reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Umi zdrówka dla Kacperka,no widać że sezon jesienny się rozpoczął:-(.
Mama Niki no raczej bejbika w pojedynkę nie zmajstrujesz,M troszkę wypocznie i można brać się do działania:-D.
Ale u nas dzisiaj mroźno rękawiczki już przywitały sezon:tak:.
Gotowałam dzisiaj racuszki z jabłkami i makaron ze szpinaczkiem(Moni ty wiesz:-D)Confi za ten przepis to cię normalnie koffffffam:-).A teraz piję kawkę puki dziecię jedno śpi,drugie lata z koleżanką.Miłego poniedziałku;-).
Dziewczynki dotarły już do Was pampersiki,do Mnie jeszcze nie.
A to dla chętnych Zamów Próbkę
hasło DRY MAX ponoć wszystkim rozdają po 5 pampersów

Ostatnia edycja:
reklama
:-)Witajcie dziewczęta nie było mnie b.długo,bo dużo się działo u nas.:tak:
Robiłam prawo jazdy i chwale się,że zdałam za pierwszym razem:-),miesiąc temu zmarl tato mojego M niespodziewanie.:-(
Podczytywałam Was nie powiem ale przy mojej czwóreczce dzieciaków nie chciało mi się pisać dosłownie.:tak:
Witaj Umi my się jeszcze nie znamy:-),M&S gratuluje brzuszka:tak:,MamoNiki jeśli chodzi o odchudzanie to najlepiej o tym nie myśleć za bardzo:tak: tylko po prostu mniej jeść.Ja po drugiej córce byłam mocno przy kości i za chiny nie mogłam schudnąć choć byłam na różnych dietach,za bardzo się tym przejmowałam,a jak dałam sobie na luz i oczywiście zmniejszałam sobie porcje powoli nie od razu to efekt przyszedł szybciej niż się spodziewałam.Także życze powodzenia i w staraniu o dzidzie także:tak:
Barmanko witaj w klubie mi też Krzysio przez kilka ostatnich nocek stęka,jęczy także nad ranem musze już brać go do siebie,bo nie dość,że jest cały zlany to jeszcze:wściekła/y: budzi się w nocy na mleczko,ale obiecałam sobie,że jak tylko wyjdą mu trójki to biore go w obroty.No zobaczymy jak to będzie bo ja strasznie miętka do dzieci jestem.:zawstydzona/y:
Jeśli chodzi o nocnikowanie to ja zaczynam naukę,gdy dzieć skończy 2latka uważam,że wcześniej nie ma to sensu człowiek się umęczy dziecko protestuje,a dwulatek to już kuma o co chodzi tydzień i dziecko nauczone:tak:.No ale ja tak robiłam,ale są dzieci które pewnie sygnalizują szybciej swoje potrzeby więc życze wszystkim mamusiom powodzenia w nauce siusiania:tak:
Pisałyście o samodzielnym rozbieraniu się mój Krzysio z czapką i skarpetami radz sobie rewelacyjnie,z resztą średnio,ale jak zakłada sobie czape z powrotem to już istna komedia:-)
Dobra nie będe Was już zanudzać powiem tylko,że jutro robie kolejne podejście z Anią do dentysty mam nadzieje,że w końcu da sobie wyleczyć zęba:tak:
Życze zdrowia chorowitkom:tak:
Do następnego wpisu:-D

Florencja się odezwała:szok:Myślałam o Tobie ostatnio:tak:
Gratuluję prawka,za 1 razem superrrr:tak:.
Współczuję straty teścia:-(.
Widać ząbki 3 dają dzieciaczkom ostro w kość ale już w niedługo się wybiją i znowu będą same aniołki z tych naszych skarbów;-).
I pisz częściej koniecznie :tak:.

Mamo Niki, ja razem z Marzenką byłam na Dukanie. Ostatnio coś się opuściłam ale od dziś wracam na właściwe tory.Posiłków możesz jeść ile chcesz aby to były dozwolone rzeczy. W pierwszym tygodniu buzia nie będzie Ci się zamykać bo ciągle czujesz się głodna ale później to minie.

Co do dziewczyn to nic za nie nie mogę powiedzieć.Mam nadzieje,że mimo tego my Ci starczamy i staramy się Ciebie nie zaniedbywać.

Umi,powiem Ci ,że mnie takie bałaganiarstwo też denerwuje. Jak mały ssał smoka to na samą myśl ,że będę go musiała szukać to mną trzęsło.Zdrówka dla maluszka.

Kasiu, ja też nie dostałam pamperów. Przyjdą to przyjdą a jak nie to mam ich w nosie. Nie będę drugi tydzień czekała na kuriera.

