reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Matysia dobranoc;-)
czy ktoś jeszcze pozostał ???
jak nie to za pięć minut gaszę światło i piszcie Sobie po ciemku:-D:-D

PSTRYK;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Matysia dobranoc;-)
czy ktoś jeszcze pozostał ???
jak nie to za pięć minut gaszę światło i piszcie Sobie po ciemku:-D:-D

PSTRYK;-)

Ha ha ha
Właśnie doczytałam co tam ostatnio pisałyście i się melduję. Piję już drugiego desperadosa i zajadam się różnymi pysznościami

Mmatysia, dzięki za gratki
kasia, czytałam o tym wypadku, przykro mi. Zawsze to zmartwienie, nawet jeśli nic się nie stało

Chciałam się zorientować co u Was.
Tyle że czytałam tak szybko, że w zasadzie nic nie pamiętam :sorry2: (w temat roczków się nie wciskam, bo ja w ogóle nie wiem jak to zorganizować)

a dużo masz osób?bo ja tylko dziadki chrzestni i koniec:sorry2:

No właśnie u nas jest pewnien problem. Bo jeśli najbliższa rodzina to byliby to nasi rodzice i siostra K z mężem i dzieckiem. A jeśli zapraszalibyśmy chrzestnych to musiałoby dojść 6 osób (bo chrzestny to mój brat cioteczny, jest niepełnoletni i siłą rzeczy trzebaby było zaprosić jego mamę, tatę i dwię siostry w tym moją chrześnicę) ... no i jeśli chrzestnych to i moich dzidków ....
ehhh zagwozdka

Witajcie nocną porą :-)

AgA i Zosieńko - spóźnione życzenia:
Wszystkiego NAJNAJNAJNAJNAJNAJNAJNAJNAJNAJlepszego na kolejny miesiąc :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
buziaki od Cioci Agi i Jagodzi

przekazuję informację od Owcy (wczoraj wieczorem (29.03) mi napisała, ale... ja nie wchodzilam na BB, wiec dopiero teraz Was informuje):
Wiktorek jest w szpitalu - ma zapalenie oskrzeli. Owca jest cały czas przy nim.
Pozdrawia nas wszystkie.

Owco - raz jeszcze ZDRÓWECZKA życzę - i Wiciowi i Wam... no i siły co by chorobę jaknajszybciej pokonać:happy2:.

w sprawie roczków póki co nie będę się odzywała - bo ...nie wiem jeszcze co się do tego maja bedzie działo (czy bedziemy jeszcze w B-cu, czy zrobimy podobnie jak z chrzcinami - imprezkę na podwórzu, czy w lokalu, a moze u babcu), msza i u nas jest tradycją;-)

gasiorek - witaj!!! Moja Jaga też z 23.05 :-):-):-) Pozdrawiamy Piotrusia :-)

Kasiu - ojjj...przeczytałam o autku... Dobrze, że Twojemu S się nic nie stało. Pozdrowienia dla niego:happy2:

wszelkie kuraki i jajca - suuuuper!!! Od razu mi sie humorek poprawił.

Spotkanie u Mmatysi - hmmm.... Dobrze, że nie bedzie go w tym pierwszym terminie (24.04) bo... będę na weselichu:-p. Ale w czerwcu i ja się piszę - przy okazji rozwiążemy problem komunikacyjny z Kasią:tak:;-):-D.

Roxy - gratuluję nocnikowania :tak::-):-):-)

Nina - gratuluję przespanych nocek :tak::-):-):-)

Jolu - o jeju... a cóż to za głupotki się Ciebie czepiły????? Jesteś najlepszą mamusią na świecie dla swoich Księżniczek. Starasz się na maxa i dajesz z siebie mega pokłady sił, miłosci i cierpliwości.
Buziaki dla Ciebie :****

Barmanko, Confi - a ja nadal żyję bez @.... Normalnie ostatni okres widziałam 19.08.2008:baffled::dry::confused:

przepraszam za ten chaos tematyczny....

zmykam spać - DOBRANOC

Dzień Dobry u nas o 6 rano już 10 stopni było, ciekawe jak będzie w ciągu dnia
aaaaaaaaaaaaa i wybiła nam się wreszcie ta jedynka górna (moniqsan, wypatruj 2 dolnej lewej)

Witam się.
Sto lat dla wszystkich solenizantów ,którym nie złożyłam życzeń bo mnie nie było.Buziak od Filipa i ciotki:-).
Musze z żalem przyznać,ze nikt nie tęsknił:-:)-:)-(....buuuuuuuu.
Przeleciałam:)zawstydzona/y:) posty bo niestety na wdrażanie się nie mam czasu nadal walczymy z kuchnią:growl: i te nieszczęsne święta za pasem.

Kobitki zazdroszczę spotkania U Asi-ja tez chcę:blink:.No i tu temat dla Ślązaczek( i nie tylko jak tylko któraś wyrazi chęć na spotkanie ze mną:sorry2:).Rzucam termin
24 kwiecień u mnie.
Dom dość duży-miejsca dla dzieci sporo-jak dopisze pogoda to kawałek ogródka jest można pociechy puścić samopas.Dwie/trzy mamusie przyjezdne mogą zanocować u nas.Co wy na to???

kochana, ja o tobie myslałam...... i pewnie nie tylko, ale masz remont w domu idą świeta, więc każdy rozumie to :-). A tak swoją drogą przeczytałam o spotkaniu na śląsku, które organizujesz i mówię do meża, kochanie niechciałbys sie przejechać na ślask. oczywiście z lekkim żartem, na co mój mąż pewnie....... :szok::szok::szok: A ja mówię, ze dziewczyny zjazd robią mamusiek, na co on eeeeeeee to ja nie mogę :zawstydzona/y::-D:-D Także jakbyś mnie przygarnęła z moją rodzinką to może i ja bym zawitała na spotkaniu ;-)

Monia, przylatujemy 29.05 wieczorem. a wylatujemy 17.06. od 7 do 17.06 jesteśmy nad morzem.

emenemsik- przylatujesz w urodzinki mojej Mai, mam nadzieję, że podczas tak długiego pobytu, uda nam się spotkać z dziewczynami z pomorza :-):-):-)

dobry wieczór majóweczki

m&m's mamamatysiajak fajnie, że jesteście!

