zmobilizowałaś, akurat mam dzień wolniejszy, mała padła spać więc pisze

Ja mam mieć operacje zespolenia nerwu twarzowego z podjęzykowym, może coś da i się twarz ruszy, ale efekty operacji widoczne mogą być po ok 6 m-cach. Okres po operacji czeka mnie na intensywnej rehabilitacji. Na razie lecze zęby, we wtorek najgorsze rwanie z możliwych. Dentystka tak mnie nastraszyła, że już nie jestem pewna czy chce te korzenie rwać :baffled:

Sasanka rozwija się super ;-) Co chwile próbuje powtarzać, czasem jej wychodzi, czasem jest tak śmiesznie. Ostatnio powiedziałam na nią mała cholera to przez dwa dni chodziła i mówiła "cholila" nie dawno moja babcia z mamą powiedziały "Sanka z Ciebie jest mały chuligan" to znowu przez kilka dni bawiła się i wołała "Chuligan" no śmiechu mamy z nią co nie miara. Uwielbia książeczki, jak jej się spytać gdzie co jest na stronie np. lala, miś, pies, butelka, spodnie, sznurek itd. to pięknie wszystko wskazuje, tylko bajki chce czytać. Drzemkę ma jedną w ciągu dnia po 11 i sypia do 13-14 no i na noc od 19-20 do 4-5 butla i dosypia do 7-8 gdzie już je normalne śniadanie z nami (czyt. dłubie). Tylko męczymy się z katarkiem od września i już mamy go dość.....

reklama
Kasiu, no to mam nadzieje,ze operacja się uda i buzia wróci do swojego wyglądu. Warto czekać nawet pół roku jeśli ma ma być efekt.Nie ma co ukrywać ,ze wygląd oprócz aspektów zdrowotnych dla kobiety jest ważny.Trzymam kciuki. Dentysty nie zazdroszczę. Dobrze,że można wziąć znieczulenie.Zaglądam ostatnio na Twój blog i tam też wiadomości od Ciebie nie ma. Popraw się bo lańsko dostaniesz.Miałam jeszcze zapytać o program w tvn. Nakręciliście go już?Wiesz kiedy emisja?
Zdjęcia Roksanki wrzuć na wątek zdjęciowy bo już nie pamiętamy jak wygląda. Widzę,ze mała się rozgadała.Jednak dziewczynki są zdolniejsze. U nas z mową bez rewelacji. Nicolka Mamy Niki tez pięknie mówi.

Do góry