reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Umi ,Florencja,M&msik,Mamstud,Kasia fajnie że wam się podoba choc zdięcie robione z tak bliska to masakra wyglądam jak księżyc w pełni:-D

Mamstud,Kasia-wydaje mi się ,że w rzeczywistości to te brwi nie są tak intensywne,świeżo po zrobieniu to wyglądały masakrycznie jak wychodziłam na ulice to tylko w dużych okularach:-)coby nie było widać ,że te brwi takie ciemne,a teraz nawet mam wrażenie ,że mogły być mocniejsze.Ciekawe jak będą po korekcie wyglądać bo jednak musi być zrobiona.Nad kreskami się zastanawiałam czy lekko ich nie pogrubić bo teraz są takie delikatne,ale chyba zostane przy tych.Brwi pewnie z jakimś czasem też się zmienią ,bo niby jeszcze troszke się goją.

Florencjo -to u Ciebie tak i jak u mnie ,Niki sama odstawiła pierś nie miałam problemu,właściwie dostała flaszke gdzie przespała całą noc i potem już nie dopominała sie o cycusia.Powiem że brakowało mi tego bo to był jedyny moment gdzie Niki się w mamusie wtulała,teraz to tylko czasem.Nie jest z tych co lubią się tulić a szkoda.

Mamstud-dzięki narazie się trzymam i nie odczuwam głodu ,choć to dopiero pierwszy dzień a jeszcze 4 przedemną ,potem dalej.Twoja sis ćwiczy czy tylko stosuje dietke?i jak długo już na niej jest???Kurcze fajowy ten dzień ziemniaka:-)dla dzieci zapewne super frajda:tak:a i dla rodziców też bo przecież radość naszych pociech bezcenna:tak:

Rano mi się nie chciało i dopiero teraz niedawno skonczyłam ogarniac dom,zapewne jak małe tornado wstanie to itak nie będzie już tak czysto,odziwo jeszcze śpi no i niech kobitka odpoczywa potem ją mama wymenczy to padnie po 20 :-)a zapewne zaraz wstanie bo słysze jak dziadek trzaska w warsztacie ema ,pod nami .No i wstała ech jak ja kocham teścia:no:no i koniec laby uciekam po małą koze pa

reklama
mamo Niki - ja sobie nie wyobrażam bólu jaki musiałaś znosic przy tworzeniu tych kresek... no nie wyobrażam...
Chyba darowałabym sobie już brwii - dla mnie szczyt to górna kreska, hehe... naprawdę... Kosmetyczce ciężko było mi ołówkiem kreski zrobić, a co dopiero "wydziarać" je... RESPECT

Aga że ty to zauważyłaś.

mamstud, bardzo fajny pomysł. :tak:
a z taczką wygralaś? :-)

mamo niki, pytałas o basen - my chodzimy tak po prostu sami, nie na zajecia dla maluchów. Maja bardzo dobrze radzi sobie sama w basenie, więc jakoś nie czuję potzreby. Jak będzie trochę starsza 2 - 2,5 roczku to zapiszę ją może wtedy.

Aga że ty to zauważyłaś.

Martuś - bo to widać baardzo wyraźnie. Ciężko znaleźć mi fotkę z tymi Jagowymi jedynkami. Postaram się jej na śpiocha strzelić, bo na "żywo" to się nie da. Ona ma dość krótkie ząbki, i tak nie widać.. Hmmm - kasia i barmanka napewno widziały, więc wiedzą o co kaman. Te ząbki wygladają jak kły - naprawdę.. Kiedyś jak miała tylko jedną 1 taką - to bałam się, że gdzieś przydzwoniła w stół i złamała ząbka, ale później druga 1 też się tak zaokrągliła do wewnątrz.

Hejo babeczki.
Padam na dzióbek(Marzenko dzięki za miłe popołudnie-harpagan nie popuścił:wściekła/y:Roxy jestem zła na twojego eMa:crazy:).Nie nadrobiłam wszystkiego:sorry:bo brakuje mi czasu :zawstydzona/y:
Witajcie

no dobraaaa - powiem Wam, co i jak z Jagodą. Z góry dziekuję Wam za wszystkie wcześniejsze pytania i troske o Nią.
Tydzień temu dowiedziałam się, że Jaga może mieć problemy z trzustką (niedoczynność) - stąd te kupy, brzuszek, i w ogóle. Na dodatek ma początki krzywicy (i tu już jestem wqwiona na ortopedę, gdyż jesteśmy pod stałą opieką ortopedyczną, wizyty, usg...) - ale zwiększoną ilością wit. D możemy sobie z nią poradzić.

