reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej mamusie.
Udało mi się pospać do równej 8:tak::tak::tak:.Nie powiem,żeby była mega wyspana(musiałabym chyba przespać dwa tygodnie non stop) ale zawsze to lepsze niż nocne wstawanie co 40 min i pobudka o 6.
apropo ile po antybiotyku mozna szczepić? Bo sama nie wiem kiedy mogę z nim iść
Nam kazali przychodzić 3 tygodnie po zakończeniu leczenia.
A jak Kamilek?Zdrowieje?
Dziękuję Umi:-)
Co do nocnych pobudek łączę się z tobą w bólu;-)

No i zapadła decyzja.W przyszły roku przed wakacjami zaczynamy "prucie" ścian i podłóg na dole-remont na 3 miesiące:szok:. Ciekawe kto dopilnuje budowy,remontu i interesu:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
m@dzi@1, niestety nie wiem:no: Najlepiej zapytaj w przychodni, możesz zadzwonić by nie chodzić nie potrzebnie.

umi, wiesz mój czasem też chce pić w nocy (rzadko bo rzadko, ale jednak). Wylukałam że pić chce wtedy jak wieczorkiem zapcha się chlebkiem :sorry: i nie dam mu wystarczającej ilości herbatki do popicia...

Wogóle to się witam.
Dziś mam wolne, od tego tygodnia z koleżanką pozamieniałyśmy się zmianami w pracy - ona w przyszłym tyg chce mieć cały wolny - więc ja będę pracować cały tydzień :szok::szok: No ale ma mi to "odrobić";-):tak:

Na obiad mięsko się rozmraża - muszę opróżnić choć troszkę zamrażalnik bo zamówiłam mięsko, i jak podliczyłam ile mi tego przyjedzie to uuuu:szok: dałam rade :eek: 13kg mięcha :nerd: do Świąt powinno styknąć :tak:

barmanka mój chce co dziennie pic ww nocy przynajmniej 2 razy. i cos takiego jak za malo picia do kolacji wykluczam nie zaleznie od tego ile wypije ma stałe pory budzenia jak na mleko kiedys to teraz na herbate, w sumie nawet i zwykła woda przegotowana z odrobina herbatki do pociesza
mamatysia 3 miesiace remontów eh sporo czasu, wiem co to znaczy remont:-) ale jak potem człowiek jest szczęśliwy mam nadzieje ze wszystko nie spadnie na twoja głowę. A myslałam ze to tylko mój sie budzi w nocy.

edit Barmanka 13 kg miesa? kurcze tez tak chce ale ne miałabym gdzie trzymać:-p

Witam.
Barmanko 13 kg mięsa łałłł Ja to bym miała na rok,bo My to bardzo mało mięsożerni.A dzisiaj na obiad ugotowałam kalafiorową:-).
Mamstud szybko daj nam znać jak wynik...my takie wścipskie i niecierpliwe:laugh2:.
Madzia mi też kiedyś mówili ,że 3 tygodnie po antybiotyku.
Matysia co powiesz co to w końcu za interesik??

umi, Marcela jak odzwyczajałam od picia w nocy to też z mleka przeszłam na herbatkę, potem coraz mniej tych granulek dosypywałam do wody, więc w sumie pił taką zabajoną wodę ;-) ale i tak się budził :baffled: więc jedynie co mi zostało to sukcesywnie wydłużać ten czas podania herbatki w nocy - nakrywałam głowę poduszką i udawałam że nie go nie słyszę :sorry: no i jakoś się udało, ale teraz nie powiem Ci ile czasu mi to zajęło (nie pamiętam :baffled:).

Kasia, no ja sobie nie wyobrażam nie mieć w zamrażalniku cycek kurzych ;-)
Czy mogłabym żyć bez mięska?.... raczej nie, na pewno nie - choć nie jem go co dziennie :tak:
Ja za to mogłabym się obejść bez chlebka ;-)

umi, Marcela jak odzwyczajałam od picia w nocy to też z mleka przeszłam na herbatkę, potem coraz mniej tych granulek dosypywałam do wody, więc w sumie pił taką zabajoną wodę ;-) ale i tak się budził :baffled: więc jedynie co mi zostało to sukcesywnie wydłużać ten czas podania herbatki w nocy - nakrywałam głowę poduszką i udawałam że nie go nie słyszę :sorry: no i jakoś się udało, ale teraz nie powiem Ci ile czasu mi to zajęło (nie pamiętam :baffled:).

tak samo odzwyczajałam i trwało to 3 tygodnie ale miał wtedy 8 miesięcy i od tamtej pory nie potrzebuje nawet picia,ale podejrzewam im dziecko starsze tym trudniej to zrobić.....
A co do chlebka,ja bym bez niego nie mogła,gdyż S pracuje w piekarni i jest za friko:-D

barmanka kasia jemu nie przeszkadza co pije moze być i woda:-p choc wiadomo herbatka lepsza ale jak juz nie ma wyboru to i herbatke wypije ja puki co zmniejszam mu porcje picia i widze, że w sumie mu to nie przeszkadza tak wiec z 250 ml przeszlismy na 100 i tak sie budzi o tych samych porach, co do płaczu, ja moge przecierpieć, ale mój T by sfixował to samo sasiad obok który nas straszy policja ze dziecko maltretujemy ( młody tak strasznie sie drze w nocy czasem), oduczyłam go tego ze mama za kazdym razem bierze na rece i teraz w nocy słysze tylko dajjjjj, dajjjjjj licze na to ze mu przejdzie co smieszniejsze Kacper przesypiał noce od 2 miesiaca życia do 4 i wtedy mu jedzenie nie było potrzebne

reklama
Do góry