reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

tęsknić nie tęsknie,bo jestem już u siebie w domku i mam m przy sobie:-)Jedynie miałam dziś troszke nerwów-pomogliśmy z m ostatnio komuś potrzebującemu i te osoby odpłaciły mi dziś bardzo nieprzyjemną wiadomością sms,dobrze jest pomagać,ale żal ściska serce ,że ktoś może być tak niewdzięczny za niejednokrotnie udzieloną pomoc:no: Ja to jestem bardzo nerwową osobą,wszystko biore do siebie i aż za barzo przeżywam co spędza mi sen z powiek.Oj to współczuje tej papierkowej roboty,no chyba że to lubisz.Zapewne intensywnie spedzony dzień i zabawa to przyczyna.Dzięki i również życze dobrej spokojnej nocki też już kieruje się do sypialni:tak:papa

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,

ja tak tylko na chwilkę - dlatego przepraszam, że bez torcików (bardzo przepraszam):

Wszystkiego najlepszego dla Krzysia (spóźniłam się z życzeniami jeden dzień) i dla Izy Mirki oraz dla Mamuś - Florencji i Tsariny!!!
Oby ostatni miesiąc przed roczkiem był baaardzo przełomowy, szczęśliwy i przede wszystkim zdrowy - co by imprezka mogła trwać bez końca (ta na roczek rzecz jasna)
Buziaki od nas :***

Dziękuję za życzenia: Ninie27, ninie2003, kasicy, mamie niki, Joli - buziole :*****

Jolu - Tobie również moc życzeń na kolejne szczęsliwe lata małżeństwa :****

Dobra, lecę... Za 30 minut muszę być na poprawinach (od wczoraj się weseluje) :baffled::-D

dobry wieczór Majóweczki!

Barmanko ostatnio tak mało Ci odpisałam bo akurat mi bateria w laptopie padała i się spieszyłam żeby mi posta nie wcięło...
U nas to wygląda tak: lista produktów zakazanych, którą kiedyś wpisałam na wątku żywieniowym jest wciąż aktualna - niestety:-( Pocieszające jest to, że Gaba bardzo chętnie próbuje wszelkich nowości i zjada wszystko z apetytem. Więc chociaż problem nie jedzenia mamy z głowy, uf :-) Mam nadzieję, że Marcelitko też polubi nowe smaki!

mama Niki ale z Ciebie nocny Marek! Fajnie tak wrócić do domku, prawda? :-) Po ostatnim urlopie w Berlinie też z chęcią weszłam do domku. Chociaż z górą prania walczyłam jeszcze dobry tydzień....:sorry2:

bohaciefka normalnie jestem na Ciebie obrażona! Dlaczego nas tak zaniedbujesz?! Już nas nie kochasz, co? Nie tęsknisz za nami babolkami? :-):-) Dobrze Cię widzieć.

agakm miłego post weselicha :-)

kasica mam nadzieję, że szybko do nas wrócisz!

kasia a powiedz mi, Filip śpi już bez pieluszki? Ale Ci zazdroszczę takiego mądrego chłopczyka....

Jolu ależ Ty się masz z tymi swoimi dziewczynkami! Co i znowu dolega? A Ty znowu sama....Oj, bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że będzie lepiej bo przecież musi! No i wszystkiego najlepszego z okazji szóstej rocznicy ślubu!!!

U nas kilka nowości:
1. Trzy dni z rzędu Gaba robiła kupkę do nocniczka :-)
2. Wczoraj zrobiła samodzielnie 3 kroczki, chichotała przy tym jak mały belzebub :-)
3. Od wczoraj nie karmię piersią..... :-( Gabcia mnie tak pogryzła, że dostałam zapalenia piersi.... Ciężko mi z tą myślą bo chciałam ją karmić ok 2 lat.