Florencjo, BB to nie książka tu się nie czyta tylko się piszę.Fajnie ,że u Was wszystko ok. Wstaw zdjęcie bo już nie pamiętamy jak wyglądacie. No i częściej,częściej zaglądaj z zamiarem pisania.

hej hej,

cześć Florencja!!! :-)

mamo niki, co do diety to ja sie nie wypowiadam, może za kilka miesięcy. :sorry:
a co do maluszka, to masz rację nie nakręcać się :tak: idzie zima, dłuższe wieczoryyyy, chłodniej to się człowiek w nocy bardziej przytula.. więc myślę że na wiosnę spokojnie przywitasz bociany... :-D

ciekawe co u Sylwii, znowu kilka dni byla cicho - aż strach się bać...:baffled::baffled::ninja2:

mamstud, poszłaś drugi raz na tą bete? jak tak to wyniki jutro pewnie?

my zaraz na basen także idę ogarnąć.

Barmanko, wybacz nie mogłam sobie darować. :-D :-p

dobre, dobre :-D:-D:-D:-D:-D

ech ostatnio coraz więcej literówek walę :baffled: (ostatnio Kasia mnie "złapała"), niestety takie są skutki jak człowiek ma pare innych spraw na głowie (nie dotyczą one forum) :zawstydzona/y::zawstydzona/y:i odpisuje na posty, a myśli są nie wiadomo gdzie :sorry2:
ale miło że ktoś czyta moje posty i wyłapuje bykole ;-):tak::-D:-D

mamo Niki, źle mnie zrozumiałaś - ja miałam na myśli henne na rzęsy ;-):tak::tak:

umi, zdrówka dla Kacperka :happy2:

florencja, super że się odezwałaś. Gratuluje prawka! Kondolencja z powodu teścia..
Ty mówisz że jesteś miętka mamuśka? :szok: ejj tam nie wierze Ci :-p

Mam chwilke, przegrałam batalie z Kacpremi godzine temu mi zasnął dosłownie na kolanach.... Trzasłam nim jak głupia, żeby nie zasnął a ten dosłownie na patataja usnął...
kasia co za makaron ze szpinakiem? Nie słyszałam o takim czymś
florencja Witaj, nie znamy sie ale mam zamiar to nadrobić:-) Gratuluje prawka i przykro mi z powodu straty członka rodziny.
monika mój zazwyczaj zostawia smoka w łóżeczku ale dziś miał taki humor ze wszedzie z nim łaził rano... i musze sie przyznac ze ja go nie znalazłam tylko mój T. przed chwilą... mały upchał smoczka do autka z przyczepą tam nie zgaladnełam oczywiscie.
m&ms tez chce popływać,a ty na jakis aerobic wodny chodzisz?
MamaNiki jak m&ms pisała zima czyni cuda:-):-p w sumie lato tez:-p no ale po zimie wiecej dzieci:-). Tak czy inaczej trzymam kciuki:-)

edit
barmanka jesli Cie to pocieszy to ja potrafie napisać który przez "u" albo jeszcze inne głupie błedy o literówkach nie wspomnę...

Ostatnia edycja:
Moni-pewnie że mi wystarczacie;-):-)i doceniam że jesteście:tak:Jak mi się uda to rusze z dietką od środy ,jutro wyskocze na zakupy to zaopatrze się w co trzeba,jednak cielęcine moge wybić sobie z głowy u mnie w mieście nie dostępna:no:zapewne powieje umnie z obiadkami monotonią kurczak będzie królował.Zastanawiam się czy znajde jakis serek homogenizowany bez tłuszczu?znalazłaś taki ???myśle że poradze sobie 5 dni będzie bo chciałabym zrzucić conajmniej10 najlepiej 15o ile się uda.Znajoma a właściwie już była znajoma-robiła tą diete i dużo schudła.Jednak chodziła też na siłownie ,rollmasaż itd kurcze tylko niewiem ile jej to czasu zajeło i ile kg straciła ale naprawde sporo!Ja od dziś zaczne robić jakieś brzuszki przysiady itp,na siłownie niestety nie mam jak no chyba że Niki na barana i heja z nią:-D

Kasia-no to dobry obiadek ja nigdy jeszcze nie robiłam racuszków najwyższy czas będzie zacząć-oczywiście dla Niki i ema:tak:mi bardzo smakują babcine z jabłkami.Co racja to racja;-):-Dże też czasem bez tych facetóew się nie da ,niestety nie w każdej kwesti mozemy być samowystarczalne.Ja też kochana kupiłam w H&M takie cieńsze bawełniane rękawiczki na teraz bo jednak po spacerku Niki miała ręce lodowate trzeba zakładać rękawiczki nie ma co,choć dziś cały dzień siedzimy w domku bo pada i pada:no: Jutro właściwie Niki też bidulka zostaje w domku,zawioze ją do mamy a ja musze wyskoczyć do CC w innym mieście wymienić buciki ,kópiłam w ciemno Niki 2pary kozaczków i niepasują.Sobie musze kupić jakąś szarą torebke coby dopasować do kozaczków i może się przełamie i kupie pierwsze w swoim życiu spodnie rurki,do kozaków najlepiej ,zobacze co tam będzie.Po powrocie musze kliętke obciąć no i dzionek zleci.

