reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witam Majóweczki

Noc w miarę spokojna, Gaba zrobiła tylko dwie kupki, za to rano już 3... biegunkę ma okropną, a co gorsze strasznie odparzoną pupkę... dotknąć się nie daje, płacze, jęczy, nie wiem co mam zrobić :-(

Ma ktoś sposób na podawanie dziecku smecty?? Gaba nawet tego do buzi nie chce wziąć! Próbowałam na siłę to wszystko wypluła...

Andrzej już chyba zdrów bo nic mu nie jest ale do końca tygodnia go w domku zostawię. Ja odwadniam się już "tylko" dołem, choć nadal nie mogę jeść. Niania wzięła dzieci na spacer, ja może herbatkę sobie zrobię....

Barmanko też wolałabym taką zimę jak u Was! Gdy sobie przypomnę co działo się w zeszłym roku w Pl to aż mi się słabo robi, te zwały śniegu, mróz do -26 stopni!! Mam nadzieję, że w tym roku tak tragicznie nie będzie....

umi to rzeczywiście za szybko bąbelka pochwaliłaś :-) Dobrze, że się przy obcych opanował!

mama Niki nie no, gratuluję! Dieta, basen, ćwiczenia, jestem pod wrażeniem, ja chyba nie jestem skłonna do takich wyrzeczeń... A że dietka droga to fakt, siostra mi wspominała, uważam że i tak warto

U nas piękne słońce, a ja w domu siedzę, tak pomyślałam, że może jutro do pracy pójdę....

reklama
mamstud, siedź na tyłku w domu do końca tygodnia! a nie znowu takie głupoty!!!

co do Gabuni, biedna. :-( wiem jakie to straszne bo ostatnie dni Maja takie miała odparzenia i przyznam że płakała na sam widok chusteczek. :-(

mamstud ty widze nadgorliwa jesteś, wiesz ja też ale nie wychodzi to nigdy na dobre. Odpuść sobie.
m&ms ja wiem że nic nie poradzisz eh tylko żebym ja wiedziała ile to u młodego potrwa:-( Co do imienia to jeszcze sie nad nim nie zastanawialiscie czy po prostu nie możecie sie zdecydować?

Umi, imienia nie możemy wybrać. żadne nam się nie podoba. :sorry: :dry:

co do "zachowań", też bym chciała wiedzieć ile to potrwa. :-p tylko że wiesz u dzieci to zazwyczaj jest tak, że jak z jednym się uporasz to coś nowego wyskakuje.. :dry:

Mamstud, zapomniałam napisać, ja bym spróbowała "doprawić" smecte kakaem. no i na ciepłą wodę oczywiście.

m&ms no to bedzie po prost dziecko nr 3:-):-p moze po urodzeniu samo wam sie przedstawi. Niektóre matki dostają olśnienia po urodzeniu dziecka:-)

Aguś ,no to detoks internetowy na całego. Myślę,że wyjdzie Ci to na zdrowie przynajmniej wyleczysz się z ciągłego przesiadywania przed kompem.Co do braku ludzi to nadrobisz telefonem.
Dobrze,ze Jagodzia przeszła Twoje zniknięcie bez stresowo. Dzielna dziewczynka.

Kasiu, od następnego tygodnia zaczynam dietę na serio. Teraz dałam du...Dojdzie U mi i będzie łatwiej we cztery.
Marzenko, a może ty się skusisz i dołączysz.

Mamstud, jakaś Ty ,,gupia,,. Całą noc rewolucję a Ty jeszcze do pracy poszłaś.

Martuś, ja też czekam na Twoje usg. Bardzo jestem ciekawa co kto sie w brzuszku kryje.

Umi,takie zachowanie w tym wieku to normalne u naszych szkrabów. Wiadomo,że nie wolno pozwalać na wszystko ale częściowo nie zwracać uwagi na cyrk .Trzeba przeczekać i będzie dobrze.

Martuś,siostro u mnie to samo. Masakra w biały dzień.

Mamstud,smecte rozrobić i dodać do kleiku ors 200. http://www.apteka.gda.pl/hipp-kleik-marchwioworyzowy-p-1867.html .Po jednym dniu odstawić i przejść na sam kleik.Odstaw też mleko i to natychmiast. Dzieci przy biegunkach nie piją mleka. Na odparzenia mąka ziemniaczana.

Ostatnia edycja:
Martuś,siostro u mnie to samo. Masakra w biały dzień.

Matko, Monia, toż to idzie się wykończyć!!! przyznam się że ja już kupiłam korki do uszu. i czasami około popołudnia używam. Bo taki hałas przez cały dzień, wykańcza mnie nerwowo i głowę rozsadza.
a próbuję już na te wrzaski Mai wszytskiego - ale na razie z marnym skutkiem. :no:
wspaniałe jest to że jak jedno przestanie to po błogich 5 sekundach ciszy drugie zaczyna!! :dry: , potem razem, i znów od początku. Z zabawakmi jest tak że też bez przerwy Maja wyrywa Mikolajowi - no poprostu wszytsko! a jak już ją zainteresuję czymś innym to oczywiście Mikolaj przychodzi i chce to samo. :dry: :-D

u mnie już pomidorowa na kuchni się robi, poprostu ślinka mi tak cieknie ....

a po za tym wyobraźcie sobie że u nas jest dziś jest 18 stopni!!!!! :szok:

Ostatnia edycja:
U mnie to samo. Ja, dla świętego spokoju każe Mikołajowi oddawać wszystko Tomkowi. Czasami mu odda a czasami zaczyna płakać i wtedy jest jeszcze większy cyrk. No nic,pocieszam się,że kiedyś się to skończy.

Zrób ze dwie zapiekanki, takie jak ostatnio. Głodna cosik jestem. Kurczę,pizze ,kebab dowiozą do domu a zapiekanek nikt nie rozwozi.:(

reklama
GRZEBIE SOBIE NA FORUM I ZNALAZŁAM TAKIE OGŁOSZENIE.

''
Ogłoszenia moderatorskie!
wiadomość od aniaslu
Napisał anaiaslu
Dziewczyny kochane poproście wszystkie użytkowniczki, o usunięcie suwaczków pobranych z portalu maluchy.pl. Strona na razie jest oznaczona, jako dokonująca zamachów- prawdopodobnie napadli na nią hakerzy. W związku z tym mam już pierwsze zgłoszenia od naszych moderatorek, że niektóre strony na BB nie chcą działać. Dzięki wielkie za pomoc''

Wydaje mi się,ze u nas nie ma suwaczków z tej strony ale w razie co wklejam .

Do góry