Do tego od dwóch tygodni zmagałam się z okropnym zapaleniem pęcherza - takim z krwią w moczu i w ogóle. Niestety na to także dostałam antybiotyk bo już nic innego nie pomagało. To wydarzenie przypieczętowało decyzję o zaprzestaniu karmienia...:-(

Wczoraj byliśmy z M na kolacji we włoskiej knajpce, potem na piwku w bardzo przyjemnym pubie. Jutro mija dwa lata od naszego ślubu!:-)

Witam.
Mamstud Gratulację sukcesu nocnikowego Brawo:tak: Filip śpi jeszcze z pieluszką,
ale jak śpi w domu w dzień i się wysika przed spaniem to mu nie zakładam.
Pierwsze kroczki świetnie i Gaba poszła przed roczkiem Brawo po raz drugi:tak:.
A co do karmienia piersią bardzo mi przykro ,że stało się właśnie tak:-(.
Życzę dużo zdrówka i oby ta przypadłość pęcherza szybko minęła.
A życzenia co do rocznicy zostawię na jutro;-):-).
Aga jak na weselu,popiłaś ,potańczyłaś ??
bohaciefka to ciężki okres dla Ciebie ,rozliczanie PIT-ów na pewno wszyscy znajomi uśmiechają się do Ciebie;-).
Mama Niki ja też niestety mam taki charakter że wszystko biorę do siebie i jestem nerwus :-(no nic życzę więcej luzu:sorry2:.

Witam Was dziewczyny po baaaaardzo długiej nieobecności:-)
Martalis dzięki za pamięć i życzenia dla Krzysia:tak:
Nie było mnie tak długo,bo chorowały dzieci ja też troche i ochota przez to odeszła na pisanie,ale już jest dobrze i postaram się do Was zaglądać jak najczęściej.przyznam się zręką na sercu,że brakowałpo mi Was dziewczynki:tak:

Florencjo,Krzysiu...

img-thing

Izabelko,Tsarino...
Wszystkiego Dobrego dla Was na ten 12 Miesiąc:-)

img-thing

Aga_k_m, Roxy dziękujemy za życzenia i za pamięć...

mamstud gratulacje dla Gaby i gdyby nie udało mi się wpaść jutro, to dużo radości w drugą rocznicę ślubu...

florencjo witaj znów u nas... najserdeczniejsze życzenia dla Krzysia...

z rewelacji z naszego gniazda, Iza zrobiła pierwsze samodzielne kroki! Goniła psa, ale jednak!

Dobry wieczór - jesteście jeszcze?:happy:

Wszystkiego najlepszego dla Izy Mirki i Tsariny:-)
oraz Krzysia i Florencji:-).
Oraz zaległe, ale jak najbardziej szczere życzonka na ostatni miesiąc przed roczkiem dla
Jagódki i Agi km
oraz Kubusia i Tikanis

Dawno nie było mnie na tym wątku. już się stęskniłam:sorry2:. Moje dolegliwości się na szczęście skończyły, więc od razu lepiej się czuję i mam lepszy humor, a co za tym idzie i wenę do pisania:-).
Tylko nadrabiać nie będę;-)

Mamstud,
a Tobie składam gratulacje z okazji 2. rocznicy slubu:-). ja tez mam niedługo. kiedy to zleciało:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama Niki ja też niestety mam taki charakter że wszystko biorę do siebie i jestem nerwus :-(no nic życzę więcej luzu:sorry2:.

?????????? no coś ty!!!! Ty masz taki charakter??????? nie wierzę!!!!

Mamstud, gratulacje dla Was!!:-):-):-) Dla Gabuni za kroczki i dla ciebie za nocnik!!!! to zawsze świadczy o wytrwałości i zdolności mamy!!