Wyniki o dziwo były całkiem w porządku (małe odchylenia od normy). Nie wyhodowano bakterii, zamiast w kale - w moczu znalazła się duża ilość śluzu, krewka w porządku.
Niestety lekarki z którą byłyśmy na dzisiaj umówione nie było - i załapałyśmy się na naszego "zmęczonego życiem" lekarza, który nie powiedział tym razem nic nowego - kazał jedynie w dalszym ciągu Dicoflor Jadze podawać.
Na poniedziałek musze się umówić na nowo z tą lekarka i tyle...

Na szczęście kupki Jagi są już bardziej gęste (nadal głownie zielone) i stanęło na 2 dziennie. Ale to tak od niedzieli, więc ... jeszcze się za mocno nie cieszę.

Ale żeby nie było za pięknie - od wczoraj leje się jej z nosa, i ma wysypke, wrrrr.

Kochana a nie mówiłam,że będzie ok.Poczekaj na powrót lekarki i ona powie ci co i jak(tym konowałem się nie przejmuj:no:), z twojej relacji telefonicznej wywnioskowałam,że to konkretny specjalista.Ilość kupek-zadowalająca;-)-szkoda,ze kolor mają taki a nie inny.
Co do kataru to nasze szkraby chyba nadają na tych samych falach-u nas też potop.
a ja mam newsa!!!
od poniedziałku wracam do pracy!!! Nowy szefo zadzwonił, że w poniedziałek o 7:00 się widzimy!
Wiedziałam,wiedziałam,wiedziałam!!!
GRATULUJĘ:biggrin2:
hejo, :biggrin2:

...a co do płci to w Sylwii imieniny ;-) , 3.11. :tak::tak:

m&m's ja też lubię jak Ty jesteś :biggrin2: Przy okazji dowiedziałam się kiedy Sylwia ma imieniny :biggrin2:
Ale o co chodzi?????:eek:
M@dziu trzymam kciuki żeby się was już żadne choróbska nie trzymały
Mamo Niki nie sadziłam,że makijaż jest az tak mocny:szok:.Jak o nim pisałaś to trochę sie napaliłam...ale chyba jednak spasuję:sorry: nie przepadam za mocnym make-upem.

Hejo babeczki.
Padam na dzióbek(Marzenko dzięki za miłe popołudnie-harpagan nie popuścił:wściekła/y:Roxy jestem zła na twojego eMa:crazy:).Nie nadrobiłam wszystkiego:sorry:bo brakuje mi czasu :zawstydzona/y:

Kochana a nie mówiłam,że będzie ok.Poczekaj na powrót lekarki i ona powie ci co i jak(tym konowałem się nie przejmuj:no:), z twojej relacji telefonicznej wywnioskowałam,że to konkretny specjalista.Ilość kupek-zadowalająca;-)-szkoda,ze kolor mają taki a nie inny.
Co do kataru to nasze szkraby chyba nadają na tych samych falach-u nas też potop.

Wiedziałam,wiedziałam,wiedziałam!!!
GRATULUJĘ:biggrin2:

Ale o co chodzi?????:eek:
M@dziu trzymam kciuki żeby się was już żadne choróbska nie trzymały
Mamo Niki nie sadziłam,że makijaż jest az tak mocny:szok:.Jak o nim pisałaś to trochę sie napaliłam...ale chyba jednak spasuję:sorry: nie przepadam za mocnym make-upem.
Mamstud święto ziemniaka-super.Pewnie zabwa była przednia.

A ja wpadłam na pomysł jak uczcić mój "okrągły" :)zawstydzona/y:)jubileusz:tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ku..rczę... wrrrr:wściekła/y:

no hej znowu. :-)
mam zdjęcie ale średnie bo sie spieszyłam, przez was. :-p ;-)

mmatysia, widzialaś się z dziewczynami?! i jak było.

no i mów co wymyśliłaś na swoją okrągłą rocznicę. :-)

a co do tego o co chodziło, to mamstud zapytała kiedy mam usg, więc ja jej na to , że "wtedy kiedy Sylwia ma imieniny - 3.11", a na to mamstud: ..., i oto chodziło. :-) :-D

no i zdjęcie: edit: dżizas jakie wielkie!! muszę zmniejszyć. :ninja2:
5100185196_de71a65bd5.jpg

Ostatnia edycja:
mamamatysia zazdroszczę spotkania z dziewczynami!! Oj Wy niedobre, nie powiedziałyście, a może bym wpadła kawkę z Wami wypić :-)
Marta Ci już wszystko wyjaśniła..

m&m's o losie!! Toż to ja taki brzuszek w 8 tc miałam!!! :-) Krasnoludka pewnie zjadłaś :-) A tak serio - pięknie wyglądasz i nie mówię tylko o brzuszku, w ogóle ładna z Ciebie kobieta, wyglądasz tak młodziutko!!

oj mamstud, słodzisz. :-p przecież wyglądam tak jak ty.

mi się brzuch wydaje duży :sorry: , mimo że to już prawie połowa.
a jak zjem 2 miski zupy, to juz wogóle robi się ogromny. :-D :-p serio serio

reklama
Do góry