reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dobry wieczór Majóweczki

Jak tam po świętach? Najedzone? :-) Od nas rodzinka już wyjechała, ogarnęłam chatkę, dzieci śpią, odpoczywam :-)

owca jolu jak choruszki?!

marzenko fajny ten kurczaczek, muszę Gabie pokazać :-)

Dziś tu nikogo nie będzie??

reklama
Witam po Świętach:-)
Pare cm w biodrach przybyło...no ale cóż:-D

Jolu,Owco...jak tam dzieciaczki,dużo zdrówka:tak::-)

Marzena...kurczak świetny:tak:

Tsarina....gratki dla Izabeli...poczekaj aż sama pójdzie...ale będziesz biegać:tak:;-):-)

Spóznione Życzenia dla Kasi....Niny
Szymonka....Malgoss
Majeczki...M&m,s

Oraz Dzisiejsze Dla Filipka...Kasi

Wszystkiego Dobrego Dzieciaczki:-):-):-)
Gift_Box_Wedding_Cake_by_pinkcakebox.jpg

Witajcie po Świętach Kochane:-)

Kasiulku, Szymonku i Majeczko (Nino27, Małgosiu, M&m's) oraz Filipku vel Pędziwiatr (Kasia1208) - Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 11 miesiąca!!!
Wasz wiek to już nie przelewki;-)... za miesiąc będziecie już "pełnoletni" :tak::-):-):-)

Buziaki od Cioci Agi i Jagodzianki :**************************************

Święta u nas były mega spokojne... cały czas praktycznie byliśmy u Teściów albo u babci. MOje kucharzenie świateczne stanęło na 2 sałatkach.. i tyle... a wałówki nadostawaliśmy tyle, że chyba do końca tygodnia nie będę musiała gotować ;-):-D
Mam nadzieję, że u Was było podobnie... :-)

Jolu - co u Was?

Sto lat dla Filipka!!!

Witam się i ja!
Nareszcie po świętach:tak:!!! Że są święta to cieszę się tylko dlatego, że Sławek będzie w domu:tak::tak::tak:, a tak poza tym to nie przepadam:baffled:... no i się skończyło:tak::tak::tak:!
Najeść się nie najdłam specjalnie:-D... muszę przyznać, że złamałam kilka zasad diety:sorry2::sorry2::sorry2:... wypiłam kompot, który był zapewne z cukrem i zjadłam sałatkę - kompletnie nie dozwoloną:confused:! ale ciasta nie tknęłam... a musiałybyście mnie widzieć jak mi język wisiał:-D:-D:-D:-D:-D... ale byłam twarda! choć z tym:sorry2::sorry2::sorry2:... Monika a Ty jak?
a pogoda nas nie rozpieszcza... a jak u Was?

Miłego dnia!!!!

Marzenko - u nas jeszcze w miare "slonecznie"... za oknem coś ok. 12-13 stopni.

A co do Świąt - to i ja nie mogę narzekać, że się obżarłam. O dziwo nawet do sałatek mnie nie ciągło. Nie wiem... najwięcej to chyba właśnie w ciastach siedziałam - bo przez całe święta zjadłam z 6 kawałków. Teraz pewnie bedzie gorzej... bo... wałówka w lodówce czyha :-D:-D:-D

Aga dziękujemy za życzenia. :-)
i ja sie witam, u nas święta leniwie. mało świąteznie ale mi to nie przeszkadza. Nadrobiłam sobie trochę zaległości w czytaniu. :-)
Pogoda u nas bez szału, po prostu wiosna, trochę słońca, trochę chmur, trochę wiatr.

Jolu , martwimy się bardzo o Ciebie i dziewczynki.
Owca, jak tam Wiktorek, lepiej?

uuuu, Aga to szczęściara z ciebie że cię nie ciągnęło do sałatek, zazdroszczę. Ja pluję sobie w brodę że zrobiłam.:cool::cool:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki...próbuje Wam tu wkleić obiecany film Nadinki...nie wiem czy mi się uda:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
[video=youtube;P7fAKvtut6M]http://www.youtube.com/watch?v=P7fAKvtut6M[/video]

Witam mamusie po świętach.
Na poczatku bardzo gorąco chciałam podziękować Marzence,Bohaciefce,Adze,Roxy,Moniqsan,Mamstud,Barmance,Kasi,Ankzoc,Mamie Niki,Joli,Adze km,Ninie 2003,Gasiorkowi,Confi ,Tsarinie za zyczenia dla Filipka.
Oczywiście my również składamy zaległe:zawstydzona/y:życzenia;
Gabrysi i Mamstud
Kamilkowi i M@dzi
Nikoli i Mamie Niki
Kasi i Ninie 27
Szymonkowi i Malgoss
Majce i i M&m's
Filipkowi i Kasi
STO LAT KOCHANE 11 MISIĘCZNIAKI:-):-):-)

