reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
bo Maja to też, tylko muzyczka ją intersuje i tańczy jak tylko usłyszy. :-)

Moniq to po co ty sprzątasz.. ? :-D

a tu filmik apropo tańca:
[video=youtube;NgEovw-tnFU]http://www.youtube.com/watch?v=NgEovw-tnFU"]http://www.youtube.com/watch?v=NgEovw-tnFU[/video]

Ostatnia edycja:
nie widzę filmiku:-(popraw proszę...Już widzę,Ona jest boska a jaka śliczna:tak:
Matysia trzymajcie się:-(

Ostatnia edycja:
jeszcze miałam dla mmatysi wrzucić Mikołaja w garniturku, ale widzę że beznadziejnie wyszły. :-(

Załączniki

• 100_8901..jpg
    100_8901..jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 53
  • 100_8905..jpg
    100_8905..jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 51
Jolu a miałam pytać ,nowe leżaczki przypadły do gustu panną i czy była ta pani od jedzenia???

Kasiu....dziewczyny tak polubily nowe lezaczi ze same sie wdrapuja na nie jak mowie ze idziemy lulu...:-D:-D..no i na duzym lewku ktory jest na oparciu pokazuja gdzie lew ma oko, ucho, usmiech i wlosy...:-D:-D
Takze ja jestem tez zadowolona..i maja wiecej mniejsca w tych...

Jesli chodzi o pania od jedzenia to nie..nie byla....byla ta nasze hv i tyle..troche sie zezlilam ale jakos damy rade...
Jest jakis maly postep..dziewczyny ladnie zaczely gryzc chrupki...nadal jednak to co maja podane z lyzeczki nie podchodzi im..Jesli tylko sa tam jakies grudezki, kawaleczek, makaronu..od razu jest odruch wymiotny...
No ale moze malymi kroczkami jakos damy rade...
Dziekuje ze pytasz...:-):-):-)

Martus....Majeczka jest BOSKA.....:-D:-D:-D...sliczna, a jakie ruchy tyleczkiem....:-D:-D:-D..Super...
A Mikolaj wyglada jak maly pan mlody...Przystojniak..:-D:-D:-D

Mamamatysia...oj kochana trzymaj sie i oby Filip szybko wydobrzal...

Barmanko....masz racje , wiekszosc zakupkow (ciuszki dla dziewczyn) robie przez internet...Tak jest mi wygodnie i nie widze ile kaski wydaje..:-D:-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-);-)

Moze masz racje z tym piciem...Zycze wytrwalosci i szybkiego sukcesu w zaakceptowaniu kubeczka...:tak:

A ja prasuje i prasuje...i konca nie widac...zawzielam sie i mam zamiar dzis skonczyc...jutro posprzatac domek, a w niedziele zaczac cos przygotowywac na imprezke...
Jednak bedziemy miec gosci...
Postanowilam ze zrobie slodkosci sama , a na nieslodko beda chicken nugettsy z sweta chilli dipem, deska z serami, i jakies tam przystawki pod postacia oliwek, pomodorkow itp.
Ze slodkosci robie kokosowe i rumowe trufelki, sliwke w czekoladzie, blok waniliowy i brownies...:-). No i oczywiscie tort....mam nadzieje ze wyjdzie mi ladnie,,....
Bede go pokrywac masa z marshmallow.....:tak:

Tort urodzinowy

Aaaaa Martus moje dziewczyny tez tancza......:tak::tak::tak:..

Jolu cieszę się że dziewczynki robią choć małe postępy!! :-) no i fajnie że wpadną do was gości na impressskę!!! :-) no i dziękuję za miłe słowa o Mai i Mikołaju. :-)

