reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Wymiękam.....nie dam rady dzisiaj nadrobić :( niestety ale jestem na etapie że Zosia budzi sie w nocy nawet 8 razy z czego 3 razy je. Nie rzucajcie kamieniami tak poprostu ma, za nic nie zje kolacji a potem w nocy nadrabia bo głodna. Wodą rzuca, jak tylko sam smok to afera.
Confi - metoda z kaszką odpadła :-(jak tylko Zosia poczuła inną konsystencję mleka od razu wypluła....ehhhh....:-(
Kiedy ja się wyspie? wczoraj poszłam spać o 21.30:baffled:

reklama
Wymiękam.....nie dam rady dzisiaj nadrobić :( niestety ale jestem na etapie że Zosia budzi sie w nocy nawet 8 razy z czego 3 razy je. Nie rzucajcie kamieniami tak poprostu ma, za nic nie zje kolacji a potem w nocy nadrabia bo głodna. Wodą rzuca, jak tylko sam smok to afera.

Pocieszę Cię bo u mnie to samo.:baffled:Nie mogę pozwolić żeby się darł w nocy bo mam nerwowych sąsiadów więc podaje mleko.:sorry2:

Roxy....ja wszytkie sprzedane rzeczy wysylam poczta...raz zdazylo mi sie ze kobieta twierdzila ze czapeczki ktore wylicytowala do niej nie doszly wiec musialam zwrocic kase!!:baffled:
Z paczkami nie mam problemow ( odpukac!!).
Poprostu wejdz na cennik poczty Polskiej i tam masz wszytko "czarno na bialym". Kazdy z niego korzysta.
standardowo np za paczke do 10 kg o duzych gabarytach masz 28 zl, a list priorytetowy to 8.5..;-)
Powodzenia w wystawianiu.
Jesli chodzi o ceny to wiem ze czasami takie zestawy schodza za wiecej ale ja poprostu chce sprzedac..fakt ze zarobic tez no ale ja nie mam gdzie tego trzymac.
I jak za taka pake wezme 300 zl to i tak fajnie.:tak:

Aga..dziekuje za kciukaski co do operacji Ali..oj przydadza sie kazde zacisniete piastki i dobre mysli..:tak:
Jesli chodzi o nasz pobyt na stale w uk to na pewno dziewczyny maja tam lepszy start niz tu..Dlatego wlasnie coraz czesciej myslimy o pozostaniu na obczyznie. :tak:
No powiem Ci ze te osoby co kupily ciuszki po moich malych sa bardzo zadowowlone i juz zklepaly u mnie ubranka 12-18m.
Pani ktora kupila ubranko do chcrztu sama zapytala o ubranka dla swojej coreczki.:tak:

Jeju alez Zofik jest rezolotny..:-D.Klasc sie na przejsciu dla pieszych :szok:

Nie zazdroszcze pobudek w nocy..:-( Na szczescei dziewczyny nie jedza od 8 miesiaca...

Monika..no widzisz...fajnie byc tak zaskoczonym..!! Co nie?!:-):-)
A wogole wiesz ze bylam ostatnio w ND ? Jak juz wracalam to uswiadomilam sobie ze moglysmy sie spotkac choc na szybkiej kawce!:-)

Ostatnia edycja:
witam majóweczki:-)
Jej jak za starych dobrych czasów tyle napisałyście.Wybaczcie że nie będe nadrabiać wczorajszego dzionka ale padam.Dziś byliśmy z Niki u lek.prywatnie okazało się że miała 3 dniówke.Cała bidulka jest wysypana,oraz idzie znów ileś tam zębów naraz:szok:mała daje tak popalić,ja jeszcze też na antybiotyku bo jeeszcze gardło troszke boli.Jedynie dziś mała najmniej marudziła,ale najgorsze noce te pobudki płacze i piski.My też użuwamy żelu Dentinox.

musze się pochwalić że dziś byłam Niki zapisać do przedszkola na przyszły rok-mam nadzieje że nas przyjmną.Bardzo na to licze:tak:znam panią dyrektor więc może jakieś wzgledy będe mieć:-)A mała może się zmieni i będzie bardziej grzeczna:tak:

No dziś wysprzątałam domek ,to jutro laba-mama do mnie wpadnie i zostanie nanoc coby mi się nie nudziło.M jedzie na ryby do Czech i zostanie tam na noc co mi się bardzo nie podoba.Znów weekend zaplanował tylko dla siebie:wściekła/y:no ale co zrobie jak uparty jak osioł i pojedzie.

