reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Tsarina, Ankzoc, Kasiu - dziękuję :***

Aga/ pani moderator
wybacz ale co to??
zaczepka? chęć "zakonczenia "tematu??

nie tak dawno sama zwracalaś uwagę mi i innym dziewczynom że w taki sam sposób żartujemy z regulaminu i że to nieładnie z naszej strony, a teraz co, robisz sama to samo?

grzecznie odpowiem:

po 1 - aluzja była do wczorajszych wypowiedzi (wszystkich uczestniczących), na temat życzeń, a że niefortunnie temat wybuchł dzień przed "małą rocznicą" mojej córki - wolałam zapytać.

po 2 - ja nie z tych co "przytyka"... bo jak widzisz sama - od lutego (od PM/PW) nie robiłam tego
więc...jeżeli doszukujesz się "ukrytych" przesłań... to powodzenia.

Ankzoc - śliczne zaproszenie. Też się muszę pobawić Corelem, ale do dziś nie wiem, gdzie wyprawić tą uroczystość - u nas czy u babci w ogrodzie. No i termin też jest pod znakiem zapytania - bo w urodziny Jagódki jej Chrzestny planowo ma zostać tatą. Więc albo zrobimy ten roczek w 2 częściach, albo przesuniemy się o 1-2 tyg. i zrobimy wielką imprezę.

A kapciuszki są świetne. Znam markę Zetpol - aktualnie mamy kapciuszki z Lemigo, ale powoli zaczynam się rozglądać za jakimiś w rozm. 22 i raczej to teraz bedzie Zetpol:happy:.

Współczuję niekończącego się bólu głowy - szukaj jakiegoś specjalisty... bo to nie jest normalne.

Zdrówka dla wszystkich chorowitek :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
powróciłam... strat zero, piesi żyją, rowerzyści też, tylko pan ekolog/złomiarz prawie stracił swój wózek, ale nie zasugnalizował próby wjazdu na drogę... na zakręty z podporządkowanej dalej wjeżdzam z 70 na liczniku i zapominam, że przy hamowaniu mam wciskać sprzęgło... nadal jeżdżę bez świateł... ale jest coraz fajniej, a jazda z 100 po autostradzie była super!... jak w wesołym miasteczku! wybaczcie, ale teraz ide coś odpocząć...

ps. na autostradę pojechaliśmy, bo ja miałam nauczyć sie płynnie biegi zmieniać...

martalis Xavko daje popalić? Z pewnością "kiedyś" będzie grzeczniejszy :-) Piszesz, że na urlopie będziecie walczyć z nocnikiem, gdzie się wybieracie?

dzieki ze pytasz,no powiem ci ze Xavko jest spokojny ,nieraz wejdzie tam gdzie niepowinnien...Oliver tez taki byl do ok poltora roku ,jak zaczol broic ale ta sa chlopcy i musza.
co do urlopu jedziemy oczywiscie do Polski do naszego domku na wies ,dzieci tam maja luz niesamowity,Oli jest zawsze szczesliwy.

Pisalas ,ze z Andrzejkiem narazie spokoj oby tak dalej,Maja tez nie chce jeszcze chodzic ,no moj tez niestety nie, kazde dziecko inaczej zaczyna dla nas lepiej bo nie musimy za nimi tyle biegac.

ankzoc nic sie nie stalo ,ze spoznione zyczenia i tak dziekuje bardzo!

JAGODKO wszystkiego naj ,naj na ten kolejny miesiac ! buzka

ale sie dzisiaj rozpisalyscie kobitki.

cos mi nie wyszlo cytowanie...

tsarina dobrze, nie masz nikogo na sumieniu milej jazdy zycze ,na autostradzie sie najlepiej jezdzi !

ja w maju bede miec 7 lat prawko.

Ostatnia edycja:
hejka ja na razie tylko na chwilkę by złożyć życzenia dla dzieciaczków :tak:
jestem tak padnięta że szok, nie powiem ile kaw dziś wypiłam :zawstydzona/y: do pracy miałam na 7, a tak naprawdę tomna zrobiłam się po lunchu, po 1... :nerd::nerd:
a jeszcze jak dowiedziałam się że w niedziele mam iść do pracy (na szczęście tylko na 2 godz) to aż mną zatrzęsło :crazy: jest jakiś festyn i szefuncio potrzebuje mnie do rozdawania gratisów... no nic, przeżyje i to :sorry2:

Tikanis, dla Kubusia...

20peu8i.jpg

a gdzie ty się podziewasz, co? znikłaś na dobre czy jak? :sorry2:

Aga, nooo dla Jagodzi jakiś słodki torcik też się znalazł :tak:
2rd7oeb.jpg

martalis, barmanko - dziękujemy za życzenia :***

Tsarina - wiedzialam, że spodoba Ci się na autostradzie:tak::-)!!! Myślałam jednak, że więcej pocisniesz, hehehe (ja zawsze miałam ciężką nogę na trasie, i moj instruktor zawsze mnie za prędkość ganił:sorry2:)

barmanko - ja też dziś na kawach żyję. Od kilku dni mam problem z jedzeniem, ale za to kawę za kawą mogłabym pić :baffled:.
To chyba jakieś przesilenie:dry:.

