reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mamusie, dostęp do forum daje administrator baby boom a nie moderator więc nie przyspieszymy

patusia44 ja też na 15 stycznia mam wizytę i badania usg :-)

reklama
Witajcie Mamusie...
Bardzo Wam dziękuję za miłe przyjęcie mnie po tych kilku dniach....Kochane jesteście. :-D:-D...jak dobrze, że Was mam. Już dbam o siebie i odpoczywam, dużo śpię....i czuję Motylka bardzo wyraźnie :-D:-D czego gratuluję tym Mamusiom, które poczuły ruchy niedawno....i życzę tego z całego serca tym, które z niecierpliwością czekają na pierwsze kopniaczki ;-);-)

A my właśnie niedawno wróciliśmy od mojego brata i jego rodziny. Byliśmy ich odwiedzić...było miło i rodzinnie...;-) Kurczę czas mi tak ucieka, że nie wiem...Jestem na zwolnieniu od października i ludzie mnie pytają czy mi się nie nudzi...a ja najczęściej nie wiem jak to się dzieje, że dopiero był poniedziałek...a już weekend...:baffled:...:baffled: Myślałam, że więcej tego czasu będzie ale jest go nawet mniej niż było kiedyś. Pewnie mam to wrażenie dlatego, że źle sobie planuję ten czas....:sorry2:

Buziaki dla Was wszystkich i cudnego nastroju życzę....:-D:-D:-D

okruszku- nie nie mylisz sie ja tez siedze juz od pazdziernika na zwolnieniu i tez nie mam na nic czasu.. ciezko mi sie do czegos zabrac bo jak ktos widzi ze cos robie to zaraz slysze do lozka lezec i odpoczywac.. jedynie synek zabija nude dzikimi pomyslami.. ostatnio zapytal mnie ,,bedziesz moja Dama a ja cie uwolnie z zamku.,,. smialam sie jak glupia.. a on na to ,,z toba mamo to nawet nie mozna sie pobawic,, a idac do pokoju mamrotal ,,ojeju z kim ja mieszkam,, no oszalec mozna!!!

Mamusie podjeto jedno glosna decyzje co do zapisywania na forum zamknietym... Bedziemy zapraszac tylko te mamusie ktore poznamy wczesniej juz na forum otwartym... Decyzja taka zapadla z wielu powodow... Jednym z nich jest obawa o nasze sprawy prywatne...

Okruszku ja też jestem na zwolnieniu od października i mam poczucie że dni przelatują mi między palcami, że nie mam na nic czasu. Nudzić mi się nie nudzi, bo pierwsze tygodnie zwolnienia głównie przespałam a teraz czytam, oglądam, i robię te rzeczy, na które do tej pory nie miałam czasu i poprostu było mi go szkoda. Ale coś w tym jest...pewnie już do porodu nie wrócę do pracy. Ostatnio lekarz mnie lekko mówiąc "wyśmiał" jak zapytałam się czy po nowym roku będę mogła popracować. Muszę odpoczywać i uważac na siebie, to jest teraz najważniejsze - moje dziecko. Muszę też zadbać o synusia, bo później będzie troszkę trudniej z podzielnością czasu i uwagi a nie chciałabym żeby miał poczucie straty mamy i tego, że mu siostra odbiera to co do tej pory tylko do niego należało.

Hej kochane,

Ile wy zescie napisaly przez 2 dni:szok:. Niestety nie moglam tego wszystkiego nadrobic:dry:Przeczytalam kilka ostatnich stron, nie wiem gdzie jest forum zamkniete:confused:jak tam sie dostac:confused:mogla by mi ktoras poprowadzic...

Nie bylo mnie kochane bo moja mamcie 2 stycznia przyjechala i zostalismy w Atenach dluzej, wczoraj wieczorem wrocilismy:-DKupilismy sztucce talerze itp do nowego mieszkanka w Ikei generalnie cala sobote przechodzilismy po sklepach:baffled:, ale jestem zadowolona bo kupilismy lozeczko mebelek do przebierania dziecka (do lozeczka moskitere, materac, kolderke) wyglada to tak oto link: www.ira-bebe.gr - Baby rooms - Lilttle Village
Ale mielismy szczescie, bo trafilismy na 25% przeceny:tak:wiec zamknelismy sie w 1000€ , to lozeczko staje sie pozniej lozeczkiem,gdzie dziecko moze spac do 8ego roku zycia:-Dodbieramy je z Aten za 2 miechy:tak:Ale jestem zadowolona jeszcze wozeczek i duze zakupy zakonczone :rofl2:Na szczescie te koszty pokryla tesciowa uffff...my teraz mamy wydatki nowo mieszkaniowe wiec mocno bysmy musieli zacisnac pasa:blink:
Czytalam gdzies ze ktoras z was ma wizyte 12.01 tak jak ja:-Dwtedy beda mierzyli wszystko naszej malej:tak:juz sie nie moge doczekac. Jakies dziewczynki poznaly plec malenstwa?sa nowe chlopaczki czy dziewczynki:confused::happy:

Buzki i pozdrawiam

... Muszę też zadbać o synusia, bo później będzie troszkę trudniej z podzielnością czasu i uwagi a nie chciałabym żeby miał poczucie straty mamy i tego, że mu siostra odbiera to co do tej pory tylko do niego należało.
Dokładnie :tak: Ja pracuję nad tym już od dwóch miesięcy. Dzisiaj np. tarzałam się w śniegu , w piątek pół dnia spędziłam w "Smyku" na oglądaniu zabawek. Robię co mogę i za każdym razem tłumaczę, że nowy członek rodziny trochę czasu zabierze ale nie cały. No i tak w kółko :-)

reklama
isabela - dzień ok, ale wieczór boski, siedzę właśnie z butelką spirytusu i upijam swoją piątą już w tej ciąży opryszczkę wargową :-D
kasica212 - osobiście wolałabym posiedzieć z babcią niż z teściową :-)

Do góry