:tak:witam się jak to w moim zwyczaju bywa ostatnia:-Dnosz kurna dziś taka fajna frekwencja była i mogłam was złapać po23 no i mi sie nie udało szkoda.
Mamamatysia-miło już się bałam że jestem niemile widziana na spotkańku,tak m mi powiedział,widocznie coś źle wysłałam albo przez pomyłke komuś innemu posłałam wiadomość.Jestem na etapie rozważania co zrobić,bo m uparł się że mnie odwiezie do was bo boi się ,że pobłądze czy coś a boi sie i omnie i Niki(nigdy sama nie jechałam do Katowic)no i mówi,że wróci do domku i potem znów przyjedzie po nas.Moim zdaniem to bez sensu bo daleko mamy to chyba lepiej jak by zemną u was został,ale pewnie czuje się głupio i mu niezręcznie że sam jeden będzie ,no do czerwca troche czasu jest więc coś pokabinujemy:tak:no chyba ,że macie gdzieś blisko,staw rzeke czy cóś-to oddeleguje go na ryby bo już pytał czy w pobliżu was mozna gdzieś wędkować:-Da teraz wracam do spraw poważnych-bardzo Ci współczuje tego stresu i stachu jaki dzisiaj musiałaś przeżyć!:-(całe szczęście ,że obeszło się bez płukania żełondka!tak jak to Barmanka napisała-nie wyobrażam sobie jak robią płukanie u takich małych dzieci!całe szczęście że nic złego się nie stało.Dużo zdrówka dla Filipka,a dla Ciebie kochana dużó siły i wytrwałości na zakupy i całą tą bieganine ,która Cię czeka.Aga km-dobrze to ujęła-ja też jestem pełna podziwu i chylę czoła ku tobie:tak:jesteś dlamnie wcieleniem dobra!milej na świecie by było jakby każdy z nas tak bezinteresownie pomagał potrzebującym!robisz tak wiele!No i uważam Cię za wzór gospodyni domu:tak:ja chyba nie jestem tak dobrze zorganizowana i zaradna jak ty.
M&m's-dzięki ty jedna mnie pocieszyłaś odnośnie m,ostatnio bardzo mi było ciężko psychicznie,a teraz to mam nadzieje,że będzie już tylko lepiej:tak:spory zażegnane :-)brawa dla Maji no rośnie Ci tancerka:-)Nicol też tańczy ale na siedząco-bardzo komicznie to robi przy czym mówi-lala lala:-D
Aga km-super,że już ok z kompem no i jesteś kochana:tak:
Ankzoc-no coś ty pewnie że było smutno bez Ciebie:tak:i tęskniłyśmy,fajnie ,że sie odezwałaś!!!
Roxy-Wszystkiego najlepszego dla naszego szogunka :) dużó zdrówka,mało upadków przy tym szybkim biegani,dużo dużo beztroskiej zabawy i samych radosnych dni!!!buziaki o demnie i Niki:*:*:*
a nie jestes sama,ja też uważam na to co daje Niki,i stwierdziłam,że jedzonko teraz zakazane bede podawać od roczku,dopiero teraz tak z nowości to dałam jej chlebek z masełkiem,no i dostaje od dnia rozpoczęcia11-mca całe jajeczko(wczesniej jadła tylko żółtko)dodaje jej jajusio do obiadków i je bez problemu ze smakiem -odpukać.Może to przesada z mojej strony,ale poco mam ją narażać na niepotrzebne alergie czy coś innego.Jeden dzień jej sama gotuje a jeden dzień je obiadek słoiczkowy.Z nowości to też wczoraj pierwszy raz dałam jej sok robiony przezemnie -marchew ,jabłko i banan,bardzo jej smakowało.Myśle,że się odważe i zrobie jej jajeczniczke:tak:
Powiem wam dziewczyny,że je mi szpinak ze smakiem i nie grymasi:tak:no i coś poprawił jej się apetyt odpukać,je wiecej co widać wizualnie i wagowo:tak:
Moniq-fajnie babeczko kochana,że jesteś-oj niezazdroszcze ci porządkowania ,po podróży to człowiek rozleniwiony a tu już po powrocie obowiązki czekają:no:a no imprezka Ci się należy:tak:pobaw się kochana !miłej biby życzę:tak:
Jola-super,że ze zdrówkiem dziewczynek ok,a brak apetytu to chyba normalne po takiej gorączce i kiepskim samopoczuciu,tak myśle.A wydaje mi się ,że z jedzonkiem odnośnie gryzienia się troszke lenią i przyzwyczaiły się pewnie do papek i wygodniej im tak,bo przy cząsteczkach i kawałkach moze nie chce im się gryźć.Moja Niki jak jej pierwszy raz podałam grudki to specjalnie robiła języczkiem tak aby jej to do gardełka spłyneło i celowo wywoływała odruch wymiotny -no i tak z 3razy zwymiotowała,definitywnie widać było że było to jej celowe działanie!Ale postanowiłam tak łatwo się nie poddać i dawałam nadal grudki i jedzonko o gestszej konsystencji,po2 dniach jadła normalnie,a wprowadzałam grudki i cząsteczki według schematu kalendarza żywienia niemowląt no i to zaakceptowała:tak:także pewnie wasze skarbeńki potrzebują więcej czasu,i wreszcie kiedyś zapewne nadejdzie dzień ,że same zrozumieją że trzeba gryźć:tak:Ciesze się że napisałaś co u was
ok uciekam bo się zrobiło późno i was znów zanudzam bo zabardzo się rozpisałam:zawstydzona/y:
dobrej spokojnej nocy babeczki wypocznijcie!!!!

Baaaa.
On tez żonaty z dwójka dzieci;-).Ale takich chętnych to więcej:-D:-D:-D.
Jak żadna z mamuś nie przywiezie eMa to swojego tez wyśle na zielona trawkę;-)

ja bede z M, mam nadzieje, że tylko na wymiotach Fifiego się skończyło i reszta nocki mineła spokojnie

Moniq udanej imprezy

m&m's Maja jest śliczna

jolu Ty to jesteś zorganizowana, łakocie pewnie Ci wyjdą genialne

Witam mamuśki ;-) Miłego dzionka ;-) :-D

Witajcie, ponieważ nie miałam możliwości złożyć życzeń na bieżąco naszym małym Miesięcznikom chciałabym to zrobić teraz:
A więc na początek
Wszystkiego dobrego dla najmłodszej Julii
I 100 lat dla prawie dorosłych Filipka, Kamilka, Gabrysi, Nicoli, Kasi, Szymonka, Majeczki,Filipka, Gucia,Nataszy, Diany, Nadii

2e3oa52.jpg

reklama
Do góry