Aguś super będziecie mieli domek.Bardzo mi się podoba:-).Życzę wam żebyście jak najszybciej mogli zamieszkać w swoim wymarzonym lokum.
Mmatysiu...jestem pełna podziwu:tak: miło z Waszej strony że robicie paczki dla Caritasu:-)
Kochana my tego nie robimy dla podziwu.Jeśli tylko możemy pomóc to pomagamy:sorry2:.Ja zresztą nie lubię o tym pisać:zawstydzona/y:
Mamomatysia fajna kuchnia. Zdążycie przed świętami?A paczki dla Caritas... hmm powiem tak jesteś dla mnie przykładem idealnej gospodyni... przynajmniej tak Cie widzę:)
No ja tak samo!! ale serio!! mmatysia, wszystko w garści trzyma, organizuje, pilnuje, wszytsko ma zorganizowane, i wycieczki, i święta, i uroczystości, dni codzienne, i o innych zawsze pomyśli, no po prostu --- szok!!! ------ idealna gospodyni!
Ej no,zawstydziłyście mnie z rana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.Bardzo mi miło,ze mnie tak postrzegacie.Ideałem nie jestem ...zresztą ideałów podobno nie ma:sorry2:;-).
Moniq patant ze słomka super.Fajnie,ze Lili chce pic z bidonu:-).Filip od stycznia pije soczki przez słomkę (Bobovita) no i chyba czas wymienić niekapek na bidon:sorry2:.A jakiej firmy bidon posiadacie?Przede wszystkim czy łatwy do umycia?
Jolu jak dziewczynki???Biedna,miałaś przeżycia przed świętami.
ostatnia go zabierałam od kwiatka bo ziemię z niego wyjadał:dry:
Maja pierwsze co robi po wejściu do naszej sypialni to właśnie kieruje się do odnic z kwiatkami i zaczyna "obiadowanie" :baffled::baffled::baffled::baffled: :-D:-D:-D:-D:-D
O nie tylko mój Filip ma dziwne upodobania kulinarne:baffled:.Ma za sobą już z pół kilo ziemi i liscie skrzydłokwiatu,które wywolaly zatrucie.Także mamusie bądźcie czujne.
Kasico w krótkich włoskach jest ci bardzo ładnie:-).Gratuluję pierwszego kroczku Roksanki.
Nino/ Ewelino. :-)
menu, 2 zupy do wyboru i 3 druge do wyboru. zupy to żurek w chlebie, rosół. drugie: zapiekana pierś kurczaka z mozzarellą i szpinakiem/ pstrąg z grila czy tam z rusztu, i już zapomniałam co, jakiaś duszona wołowinka chyba

do tego na przytsawkę, tależ bałtyckich ryb wędzonych i coś tam coś tam...

a na deser tort oczywiście i chyba lody z owocami i bitą śmietaną, wydają nam się dobre, bo to lekkie, a wiadomo że bedzie już wieczorem i po tym wszytskim, to wydaje nam się najlepsze.

i to w sumie tyle, nie wiem czy to dużo czy mało. jak na to że to nie typowe weselicho.
Martuś ty nie pisz o takich pysznościach bo będziesz miała dodatkowych gosci na weselichu:-D:-D:-D.
Zazdroszczę Wam tego ślubu! Nam 26 kwietnia 2 lata "stuknie"
Nam 19 kwietnia też dwa lata:-D
A nam 21 kwietnia- 9 lat:-D:-D:-D
Owco mocno trzymam kciuki za powrót do zdrowia Wiktorka.Oby szybko nastąpiła poprawa
Marzeno kurczak super chłopcy aż zanoszą się ze smiechu:-D:-D:-D

Dzisiaj odpoczywam po swietach.W Wielkanoc na śniadaniu miałam 10 osób a o godzinie 18 już 25:baffled:.Siedzieliśmy do wpół do jedenastej-wesoło było. Wczoraj cały dzień poza domem,obiadek u moich rodziców a potem kurs z zaproszeniami komunijnymi.wielkimi krokami zbliża się maj trzeba zaczac planowac roczeki i dograć szczegóły przyjęcia komunijnego.
Z nowości Filip zrobił wczoraj cztery kroki-całkiem sam,w rodzinie euforia.

Jolu co z dziewczynkami martwimy sie:-(

Święta święta i już po w końcu:-).Witam mamuśki.
Aga i u nas wałówki na tydzień a ile w zamrażarce:tak::-).
Roxy Nadia świetnie chodzi piątka,a ile ma metrów do śmigania i piękne mieszkanko:tak:.
Jolu jak dziewczynki,czekam na wieści.
Matysia może to głupie pytanie ,ale Wy macie komunie Matiego już w tym roku???On chyba młodszy od mojej Wiktorii.

A u nas jak to na święta u teściowej całe,moja siostra wywineła świnie i się nie widziałyśmy ale poza tym rodzinnie;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po świętach.

Najpierw zaległe życzenia dla Nikoli, Kasi, Szymonka, Majki i Filipka - rośnijcie zdrowo.

W święta pojadłam, ale ... nie popiłam:)

Gratuluje Roksance i Filipkowi pierwszych kroczków.

Roxy fajne mieszkanko. No i w końcu widzimy jak Nadusia "śmiga"

U nas z nowości ...Julek wspina się na meble do telewizora i musze go cały czas pilnować no i całymi dniami każe się prowadzać za ręce. Nocki znów gorzej, ale bez tragedii, tzn pobudka o północy, o 4... no i tu jest problem bo ciężko go uśpić bez cysia. Czasem nie śpi po dwie, trzy godziny. Ale najgorsze jest to, że nie chce mi jeść. Zębów nie widzę nowych, gardło wyleczone, a on nie chce jeść.

Ostatnia edycja:
Do góry