reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

m&m's ja też lubię jak Ty jesteś :-) Przy okazji dowiedziałam się kiedy Sylwia ma imieniny :-) Nie mogę się doczekać wyników podglądania, niech czas szybciej mija! Ja lubię wiosnę i już, nie znoszę zimy, zawsze deprechę łapię.

m@dzia fajnie, że Kamilek zdrowy (tfu tfu tfu!) no i gratuluję "odsmoczenia"! :-) Gaba nigdy nie chciała smoka, do 3 miesiąca wciskałam na siłę, później odpuściłam... Ja byłam jej żywym smoczkiem :-) Dobrze, że ten etap macie już za sobą. Trzymam kciuki żeby Kamil był już zawsze zdrowy!

okruszku wiem, że tego typu wybory są zawsze trudne. Każda z nas przeżywała powrót do pracy bardzo lub mniej ale zawsze to było trudne. Szkoda, że żyjemy w kraju gdzie nie można być z dzieckiem w domku do trzeciego roku życia i nie zbankrutować.... Mam nadzieję, że podejmiesz najlepszą decyzję i będziesz zadowolona. Powodzenia na rozmowie i daj znać jak poszło! :-)

Gaba zasnęła, czas wziąć się za obiad i ogarnąć domek. Dziś idziemy z Gabą do przedszkola, obchodzimy dziś Dzień Ziemniaka :-) Zabawa na całego, co? :-)

reklama
Aga po pierwsze OGROMNE Brawa za zdobycie pracy,cieszę się razem z Tobą:-).A jak rozwiązałaś umowę z obecną pracą,bo jesteś na wychowawczym??Pytam może się przyda...
I bardzo dobrze ,że wyniki Jagi w porządku,co do ortopedy się nie wypowiem:no:.
Dużo zdrówka dla Jagi oby katar minął szybko,a skąd ta wysypka??
Mamstud za napisanie pracy się dopiero zabieram.A co do komunii na razie jeszcze spokój.

My już po obiadku,miałam dzisiaj lenia i tylko pomidorowa,a teraz idę sobie zrobić kawkę.

agakm cudownie, że znalazłaś pracę!! Gratuluję i w poniedziałek będę kciuki trzymać :-) Dobrze, że wyniki badań nie wykazały nic groźnego! A nie mówiłam? :-) Mam nadzieję, że zaufana lekarka rozwieje do końca Twoje wątpliwości i już będzie coraz lepiej. Katarek pewnie też szybko minie, zobaczysz.

Kasiu jak to po obiedzie? Ja jeszcze się nie zebrałam w sobie żeby go ugotować....Smacznej kawki :-)

hej dziewczyny:-)
mała śpi a ja się zastanawiam od czego zacząć ,obiadek między czasie robienie brzuszków ,a moze picie kawki.Najchętniej wybrałabym kawke no ale .

Okruszku-no tak z tymi klubikami czy żłobkami to ten minus ,że szkraby chorują,jednak to nie uniknione na to akurat nie mamy wpływu.Ciężko bo ciężko ale skoro nie ma wyjścia musisz jakoś temu podołać.Ja będe stresować się jak Niki dostanie się do przed szkola:-)lista będzie w maju to jeszcze odległy termin.Jednak wole żeby mała miała kontakt z dziećmi a nie dzień w dzień przebywała tylko z dorosłymi,choć wiem że będzie mi tęskno za nią.

Umi-tak jak Mamstud napisała cośik masz chyba złą wage:tak:no dziś jestem jak narazie po serku i wendlince ,na obiadek jakaś wątróbka tylko się zastanawiam jak ją zrobić bez tłuszczu:eek:i wody której strasznie nie znosze wypiłam już ponad pół litra:szok:nie ma sprawy jak da rade to moge i troszke za Ciebie stracić;-):-)

Mamstud-no to super siostra straciła na wadze aż jej zazdroszcze;-)

No i to by było na tyle bo mała wstała wklejam tylko szybciochem obiecane fotki,2 zaraz po zrobieniu i 2po jak jest wygojone.Miłego dzionka kochane.

Ps.M&m'siku-ja też che zobaczyć zdięcie brzuszka :tak:

Ps.Teraz doczytałam Aguś-ogromne gratki no super!!!!świetnie .Mam nadzieje że krzywica zniknie precz-a sio sio!a no i niech szybciuchno katarek ucieka coby Jaga się nie menczyła!zdrówka dużo zdrówka !nic musze uciekać

Załączniki

• IMGP5881przed.jpg
    IMGP5881przed.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 43
  • IMGP5882śweżo.jpg
    IMGP5882śweżo.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 45
  • IMGP5903po.jpg
    IMGP5903po.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 45
  • IMGP5906po2.jpg
    IMGP5906po2.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
mamstud mamaNiki nie no wage mam ok, to samo wychodzi na lekarskiej i na aptecznej takiej z pomiarem wzrostu
mamstud 75 d moje marzenie ja mam tez 75. Co do zwisania mnie tez przez jakis czas wydawało sie ze są klapniete z tym ze ja nie karmiłam piersią, ale miałam bum na ćwiczenia i jakos tak jakby sie ujędrniły. Co to dzień ziemniaka?
mms nawet nie mów nic o zimnie... ja to mogłabym żyć w ciepłych krajach
Agakm no nie ciekawie sie to czyta, tylko dziwi mnie ten lekarz czy on sie w ogóle zna na tym czego sie podejmuje... Porazka. I masz racje lepiej iść na konsultacje do innego lekarza skoro ten sie zamknął tylko na jeden lek jakis śuśmak. A co do pracy... Ogromne gratulacje:-)
mamstud ja ci powiem, że najbardziej to mi sie kreski podobają nad oczami i pod tzn brwi tez super, ale ja jestem fanką kresek:-) Piekna robota:-) A jak już podciągnęłaś rzęsy tuszem to w ogóle super wyszło.