A ja dziś spacerowałam z Jadzią ponad 5 godzin. Byłam z nią na zakupkach - chciałam sobie i jej jakieś butki kupić... ale niczego nie kupiłam - jak było coś fajnego to nie było mojego nr-u (40/41), a z Jagodą troszkę musze się zastanowic...
Później pochodziłysmy po Rynku, a następnie "odpaliło mi", i wyruszyłam z wózkiem do babci (a to 2 km za miastem).
Było super!!!

Spóźnione życzonka dla Jagi i wogóle dla wszystkich dzieciaczków

Dziewczyny Aga ma do mnie telefon więc jak jakieś sprawy do mnie to przez nią Pozbywam się komputera a kiedy kupimy ładowarku do laptopa nie wiem, więc nie potrawie sprecyzować kiedy wrócę

Miłego weekendu

Hej kobitki:-)

U nas pogoda taka, że aż się żyć i tańczyć chce:tak::tak: słonko świeci odkąd otworzyłyśmy oczy..super!!!!:-)
Nocka ciężka...śniła mi się teściowa:nerd:...więc same rozumiecie:baffled:

Troszkę ponadrabiam i postaram się poodpisywać...widzę, że dużo tego nie ma..

no więc:-)

aga_k_m
Wszystkiego najlepszego dla małej Jagódki!! W szczególności dużo zdrówka!!
Kochana powodzenia w nauce samodzielnego usypiania.

kasia
jestem pełna podziwu dla Twojego Filipka....kurcze Kasię wysadzam już kilka miesięcy..kupki zawsze robi do nocnika...bo jak już chce jej się to daje mi znak ...patrzy na mnie i na nocnik;-) tak że wiem o co jej chodzi:tak: ale z sikaniem to bywa różnie...czasem nie zdąrzę to siku jest w pieluszce....nie potrafię jej nauczyć żeby wołała..jak Ty tego dokonałaś???

No i może to zabrzmi jak zaczepka;-), ale serdecznie pozdrawiam te mamusie, które twierdziły, że nie da się nauczyć rocznego dziecka korzystania z nocnika;-)

m&m's
Wiesz jak to ja....raz jestem raz mnie nie ma....ostatnio jakoś jestem bardziej zorganizowana to i chwilę znajdę żeby tu zajrzeć:-)

tsarina
Ty wariatko:-D Porównanie do wesołego miasteczka mnie bardzo rozbawiło:-):tak:
Dobrze, że nie ma żadnych ofiar Twojej nauki jazdy..byle tak dalej..hihihi

barmanko
Wiem jak to jest pracować w niedziele :no: nic fajnego..ale dobrze, że to tylko 2 godzinki...szybko zlecą...nawet sie nie obejrzysz;-)

Dobra...zabieram się za sprzątanie i pójdziemy na spacer
Buziaki

Hej Nina,
fajnie że pogoda u was. jednak jak słoneczko od rana świeci to jakoś inaczej się wstaje. :-):tak::tak:
u nas dziś pochmurno, i wcale się wstawać nie chciało, tak przyjemnie się chwilkę powylegiwaliśmy...:-):-):-)
w sumie to mógłby taki jeden dzień deszczowy przyjść, lubię zapach deszczu i to jak dźwięczy o szyby...

Hej

Spóźnione życzenia dla Jagódki.Wszystkiego najlepszego

Ja tylko na chwilkę przy kawusi, Julek usnął. Na chwilkę bo robię obiad, a zaraz potem jadę do szpitala do taty. W nocy znów się dusił.
Na dodatek mój pies nie domaga(czytaj ma sraczkę i rzyga przepraszam bardziej wrażliwe osoby) No i nie wiem co ja z nim zrobię jak pojadę do szpitala.

Nina masz racje mamy które nie wierzą w nie pampersowego roczniaka niech czytają. U Julka tylko siku z rana. Muszę się wziąć za to na poważnie.

Ankzoc Julek jeszcze nie każdą noc śpi do 5. Dziś akurat spał, ale bywają też noce wg schematu jak u Ciebie czyli północ, trzecia i szósta. Wczoraj zjadł kolacyjkę dostał przed spaniem cyca i jeszcze 100 mleka z kleikiem(bebiko z kleikiem) no i wstał o 5 zjadł mleczko i spał do 8. No i dziś do wieczora cysia już nie będzie. Więc wychodzą mi dwa karmienia na dobę.

A u nas piękna pogoda, już byłam na małych zakupach z Julkiem.

reklama
Dzień dobry Majóweczki!

U nas też piękne słonko :-) Chłopcy z Gabą na spacerku, a ja w kuchni buszuję :-)

nina27 fajnie widzieć Cię w dobrym humorze! Tańcz i śpiewaj skoro Ci się chce, radzę tylko nie robić tego na ulicy bo mogą Cię zgarnąć... :-) Snu z teściową w tle współczuję...

m&m's lubisz się wylegiwać, co? Super - ja też :-)

nina2003 współczuję wizyty w szpitalu i chorego psa....

barmanko nadal zmagamy się ze skazą...

Do góry