Tsarina, brawo dla Izy, musisz częściej psa przegonić. :-D:-D:-D

Florencja , myślałam o Tobie!!! Wiesz myślałam że dawno cię nie było i co u ciebie? i że masz taką dużą rodzinę - co nie jest częste ostatnio - i że ja cię tak bardzo za to podziwiam, i że chcialabym ....być taką matką i żoną jak Ty jesteś.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Fajnie że jesteś!!

reklama
Witam się wieczorkiem:-)
Właśnie siedze z Desperadoskiem w ręku,klub AA chyba dziś nie ma obrad?hmm ale popijam piweczko z m także też bardzo przyjemnie:tak:wogóle dzionek przyjemny bo m był z nami w domku:-)nie zwiał mi dziś do Czech na rybki:tak:Niki była cała wniebowzięta ,że tata mama razem w domku i się z nią bawią:tak::-)Jedynie byłam w Kościele z Niki ,a potem zachaczyłam o mame i wyciągnelam ją na spacerek,taka piękna pogoda ,aż żal było siedzieć w domku :tak:
Aga km-mam nadzieje że pochwalisz się jak było na weselu:-)
Kasia 1208-Filipek taki mądrala ,jestem pełna podziwu :tak:a między naszymi szkrabami tylko 3dni różnicy,także roczek będziecie świetować zaraz po nas :-)
Florencja -miło że znów z nami jesteś:tak:Wszystkiego dobrego dla Krzysia-dużo zdrówka ,radości śmiechów hichów:tak:
Tsarina-wszystkiego dobrego dla Izy,samych radosnych chwil,wielkiego uśmiechu na buźce :tak:Teraz to już duża dziewczynka:tak::-)
Mamstud-ja tak zawsze miałam :-)zazwyczaj 5 godzin snu mi starczało :tak:ostatni raz spać o normalnej porze szłam chyba w szkole podstawowej-jak rodzice kazali.Nawet po porodzie nie spałam 3doby w szpitalu ,ale to raczej była sprawka Nicol.Także masz racje -nocny marek ze mnie:zawstydzona/y:może ja z jakiegoś rodu Draculi się wywodze;-):-D
M&m's-co uwas?mam nadzieje,że zajrzysz tu jutro:tak:a ja czuje niedosyt ,nawet ostatnio pytałam jak przygotowania,ale niestety nie odpisałaś:-(kurcze a to przecież najpiękniejszy i najważniejszy dzień w życiu kobiety:tak:ja swoje przygotowania i całą reszte mile wspominam-mimo tego że płakałam jak dziecko i przez kilka minut z wzruszenia nie byłam w stanie wypowiedzieć słów przysięgi-to dopiero akcja ,a wyobraź sobie miny wszystkich zebranych w kościele,cisza jak makiem zasiał a Ewelina stoi i szlochado tego stopnia że momentami się zanosiłam:zawstydzona/y:ach ta miłość-tego pełnego radości i miłości spojrzenia m do końca życia nie zapomne -bezcenna chwila:tak:a jak ktoś oglądał płytke z wesela to pewnie boki zrywał z mażącej się Eweliny:-D:-D:-D
Moniq-kochana odezwij się wreszcie!!!bo brakuje tu Ciebie!!!
edit
teraz doczytałam-
M&m's-no niestety to jest ta najbardziej negatywna cecha mojego charakteru:zawstydzona/y:i pomału jest to dla mnie ostatnimi czasy bardzo uciążliwe:no:nawet zaczełam stosować jakieś ziołowe tabsy ale na moje nerwy ,raczej mają za słabe działanie.Zastanawiam się nad wizytą u lek.ażeby cośik przepisał ,żeby ukoić te skołatane nerwy:zawstydzona/y:niemam jakiś wielkich problemów,ale widze że jestem teraz zabardzo nerwowa,nie wydaje mi się to normalne-a wiem że z nieleczonej nerwicy może zacząć się depresja,moja m tak miała-ale przeżyła coś czego nikt nie powinien doświadczyć-śmierć swojego dziecka:-(ok bo chyba zbyt dużo napisalam:zawstydzona/y:troszke się otwarłam:zawstydzona/y:Włąściwie to niewiem czy to pytanie kierowłaś do mnie czy do Kasi1208

Ostatnia edycja:
Do góry