Co do spotkania na Śląsku - ja się piszę :-)

A ja leżę chora, w nocy już źle się poczułam, a dziś w pracy to normalnie masakrycznie, nie pamiętam jak do domu dojechałam.... Mam zapalenie zatok, gardła i ucha... Jak zawsze o tej porze roku.
Plus jest taki, że do końca tygodnia w domu, może się wyśpię...

oj biduleczko duzo zdróweczka życzę....... kochan chyba choroby kochają twoją rodzinkę :confused:

:-D
Dla Nadiny na Roczek...chce szydełkową;-)
A właśnie macie już stroje na tą uroczystość dla maluchów:confused:

kochana ja mam dla Mai takie dwie czapki i cholera mała ciągle je ściaga i zrzuca lub wyrzuca z wózka :wściekła/y:, a tak ślicznie w nich wygląda :-(

a masz jakąś knajpę zamówioną czy w domu robisz? ile osób będzie? bo u nas ma być 13 osób i nie bardzo wyobrażam sobie robić w domu. ale boję się, że teraz to już z knajpą będzie problem, bo to maj i komunie będą właśnie na początku miesiąca...

My robimy w domu u rodziców P,oni mają wielką jadalnie na 12 osób i tyle też będzie:tak:
Zamawiamy tylko kucharza,żeby się nie babrać w garach...wiecie że ja beztalencie:zawstydzona/y:
Takze po mszy wszyscy tam,posiedzieć można,dzieciaki pobiegają po ogródku...no i koszta mniejsze:tak:
Dokładnie.W tym roku mamy tyle imprez,ze będzie w sam raz.

Ja roczek robię w domu na 20 osób:-).
Co do tortów to i Filipowi na roczek i Matiemu na komunie torty będzie robił mistrz cukiernictwa:-).Nie wiem w jakie bo to ma być niespodzianka ale podejrzewam,ze Filip będzie miał w kształcie żyrafy :sorry2:

dziewczyny ja roczek robię w domu mam 20 osób, ale byłam się pytać w knajpie to musiałabym zapłacić 2 tysiące to ja pierdziele taki interes, duzy pokój mam 23 metry, więc jakoś się pomieścimy, mamy duży stół, drugi przywiezeimy od mamy! A jak się komuś nie podoba, to niech nie przychodzi ;-):-p To zawsze duża oszczędność

Kasia tylko że u nas Roczki są też tylko w niedziele:sorry2:

Eeee,wychodzi na to że tylko na śląsku się Roczki wyprawia:baffled:
Ja byłam w zeszłym roku u znajomych i impreza pełną gębą:tak:
Strój to do kościoła...u nas to wygląda jak chrzciny:tak::sorry2:

ja nie spotkałam się z tym, żeby u nas w kościele "roczki" były w inny dzień tygodnia... tylko niedziele.

u nas na pomorzu nie ma takiej tradycji, owszem możesz zamówić mszę , ale to tak samo jak i w innej intencji, rocznicy slubu, śmierci czy co tam chcesz! W zasadzie jest normalna msza, i jest wzmianka, ze dzisiejszą mszę odprawiamy w intencji.... i na tym koniec!

No właśnie u nas jest pewnien problem. Bo jeśli najbliższa rodzina to byliby to nasi rodzice i siostra K z mężem i dzieckiem. A jeśli zapraszalibyśmy chrzestnych to musiałoby dojść 6 osób (bo chrzestny to mój brat cioteczny, jest niepełnoletni i siłą rzeczy trzebaby było zaprosić jego mamę, tatę i dwię siostry w tym moją chrześnicę) ... no i jeśli chrzestnych to i moich dzidków ....
ehhh zagwozdka

kochana ja mam ten sam problemy jak ty, mój brat 4 os, siostra 3 osob, siostra mojego m 5 os, brat mojego m 3 os, dziadkowie , 2 prababcie, dziadkowie 4 osoby! Chrzestną jest kuzynka.... więc stwierdziłam, że jak mam wybierać to roczek zrobie dla wszytskich czyli 20 osób, ale na kolejne urodzinki tylko dziadkowie i chrzestni!

Witajcie nocną porą :-)

przekazuję informację od Owcy (wczoraj wieczorem (29.03) mi napisała, ale... ja nie wchodzilam na BB, wiec dopiero teraz Was informuje):
Wiktorek jest w szpitalu - ma zapalenie oskrzeli. Owca jest cały czas przy nim.
Pozdrawia nas wszystkie.

Owco - raz jeszcze ZDRÓWECZKA życzę - i Wiciowi i Wam... no i siły co by chorobę jaknajszybciej pokonać:happy2:.

dzieki za info od owcy :-), no i zazdroszczę brak @ ;-):-p A co do spotkania, to przeczytaj wyżej co napisałam do mamymatysia ;-)(pierwszy cytat)

gasiorek- witaj :-)

owca- dużo zdróweczka dla Wiktorka

Ostatnia edycja:
reklama
Witam majóweczki.

Owco ,dużo zdrowia dla Wiktorka .Trzymaj się i daj znać jak wrócicie do domku.Mam nadzieje,że stan zdrowia małego będzie na tyle dobry ,ze święta spędzicie w gronie rodzinnym.

Do góry