Ide szukac cos na obiad bo nie wiem co zrobić, pasuje mi cos szybkiego i na kilka dni najlepiej bo co dziennie przy garach nie chce mi sie stać pewnie jakąś zupe zrobie

Witajcie dziewczyny:-)
Pogoda u nas beznadziejna,szaro,buro i pada więc przymusowe siedzenie w domu,Ania w przedszkolu,a Krzyś wstał dzisiaj pociągający z czego nie jestem zadowolona:wściekła/y::wściekła/y:
Mamstud jak doczytalam,że byłaś w Słupsku to aż mi się gorąco zrobiło,że się nie spotkałyśmy:-( ale następnym razem jak będziesz się wybierała do siostry to daj znać to spotkamy się na kawusi.:tak:Krzysia nie karmie już od czerwca sam odrzucił pierś byłam lekko podłamana tym faktem nawet do lekarza pojechałam w te pędy ale okazało się,że nic mu nie było,ja myślałam,że może ma angine lub chore uszy ale on po prostu stwierdził,że już ma dosyć być ssakiem;-).Pózniej był na mieszance mlekozastępczej 4m-ce,a teraz jest na proszkowym Nestle Junior i nic mu nie jest skazy nie ma już prawie po niczym jedynie ostatnio po mandarynce.Dzień ziemniaka super sprawa i pewnie świetna zabawa:-D
Umi Ania za miesiąc skończy 4latka,a z tą wagą to aż mi się nie chce wierzyć,że tyle ważysz:sorry:
Agakmgratuluje pracy:tak:,a jeśli chodzi o Jage to nie chodzi czasami o tarczyce,a krzywica jak się u niej objawia?
MamaNiki efekt tego makijażu wspaniały :tak:
Madzi@ dobrze,że Kamilek zdrowy :tak:
M&Smi sie zdaje,że u ciebie bedzie córcia nie wiem czemu ale tak mi sie wydaje:-D

Mamo Niki, kreski na górnej powiece bardzo mi się podobają! :tak: gdyby nie cenka, (i twój opis po zabiegu :dry: ) to pewnie sama bym się skusiła. :tak::tak: Naprawdę fajnie wyglądają.

mamstud, ja też bym chciała już zobaczyć maluszka i dowiedzieć się "co to" :-p, ale czas mi szybko mija, wiec te 2 tyg zlecą zanim się obejżę.

co do obiadu, to za mną chodzą leniwe - znowu!! :-p :-)
ps. barmanko, uało ci się wkońcu zrobić? :-)

aga, dobrze że wyniki w porządku. co do krzywicy, dobrze że począki, a nie dalej w las. :dry: i skąd lekarka wiedziała że Jaga ma slabe szkliwo??

mega gratulacje z powodu pracy.:tak:

och florencjo, wiesz ja już się nastawiam na dziewczynkę. choć chciałabym żeby był chłopiec, ale tak jakoś wszędzie widzę oznaki ze dziewczynka...tak mi sie wydaje, no co jest to bedzie. :-p

Ostatnia edycja:
mama Niki a te brwi to już zawsze taki intensywny kolor będą miały? Mnie też podobają się kreski, osobiście się w ogóle nie maluję ale u kogoś może być :-) Powodzenia w diecie! moja sis do smażenia używa minimalnej ilości tłuszczu, a potem odsącza wszystko na ręczniku papierowym.

umi jeszcze posiadaczką takie makijażu jak mama Niki nie jestem :-) A mówiłam Ci, że urodziłam Andrzejka jak miałam 21 lat? Prawie tyle co Ty, rodząc Kacpra, prawda? Ja byłam na pierwszym roku studiów, oj pamiętam jak fajnie było :-)

Florencja obiecuję, że następnym razem dam znać jak będę w Słupsku! W sumie to chyba lepiej, że Krzysiu sam odrzucił pierś, nie musiałaś się stresować odcycowaniem :-)

m&m's a dlaczego wolisz chłopca? Ja jeszcze w poniedziałek wolałam dziewczynkę :-)

Wróciliśmy z Dnia Ziemniaka - była świetna zabawa! Panie zorganizowały dla rodziców i dzieci zabawy, poczęstunek, dostaliśmy dyplom. Zabawy to np.: przewożenie dzieci taczką (prawdziwą), musiałam pchać dwójeczkę :-), krykiet ziemniaczany :-), celowanie ziemniakiem do dziury w głowie lwa, obieranie ziemniaka na czas i układanie z obierek jakiegoś obrazka i jeszcze kilka innych. Mówię Wam takie zabawy są świetne! Gabie też się podobało! :-)

reklama
mamstud - ale fajny musiał byc ten Dzień Ziemniaka, nie no... super!!! mam nadzieję, że pogoda była u Was o wiele lepsza niż u Nas (leje)

Konkurencje po prostu bosssskie!!!

m&m's - ja sama pytałam się o ząbki, bo.. słyszałam o jakiś tabletkach wzmacniających... a Jaga ma np. dwie takie dziwne jedynki górne (nie proste, tylko takie zaokrąglone od wewnątrz... nie wiem czy mnie zrozumiesz...ja u żadnego dziecka nie widziałam takich ząbków... więc zwracam na to uwagę lekarzom), i teraz dwójka jej się tak jakoś zbyt mocno "zabieliła".
No i lekarz nie dał nam żadnego preparatu, tylko kazał się przejść do dentysty.. bo te zaokrąglone do wew. jedynki to najprawdopodobniej wina słabego szkliwa... i sobie je po prostu "zjechała"

Ostatnia edycja:
Do góry