Jolu-fajnie ,że znów jesteś:tak:gdybym była w ciąży i wiedziała że córcia to z chęcią odkupiłabym odwas ciuszki,ale jak narazie nie jestem w ciąży:-(Fajnie że macie udany pobyt w Pl,widać po foteczkach,że dziewczynki szczęśliwe:tak:Jedyny minus teraz to pogoda nie bardzo rozpieszczająca.Chociaż unas dziś było słoneczko i cieplutko:-)

AgA-fajnie że jesteś:tak:

fajnie że wam się podoba Niki,mała łobuziara widać bardzo zadowolona a najbardziej podoba jej się otwieranie i zamykanie szafek:-DNajchetniej to chciałabym ażeby znajoma namalowała mi cośik fajnego na ścianie ale m stwierdził że mam nie przesadzać,ech ci faceci.Jednak znajoma siedzi we Wrocławiu to niewiem czy by przyjechała.

nic będe uciekać nie miejcie mi zazłe,że tak ogólnie się zwracałam ale jakoś nie mam ani siły ani weny ażeby cośik więcej naskrobać.Dobrej nocki kochane.

Pocieszę Cię bo u mnie to samo.:baffled:Nie mogę pozwolić żeby się darł w nocy bo mam nerwowych sąsiadów więc podaje mleko.:sorry2:

Jak znajdziesz sposób...podziel się BŁAGAM....
Ja już ze zmęczenia po prostu daje je butle i idę dalej spać...wiem że to nie jest bezpieczne w razie zachłyśnięcia ale nie mam siły stać nad nią jeszcze pół godziny i czekać aż wypije.
Czasami łapie się na tym że nie lubię zasypiać bo wiem że za ok 2 godz. będę musiała wstawać potem za kolejna godzinę itp.:-(

witajcie :-)

ale suuuuper się Was nadrabiało - no Kochane rano poczułam się jak za dawnych dobrych czasów - suuuuper:-):-):-)!!!

a teraz poodpisuje:

Jolu - biedna Ty - jajnik powiadasz - to straszne!!! Jak sobie pomyślę o cierpiących z bólu Maleństwach - to mi się ryczeć chce (i nie myślcie, że przesadzam - ostatnio spotkalam się z koleżanką w Rynku, i... ta jechała do szpitala do swojego 3 letniego chrześniaka, no i jak mi opowiedziała o jego chorobowych przejściach, tak ja stojąc na środku chodnika poryczałam się jak bóbr, a to tylko jeden z przykładów)
Dlatego Kochana nie wiem jak mam Cię pocieszyć - z pewnością będzie dobrze (oczywiście kciuki mam mocno zaciśnięte i myślami jestem z Wami)... ale jak piszesz o kolejnych atakach, to... to jest po prostu straszne - serce się kraja. Dużo zdróweczka i siły dla Was wszystkich.

Co do Twojej aukcji - no Kochana - pełen profesjonalizm :tak:!!!

wyprzedaże w UK... Kochana - to właśnie był powód mojego fatalnego nastroju na początku tygodnia - poprosiłam naszą "pseudo-przyjaciółkę" (która właśnie wyjeżdżała do swojego męża do Londynu, w celu polowania na wyprzedaże), aby podczas zakupów miała też na uwadze moją Jagódkę, i jakby coś fajnego wyczaiła niech weźmie (problemu oczywiście nie było - bo Ona sama ma córeczkę o 9 m-cy starszą od naszych Dzieciaczków).. I wzięła... Tydzień temu odebrałam torbę, z ciuszkami z Girl2Girl i Toddler Girls z cenami wyjściowymi (ceny z wyprzedazy zostały pościągane - jedynie klej na metkach pozostał), na dodatek funta przeliczyła sobie po 6 zł - bo przecież trzeba było dodatek do jej podróży zrobić. Masakra...(jako kolejny przykład postawię tu Barmankę, która przywiozła nam rzeczy z nexta - o połowę tańsze od tych "przyjacielskich") .
Połowa mi się nie podoba - częśc była na 6-7 lat (to akurat były spodenki - ale jako tłumaczenie usłyszałam tekst typu - no bo Jaga jest klucha, no i wzieła wieksze co by jej w brzuszek nie uciskało - bez komentarza:baffled::szok::no::crazy:)

Jestem totalnie zawiedziona.. Bo gdybym chciała rzeczy z cenami wyjściowymi - to poprosiłabym którąkolwiek z Was mieszkających w UK czy Irlandii - i miałabym rzeczy z nowej kolekcji 2011 - czyż nie?
I tak się zakończyła przyjaźń z mojej strony. Nie nawidzę ludzi, którzy próbują ślizgać się na innych. Najgorsze jest to...że nie potrafiłam jej powiedzieć prosto w oczy co o tym myśle. Jak powiedziałam jej, że np. bluza mi się nie podoba, to ryknęła na mnie, że Ona to kupiła dla Jagi! (wcześniej - będąc w UK powiedziała, że spoko...jeżeli coś mi się nie spodoba - opchnie to dalej). ehh :-(