Florencja-fajnie że zerkłaś do nas.Powiem Ci ,że ja właściwie sporo nie jem,śniadanie czasem nie zawsze ,obiadek i kolacje i wsio.Jednak tak jak wspomniałm Bic Mac ,pizza ,gyros to mnie gubi mega tłuste a ja tak to kocham ech,jednak trzeba przeżucić się na sałatki.A chce zrobić dietke bo bez tego napewno w stare ciuchy nie wskocze,a szafa zawalona a ja niemam w czym chodzić ech.Bardzo współczuje tobie i emowi :-(wyrazy współczucia.Mam nadzieje że dacierade ząbka wyleczyć:tak:i słuchaj dziewczyn bo dobrze piszą :tak:zaglądaj częściej.Niki chce teraz zacząć oduczać od pampersa coby potem nie było zamało czasu bo warunek aby biegała do przedszkola to bez pampersa.Znajoma dała rade małą nauczyć to mamm nadzieje że mi się uda,zaczne może od czwartku zakładać majteczki tylko musze pozwijać dywany:-)

Kasia Moni-oco biega z tymi pampersami?jakis konkurs czy cuś?całe paczki wam wyślą czy jakieś próbki?my cały czas na pampersach jedziemy innych Niki nigdy nie zakładałam,nawet m zaprotestował jak raz chciałam spróbować czegoś innego,stwierdził że pare złoty w tą czy w tą go nie zbawi!W zasadzie ma racje bo komfort małej najważniejszy :tak:

rany jaka ta pogoda dobijająca,siedze przed tv i leniu****e po 20 mam zamiar pocwiczyć to teraz się pobycze,m jeszcze walczy w warsztacie ciekawa jestem o której go dziś zamknie?
zapomniałabym Mamamatysia-kochana i jak tam interes?jusz ruszyłaś czy jesteś przed???jak tam mały urwis nadal dokazuje na maxa czy spokojniej?mam nadzieje że dał mały Fifi mamie odsapnąć:tak:buziaki dla was:-)

Umi-biedny Kacperek mam nadzieje ,że szybko wyzdrowieje i kaszel pujdzie precz!dużo zdrówka dla Syna.

Bosze,jak ja jestem zakręcona. Nie wiem jak ja nadrabiałam forum,ze tyle informacji jako mi uleciało.Watki mi się pokićkały.
Kasiu, ja nie wiem jakim cudem ale nie widziałam info o makaronie ze szpinakiem blllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeee( może i dobrze).

Martuś, Tobie dieta nie grozi nawet po słoniowej 24 miesięcznej ciąży. O Mmatysi też myślałam ale jak się zapytamy o nią to zawsze coś się wdarzy. Czekam spokojnie aż sama się odezwie.Jeszcze raz dzięki. Wiesz za co.

Umi,u mnie jak dzieci są chore to ja im zawsze daje tyle spać ile potrzebują i nie patrzę na porę. Tomek jak był chory w lato to usnął o 14 i obudził się na drugi dzień o 8 rano.

Mamo Niki, ja cielęciny nie jadłam i nie kupowałam. Nawet nie wiem jak się ją przyrządza.Serek to sobie kupuje w kauflandzie ich marki za o,99 groszy. Wiem,że dziewczyny kupują serek President w dużym wiaderku. Co do ćwiczeń to ja nie ćwiczyłam.

Pampery są ze Streetcom Polska Sp. z o.o. i dostaniemy je do testowania.

reklama
Monia, ja tak jak ty też daję spać jak są chore. Bo tak jak ty miałam sytuacje że spały cały dzień budziły się na szamę i znowu spać.

Barmanko, ja jestem ostatnia do "wskazywania" błędow i literówek, bo mi się tyle zdarza że szok. więc rozumiem innych.
tą jedną twoją nie mogłam się oprzeć z wiadomych względów - ubawiła mnie i już. :-D hi hi hi

jeny no wiecie, co biust mi się normalnie "napompował"!!!! serio :szok: !!!!
owszem z Mają jak bylam w ciąży to mi się powiększył trochę, potem jak karmiłam to oczywiście bardziej, więc niby wiedziałm czego się spodziewać, ale teraz -!!!!! - no poprostu mam wrażenie jakby w ciągu tygodnia z A zrobiło mi się C!!!!
i tu się sprawdza powiedzonko "uważaj czego sobie życzysz" :dry: bo przyznam że przeraża mnie myśl co bedzie dalej!!!! :szok: ja wcale nie chcę jeszcze więcej, a jak przyjdzie karmienie to ...aż się boje myśleć!!!! serio zaskoczona jestem.:dry:

Do góry