reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
bo Maja to też, tylko muzyczka ją intersuje i tańczy jak tylko usłyszy. :-)

Moniq to po co ty sprzątasz.. ? :-D

a tu filmik apropo tańca:
[video=youtube;NgEovw-tnFU]http://www.youtube.com/watch?v=NgEovw-tnFU"]http://www.youtube.com/watch?v=NgEovw-tnFU[/video]

Ostatnia edycja:
nie widzę filmiku:-(popraw proszę...Już widzę,Ona jest boska a jaka śliczna:tak:
Matysia trzymajcie się:-(

Ostatnia edycja:
jeszcze miałam dla mmatysi wrzucić Mikołaja w garniturku, ale widzę że beznadziejnie wyszły. :-(

Załączniki

• 100_8901..jpg
    100_8901..jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 55
  • 100_8905..jpg
    100_8905..jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 53
Jolu a miałam pytać ,nowe leżaczki przypadły do gustu panną i czy była ta pani od jedzenia???

Kasiu....dziewczyny tak polubily nowe lezaczi ze same sie wdrapuja na nie jak mowie ze idziemy lulu...:-D:-D..no i na duzym lewku ktory jest na oparciu pokazuja gdzie lew ma oko, ucho, usmiech i wlosy...:-D:-D
Takze ja jestem tez zadowolona..i maja wiecej mniejsca w tych...

Jesli chodzi o pania od jedzenia to nie..nie byla....byla ta nasze hv i tyle..troche sie zezlilam ale jakos damy rade...
Jest jakis maly postep..dziewczyny ladnie zaczely gryzc chrupki...nadal jednak to co maja podane z lyzeczki nie podchodzi im..Jesli tylko sa tam jakies grudezki, kawaleczek, makaronu..od razu jest odruch wymiotny...
No ale moze malymi kroczkami jakos damy rade...
Dziekuje ze pytasz...:-):-):-)

Martus....Majeczka jest BOSKA.....:-D:-D:-D...sliczna, a jakie ruchy tyleczkiem....:-D:-D:-D..Super...
A Mikolaj wyglada jak maly pan mlody...Przystojniak..:-D:-D:-D

Mamamatysia...oj kochana trzymaj sie i oby Filip szybko wydobrzal...

Barmanko....masz racje , wiekszosc zakupkow (ciuszki dla dziewczyn) robie przez internet...Tak jest mi wygodnie i nie widze ile kaski wydaje..:-D:-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-);-)

Moze masz racje z tym piciem...Zycze wytrwalosci i szybkiego sukcesu w zaakceptowaniu kubeczka...:tak:

A ja prasuje i prasuje...i konca nie widac...zawzielam sie i mam zamiar dzis skonczyc...jutro posprzatac domek, a w niedziele zaczac cos przygotowywac na imprezke...
Jednak bedziemy miec gosci...
Postanowilam ze zrobie slodkosci sama , a na nieslodko beda chicken nugettsy z sweta chilli dipem, deska z serami, i jakies tam przystawki pod postacia oliwek, pomodorkow itp.
Ze slodkosci robie kokosowe i rumowe trufelki, sliwke w czekoladzie, blok waniliowy i brownies...:-). No i oczywiscie tort....mam nadzieje ze wyjdzie mi ladnie,,....
Bede go pokrywac masa z marshmallow.....:tak:

Tort urodzinowy

Aaaaa Martus moje dziewczyny tez tancza......:tak::tak::tak:..

Jolu cieszę się że dziewczynki robią choć małe postępy!! :-) no i fajnie że wpadną do was gości na impressskę!!! :-) no i dziękuję za miłe słowa o Mai i Mikołaju. :-)