Marzenko, Roxy, Kasiu - ja akurat wystawiam czasami rzeczy na allegro po mojej małej (ale robie to w formie pojedynczej, albo kompletów/zestawów) - i czasami musze po 3 razy coś wystawiać - bo ludziska chciałyby chyba za darmo kupować (wiem, wiem - same też takie jesteśmy) - może i ja skuszę się na robienie pak, hmmmm

AgA - no Kochana - gratuluję zakupu działeczki!!! Pokaż jakieś foteczki, jakie macie z nią plany?

co do wyjść na spacerki - ja szelki mam zakupione od kwietnia - ale jeszcze ich nie uzywałam - ciężko mi jakoś dopasować je do małej... Kupiłam je do nauki chodzenia - ale jakoś się wtedy nam nie przydały.
U nas w Bolesławcu - szelki są dość popularne. Oczywiście są komentarze... ale no sorry... byłyby tez (nawet gorsze) jakby dzieciaczki biegały środkiem ulicy - a tak.. jest bezpiecznie.
A schody to i u nas hit - tyle, że Jagoda sama po nich wchodzi...a z zejściem wiadomo...

Ostatnia edycja:
Aguś - normalnie jeste w szoku po tych "przyjacielskich" zakupach... sorki, ale miała tupet! a dużo Ci tego nawiozła? lepiej nie będę już komentowała więcej...

co do schodów to Wy macie się fajnie, bo w domku mieszkacie to pewnie i schody są... Natasza też by sama weszła, ale z zejściem też byłby spory problem... Gdyby potrafiła to miałabym problem rozwiązany! Mieszkam w wieżowcu. Puściłabym na parterze i niech zasuwa na 10 piętro!

Dzieńdoberek:-)

AgA,Monia...u mnie to samo zjedzeniem nocnym:sorry2: Od dwóch tygodni moje dziecko wypija w nocy flachę a czasem nawet dwie...dwa dni temu budziła się co 4 godzinki i wołała mniam,mniam:baffled: Próbowałam herbatke i niestety to nie było to....zastanawiam sie czy w tej kwestii nie cofamy się do wieku niemowlecego:baffled: I kompletnie nie mam na to sposobu,chce jeść i koniec.

Aga_km...świetna ta Twoja pseudo przyjaciółka,no po prostu nie moge-jaki ludzie potrafia miec tupet:no: I jeszcze ten tekst z kluchą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no bezczelna....

Miłego dzionka wam życze:-)

cześć Marzenko i Dario

pytałaś Marzenko czy duzo mi tego nazwoziła - no więc może powiem sumowo, bo czy tak dużo tego jest to nie wiem - wyniosło mnie to 350 zł + prawie na 200zł moja koleżanka (Agatka, od której Jaga dostaje sporo ciuszków) wzieła dla swojej Niuni. Chcesz to porobie fotki ;-)

P.S. musiałam zedytować posta wcześniejszego - bo jak zobaczyłam ile błedow z nerwów porobiłam, to się za głowę złapałam, hahaha.

a co do schodów - to ja mam w domu bardzo strome, no i już nie tyle boje się jej wchodzenia, co właśnie obawiam się pomysłu zejścia. A że Jaga to zdolna bestia - nie zawsze wyczajam kiedy już poprzestawiała barierki i jest na "górze".

Roxy, Monia - u mnie jest to samo... Tyle, że ja karmie cyckiem (jeszcze - nie krzyczcie). W dzien jestesmy na butli - ale jak nie dostaje cycka, to i na butle psioczy i nie zawsze wezmie. W nocy czasami herbatka wystarczy, a czasami jest takie darcie, i sceny łóżeczkowe, że... niestety... karmie dalej.

reklama
Oj Aga współczuje takie przyjaciółki ludzie są czasami beznadziejni
U nas gorączki ciąg dalszy wiecie ja nie wiem czy to nie za długo na ząbki ale w sumie Kamil nie kaszle nic tylko nie je musze mu wciskac na sile. Niby dalej ten zabek sie nie wyrznal ale zaczyna mnie to martwic
Marta jakbys miala stronke z jakimis fajnymi ciuszkami bez wygórowanych cen to poslij na priv moze cos wybiore dla kamilka
Ja na punkcie nexta mam fioła dobrze ze tam nie mieszkam bo bym zbankrutowała
Co do szeleczek to ja też kupiłam i Kamil miał je dosłownie raz ubrane jakos sie u nas nie sprawdzają
sorki za bledy :)

Do góry