:tak:witam się jak to w moim zwyczaju bywa ostatnia:-Dnosz kurna dziś taka fajna frekwencja była i mogłam was złapać po23 no i mi sie nie udało szkoda.
Mamamatysia-miło już się bałam że jestem niemile widziana na spotkańku,tak m mi powiedział,widocznie coś źle wysłałam albo przez pomyłke komuś innemu posłałam wiadomość.Jestem na etapie rozważania co zrobić,bo m uparł się że mnie odwiezie do was bo boi się ,że pobłądze czy coś a boi sie i omnie i Niki(nigdy sama nie jechałam do Katowic)no i mówi,że wróci do domku i potem znów przyjedzie po nas.Moim zdaniem to bez sensu bo daleko mamy to chyba lepiej jak by zemną u was został,ale pewnie czuje się głupio i mu niezręcznie że sam jeden będzie ,no do czerwca troche czasu jest więc coś pokabinujemy:tak:no chyba ,że macie gdzieś blisko,staw rzeke czy cóś-to oddeleguje go na ryby bo już pytał czy w pobliżu was mozna gdzieś wędkować:-Da teraz wracam do spraw poważnych-bardzo Ci współczuje tego stresu i stachu jaki dzisiaj musiałaś przeżyć!:-(całe szczęście ,że obeszło się bez płukania żełondka!tak jak to Barmanka napisała-nie wyobrażam sobie jak robią płukanie u takich małych dzieci!całe szczęście że nic złego się nie stało.Dużo zdrówka dla Filipka,a dla Ciebie kochana dużó siły i wytrwałości na zakupy i całą tą bieganine ,która Cię czeka.Aga km-dobrze to ujęła-ja też jestem pełna podziwu i chylę czoła ku tobie:tak:jesteś dlamnie wcieleniem dobra!milej na świecie by było jakby każdy z nas tak bezinteresownie pomagał potrzebującym!robisz tak wiele!No i uważam Cię za wzór gospodyni domu:tak:ja chyba nie jestem tak dobrze zorganizowana i zaradna jak ty.
M&m's-dzięki ty jedna mnie pocieszyłaś odnośnie m,ostatnio bardzo mi było ciężko psychicznie,a teraz to mam nadzieje,że będzie już tylko lepiej:tak:spory zażegnane :-)brawa dla Maji no rośnie Ci tancerka:-)Nicol też tańczy ale na siedząco-bardzo komicznie to robi przy czym mówi-lala lala:-D
Aga km-super,że już ok z kompem no i jesteś kochana:tak:
Ankzoc-no coś ty pewnie że było smutno bez Ciebie:tak:i tęskniłyśmy,fajnie ,że sie odezwałaś!!!
Roxy-Wszystkiego najlepszego dla naszego szogunka :) dużó zdrówka,mało upadków przy tym szybkim biegani,dużo dużo beztroskiej zabawy i samych radosnych dni!!!buziaki o demnie i Niki:*:*:*
a nie jestes sama,ja też uważam na to co daje Niki,i stwierdziłam,że jedzonko teraz zakazane bede podawać od roczku,dopiero teraz tak z nowości to dałam jej chlebek z masełkiem,no i dostaje od dnia rozpoczęcia11-mca całe jajeczko(wczesniej jadła tylko żółtko)dodaje jej jajusio do obiadków i je bez problemu ze smakiem -odpukać.Może to przesada z mojej strony,ale poco mam ją narażać na niepotrzebne alergie czy coś innego.Jeden dzień jej sama gotuje a jeden dzień je obiadek słoiczkowy.Z nowości to też wczoraj pierwszy raz dałam jej sok robiony przezemnie -marchew ,jabłko i banan,bardzo jej smakowało.Myśle,że się odważe i zrobie jej jajeczniczke:tak:
Powiem wam dziewczyny,że je mi szpinak ze smakiem i nie grymasi:tak:no i coś poprawił jej się apetyt odpukać,je wiecej co widać wizualnie i wagowo:tak:
Moniq-fajnie babeczko kochana,że jesteś-oj niezazdroszcze ci porządkowania ,po podróży to człowiek rozleniwiony a tu już po powrocie obowiązki czekają:no:a no imprezka Ci się należy:tak:pobaw się kochana !miłej biby życzę:tak:
Jola-super,że ze zdrówkiem dziewczynek ok,a brak apetytu to chyba normalne po takiej gorączce i kiepskim samopoczuciu,tak myśle.A wydaje mi się ,że z jedzonkiem odnośnie gryzienia się troszke lenią i przyzwyczaiły się pewnie do papek i wygodniej im tak,bo przy cząsteczkach i kawałkach moze nie chce im się gryźć.Moja Niki jak jej pierwszy raz podałam grudki to specjalnie robiła języczkiem tak aby jej to do gardełka spłyneło i celowo wywoływała odruch wymiotny -no i tak z 3razy zwymiotowała,definitywnie widać było że było to jej celowe działanie!Ale postanowiłam tak łatwo się nie poddać i dawałam nadal grudki i jedzonko o gestszej konsystencji,po2 dniach jadła normalnie,a wprowadzałam grudki i cząsteczki według schematu kalendarza żywienia niemowląt no i to zaakceptowała:tak:także pewnie wasze skarbeńki potrzebują więcej czasu,i wreszcie kiedyś zapewne nadejdzie dzień ,że same zrozumieją że trzeba gryźć:tak:Ciesze się że napisałaś co u was
ok uciekam bo się zrobiło późno i was znów zanudzam bo zabardzo się rozpisałam:zawstydzona/y:
dobrej spokojnej nocy babeczki wypocznijcie!!!!

Baaaa.
On tez żonaty z dwójka dzieci;-).Ale takich chętnych to więcej:-D:-D:-D.
Jak żadna z mamuś nie przywiezie eMa to swojego tez wyśle na zielona trawkę;-)

ja bede z M, mam nadzieje, że tylko na wymiotach Fifiego się skończyło i reszta nocki mineła spokojnie

Moniq udanej imprezy

m&m's Maja jest śliczna

jolu Ty to jesteś zorganizowana, łakocie pewnie Ci wyjdą genialne

Witam mamuśki ;-) Miłego dzionka ;-) :-D

Witajcie, ponieważ nie miałam możliwości złożyć życzeń na bieżąco naszym małym Miesięcznikom chciałabym to zrobić teraz:
A więc na początek
Wszystkiego dobrego dla najmłodszej Julii
I 100 lat dla prawie dorosłych Filipka, Kamilka, Gabrysi, Nicoli, Kasi, Szymonka, Majeczki,Filipka, Gucia,Nataszy, Diany, Nadii

2e3oa52.jpg

reklama
Do góry